Syla Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Bardzo dziękujemy, radovan2.Dzisiaj już tutaj postaram się wpaść.Słuchaj Bjutko, czy Satyrek ma ogłoszenia i Allegro?Jak nie, to kupiłam ogłoszenia i za 2 zł mogę Allegro dokupić.Nasza Goldenkowa reklamuje i naprawdę bardzo tanie. Quote
Bjuta Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Ogłoszeń dawno nie miał robionych. Allegro wygasło i już nie wznawiałam, bo w sumie ono już nie pasowało. Szczerze mówiąc nie wiem jak napisać o nim teraz, bo wet nie stwierdził czy to są problemy z wchłanianiem, czy z czymś innym. Badania nie dają wskazówki o co chodzi z tym, że on wygląda jak żywy trup a je jak zawsze. No i że czasem udaje mu się przytyć. Nie mam pomysłu na tekst. Może ktoś ma? Quote
Syla Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [quote name='Bjuta']Ogłoszeń dawno nie miał robionych. Allegro wygasło i już nie wznawiałam, bo w sumie ono już nie pasowało. Szczerze mówiąc nie wiem jak napisać o nim teraz, bo wet nie stwierdził czy to są problemy z wchłanianiem, czy z czymś innym. Badania nie dają wskazówki o co chodzi z tym, że on wygląda jak żywy trup a je jak zawsze. No i że czasem udaje mu się przytyć. Nie mam pomysłu na tekst. Może ktoś ma?[/QUOTE] Wiem Bjutko, jaki jest jego stan zdrowia, może by uderzyć, że Satyrek szuka spokojnej przystani na ostatnie swoje dni? Z drugiej strony, to on tam, gdzie jest ma dobrze i gdyby poszedł znowu w inne miejsce, to nie wiem, czy by to i jak przeżył.Nie wiem, co lepsze.Ostatnio coraz mniej tutaj wiem.W takim razie proszę inne cioteczki o wypowiedzi.Wiem, ze sporo osób tutaj zagląda, ale nie pisze.Tym razem proszę o radę...bo ważne, żeby mu nie zaszkodzić. Zadzwoniłam teraz do Przebieczan i pani powiedziała mi, że akurat teraz mają takiego pieska, nie owczarka, ale też starego i w podobnym stanie, jak nasz Satyrek i znalazła się pani, która go chce, wiedząc o wieku i stanie zdrowia, bez względu na wszystko.Wiem, ze wszystko zależy od tego, jaki to domek, no to co ? szukamy? Pamiętam, że Satyrek od razu odnalazł się w Przebieczanach, że wyglądał, na zdjęciach, jakby tam mieszkał "od zawsze"Po tej rozmowie, jestem za szukaniem, jednak i pomimo wszystko. Quote
Bjuta Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Szukać nie zawadzi, będziemy się "martwić" jak znajdzie... Quote
Syla Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Satyrek ma wpłaty od: Jolanta08 - 10 zł :loveu: baldek2 - 40 zł :loveu: za 2 m-ce mparsley - 20 zł :loveu: WIGA - 20 zł :loveu: Satyrek dziękuje!!! Wpływy 4.776,93 - Wydatki 4.575 = 201,93 na dzień 23.05.2011 Quote
Bjuta Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Agnieszka dziś zadzwonila, że z Satyrem jest tak sobie... Zjadl pol michy tylko, co mu się nigdy nie zdarza i poklada sie, snuje itd. Tam nie padal deszcz od dawna. Dzis dobilo prawie 50 stopni w sloncu!!!!! Oczywiscie w cieniu znacznie chlodniej, no ale jest duszno i starsze psiaki bardzo to odczuwaja. No nic. Mam nadzieje, że Satyr da radę. Quote
Syla Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Nie dało mi spokoju, zadzwoniłam i dzisiaj już jest z Satyrkiem normalnie.Pewnie upał daje już mu się bardziej we znaki.Jeszcze, w zeszłym roku mój Edasek dobrze znosił wysoką temperaturę i zmiany pogody.Teraz też już widzę po śleputku, że jest coraz gorzej, niestety. Quote
Bjuta Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Dziękuję Sylo, że zadzwonilaś! Ja dopiero wrócilam z pracy i jutro też do zmroku. Quote
radovan2 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Prosze o pomoc dla powypadkowego Hopa: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207708-Hope-po-wypadku-stan-tragiczny%21%21%21Potrzebna-pomoc%21%21%21"][IMG]http://imageshack.us/m/848/5369/hope.jpg[/IMG][/URL] Quote
Beatkaa Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Jutro zabieram się za bazarek dla Satyrka :loveu: Rzeczy oczywiście podarowane przez Sylę ! :multi: Aaaa i mam nadzieję,że nie obrazisz się kochana,że kupuję już na wstępie dwie bluzki - więc przelewam na konto Satyrka 20zł :loveu: Poproszę nr konta :):) Quote
Syla Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Beatkaa zrobiła bazarek dla Satyrka.Proszę o zaglądnięcie, może coś się spodoba i tym samym Satyrek podbuduje swoje fundusze, bo z nimi niewesoło. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208623-Markowe-ciuchy-dla-kobiet-i-dzieci-ciekawe-książki-i-filmy-na-Satyra-do-6.06?p=16976139#post16976139[/URL] Quote
Awit Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Teraz już tak może się czuć, raz lepiej, raz gorzej. Na dworze coraz goręcej, wiek też daje się we znaki. Ile Satyrek ma lat? Uważam, że nie zaszkodzi jeśli będzie miał ogłoszenia. Jak się trafi domek wtedy będzie można dokonać słusznego wyboru. Quote
Syla Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 To trzeba napisać tekst.Ja nie umiem pięknie pisać.Ogłoszenia na niego czekają i będzie też allegro.Bjutko ratuj, kto pisał tamte teksty? Teraz trzeba by było też dodać o jego faktycznym stanie zdrowia na dzień dzisiejszy. Quote
Beatkaa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Z tego co się orientuje to Havanka pisze ładne teksty więc jakby co to mogę ją poprosić ;) Quote
Syla Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Satyrek ma wpłaty od: luisien - 100 zł :loveu: Bjuta - 10 zł :loveu: al-ka - 20 zł :loveu: Bardzo serdecznie dziękujemy!!! Wpływy 4.906,93 - Wydatki 4.575 = 331,93 na dzień 03.06.2011 Słuchajcie! Zerknijcie na pierwszą, na rozliczenie i mam pytanie: Czy to tak może być? Bo nie chciałam, żeby mi zamknięto ten post ( po roku podobno nie można już edytować)Teraz może zostawią w spokoju.Nie umiem podlinkowywać, dlatego pytam.Link przenosi na 8 stronę i tam są miesiące wcześniejsze, z grudniem, włącznie. Dzwoniłam do Przebieczan, ż informacją, że jak tylko będzie cała kwota, czyli 350 zł, to od razu wpłacę za hotelik.Po niedzieli będzie już na pewno.Dowiedziałam się, że nasz Dziadek odmłodniał za sprawą suniek w hoteliku.Natura jeszcze sie w nim odzywa i pokochać by się chciał, dwoi sie i troi, dużo lepiej chodzi.Nie może sobie, biedny miejsca znaleźć, a panie nie są do pokrycia.Męczy się nasz Satyreczek :evil_lol:;):lol: Przypominam o bazarku dla Satyrka!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208623-Markowe-ciuchy-dla-kobiet-i-dzieci-ciekawe-książki-i-filmy-na-Satyra-do-6.06?p=16976139#post16976139[/URL] Quote
Beatkaa Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 A doszła może już moja wpłata? Z bazarku póki co mam tylko jedną wpłatę...bo druga osoba milczy,przelać Ci Sylu już teraz czy czekać aż ta druga osoba wpłaci? Quote
Syla Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='Beatkaa']A doszła może już moja wpłata? Z bazarku póki co mam tylko jedną wpłatę...bo druga osoba milczy,przelać Ci Sylu już teraz czy czekać aż ta druga osoba wpłaci?[/QUOTE] Poczekaj Kochana.Od Ciebie, za 2 bluzki, mam wpłatę z datą 06.06.Bardzo dziękuję!!!Jeszcze będzie od al-ka.Niedużo, w sumie, z bazarku i "na raty" ale troszkę będzie.Dziekuję w imieniu Satyrka, który, jak skończą się cieczki koleżanek, to pewnie padnie....z wyczerpania.Zaraz wpiszę wpłaty, bo cosik zaniedbałam :oops: Więc tak, mamy wpłaty od: migama - 10 zł :loveu: za 2 m-ce Beatkaa - 20 zł :loveu:za 2 bluzki, jednorazowo Lu_Gosiak - 10 zł :loveu: BasiaD - 10 zł :loveu: Kaas1 - 20 zł :loveu: Jolanta08 - 10 zł :loveu: mparsley - 20 zł :loveu: Bardzo dziękuje Satyrek za wpłaty!!! Wpływy 5.006,93 - Wydatki 4.925 = 81,93 na dzień 13.06.2011 Quote
Beatkaa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Super,że wpłata dotarła :loveu: Wysłałam teraz 8zł z bazarku na Satyrka.Niestety druga osoba nie przysłała pieniedzy ani żadnego PW:roll: więc jeśli się by odezwała i wpłaciła to od razu Ci wyślę Sylu. Quote
Havanka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Beatka poprosiła mnie o tekst do ogłoszeń Satyrka. Napisałam. Jeżeli trzeba poprawić lub uzupełnić, to czekam na uwagi. [COLOR=blue] [B] Satyr jeszcze czeka...[/B][/COLOR] [CENTER][COLOR=#0000ff][B]Mówią - stary, niech umiera! Po co mu przebłyski światła. Przecież nikt nie mówił nigdy, że śmierć będzie łatwa. Że ktoś przytuli, gdy koniec zbliża się nieubłaganie... A ja Ci powiem; gdy niebo blisko, niech zaśnie na Twym kolanie.[/B][/COLOR] [/CENTER] [CENTER][COLOR=#0000ff][B]Wiele lat swojego życia, Satyr spędził w schroniskowym boksie, czekając na swoją szansę. Kiedy wreszcie się pojawiła, miał już ponad 10 lat. W maju 2010 roku, dzięki wspaniałym ludziom, Satyr mógł zamieszkać w hoteliku. Czas jednak był nieubłagany. Nie oszczędził Satyrkowi siwej sierści na mordce, ani chorób. Mimo tego , on wciąż chce żyć, biegać. Choć łapki czasem odmawiają już posłuszeństwa a mięśnie zanikają, Satyrek jakby chciał nadrobić stracony czas ! Cieszy się każdą chwilą swojego obecnego życia. Lubi się przytulać i być blisko człowieka. Na spacerach jest bardzo grzeczny, nigdy się nie oddala.[/B][/COLOR] [COLOR=#0000ff][B] Szukamy mu domu, w którym będzie miał swojego Pana na wyłączność. Pana, który pokocha i nigdy nie zawiedzie. A kiedy przyjdzie czas na niebo, przeprowadzi na drugą stronę... [/B][/COLOR] [/CENTER] Quote
Beatkaa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dziękuję Havanko :buzi: Tekst śliczny..prześliczny..wiedziałam do kogo napisać :) Quote
Havanka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 [quote name='Beatkaa']Dziękuję Havanko :buzi: Tekst śliczny..prześliczny..wiedziałam do kogo napisać :)[/QUOTE] Dziękuję za buziaka i cieszę się, że jest ok ! Quote
Syla Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 [quote name='Havanka']Beatka poprosiła mnie o tekst do ogłoszeń Satyrka. Napisałam. Jeżeli trzeba poprawić lub uzupełnić, to czekam na uwagi. [COLOR=blue] [B] Satyr jeszcze czeka...[/B][/COLOR] [CENTER][COLOR=#0000ff][B]Mówią - stary, niech umiera! Po co mu przebłyski światła. Przecież nikt nie mówił nigdy, że śmierć będzie łatwa. Że ktoś przytuli, gdy koniec zbliża się nieubłaganie... A ja Ci powiem; gdy niebo blisko, niech zaśnie na Twym kolanie.[/B][/COLOR] [COLOR=#0000ff][B]Wiele lat swojego życia, Satyr spędził w schroniskowym boksie, czekając na swoją szansę. Kiedy wreszcie się pojawiła, miał już ponad 10 lat. W maju 2010 roku, dzięki wspaniałym ludziom, Satyr mógł zamieszkać w hoteliku. Czas jednak był nieubłagany. Nie oszczędził Satyrkowi siwej sierści na mordce, ani chorób. Mimo tego , on wciąż chce żyć, biegać. Choć łapki czasem odmawiają już posłuszeństwa a mięśnie zanikają, Satyrek jakby chciał nadrobić stracony czas ! Cieszy się każdą chwilą swojego obecnego życia. Lubi się przytulać i być blisko człowieka. Na spacerach jest bardzo grzeczny, nigdy się nie oddala.[/B][/COLOR] [COLOR=#0000ff][B] Szukamy mu domu, w którym będzie miał swojego Pana na wyłączność. Pana, który pokocha i nigdy nie zawiedzie. A kiedy przyjdzie czas na niebo, przeprowadzi na drugą stronę... [/B][/COLOR] [/CENTER][/QUOTE] Cudny tekst i bardzo Ci dziękuję Havanko za niego.Jednak bazarek do doopy i nic, że zapłaciłam.Najwyżej kupię gdzie indziej. Quote
Beatkaa Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='Havanka']Cioteczki, na kogo kontakt w ogłoszeniach?[/QUOTE] Myślę,że ten co jest na pierwszej stronie :) Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska) e-mail: [email][email protected][/email] tel.: 692-581-343 Quote
Recommended Posts