Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
akurat Ulka18 napisała to samo co ja,więc postaram się przekonać Gonitwe,żeby odczekała te 2 miesiące:-)

Ale po co na siłę chcesz ją przekonywać?
Pójdziemy z małą do weta, pogadamy i to on zadecyduje o ewentualnym terminie. Nie wiadomo, jak to będzie.
Narazie trzeba zbierać pieniądze- ok. 400zł!
Czy jakieś pieniądze już wpłynęły?
Jaki jest stan twojego konta?

Posted

Gonitwa napisał(a):
Sunia dzisiaj zostaje zabrana przeze mnie;)

Tak, widzę, że Gonitwa już podzieliła się tą świetną decyzją. Wspólnie zadecydowałyśmy, że nie ma na co zwlekać, dlatego dzisiaj pojadę do schroniska i wykupię sunię. Potem poznamy Orienta i Tośkę na gruncie neutralnym i pójdziemy z nią do weta.

Posted

Dzisiaj wysyłam 30 PLN (pocztą)więcej na razie nie mogę. Jak tylko będę miała jakieś zaskórniaki, to na pewno o suni nie zapomnę...
Gonitwa - powodzenia!

Posted

Hej, już jesteśmy.
Całe i zdrowe. Nie było i nie ma żadnych problemów. Poszłyśmy z suczką od razu do weta. Stan: bardzo dobry, jak na ponad roczny pobyt w schronisku. Tośka jest przecudowna, kocham ją nad życię, myślę, że z wzajemnością. Zdjęcia zrobiłam, zaraz dodam.
Kupiłyśmy środek na pchełki i kleszcze, tabletki odrobaczające.
Teraz zostaje nam tylko szczepionka na nosówkę, a potem sterylizacja. Sunia na dzień dzisiejszy waży 14,2 kg.

Zapoznanie z Orientem wyszło pomyślnie, o szczegółach napisze Gosia. W schronie załatwiliśmy sprawę szybko. Tosia uwielbia dzieci. Do każdego macha pociesznie ogonkiem, daje się tarmosić, głaskać...

Posted

Jest strasznie zaborcza- zajęła łóżko Orienta i mój własny pies nie ma prawa do mnie podejść w jej obecności.
Wykup i wizyta kosztowały łącznie 50 zł!

Posted

[quote name='Gonitwa']Jest strasznie zaborcza- zajęła łóżko Orienta i mój własny pies nie ma prawa do mnie podejść w jej obecności.
Wykup i wizyta kosztowały łącznie 50 zł!
To pewnie dlatego, że jest bardzo stęskniona za kontaktem z człowiekiem, i chce mieć go tylko dla siebie. Jutro ciocia Rybc!a odwiedzi kruszynkę ;)

A to obiecane zdjęcia (nie widać jak bardzo jest podobna do Bordera, bo nie stawiała uszek).

Posted

Jest podobna!
I ten charakter! To istny wulkan energii- biega, lata, psa mi po kątach rozstawia... Nauczyła się siad, biega za rzucanymi zabawkami.

Nadal jest nieco wystraszona- śpi u mnie pod łóżkiem, a jak jesteśmy w ogrodzie to wchodzi pod murowanego grilla- budę sobie tam zrobiła, czy co?

Ładnie chodzi na smyczy, często się zatrzymuje by powąchać- niestety nie załatwia się na smyczy- popracujemy nad tym;)