Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonitwa napisał(a):
A Tośka zostawała sama od samego początku- dzisiaj jej odbiło- boję się co będzie jak do szkoły pójdę... Oby mieć z głowy już tę sterylkę i znaleźć jej odpowiedni i bogaty dom... Na pokrywanie szkód żeby mieli..

A ja jeszcze raz powtarzam: KENNEL KLATKA!

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybc!a klatka jest super rozwiązaniem tylko trudno będzie ją jak narazie zdobyć,bo raczej niewiele osób może pożyczyć,a koszt zakupu duży.

proponuje zamykać ją w jednym pomieszczeniu,żeby miała ograniczoną przestrzeń i jak najmniej do zniszczenia,powinna być zostawiana po długim spacerku,bieganku i jakiś wysiłku umysłowym czyli np.uczenie komend:-)
bordera ciężko zmęczyć samym biegankiem,bo poleży trochę i zaczyna kombinować,trzeba zmęczyć nie tylko mięśnie:-) zresztą tak jest w przypadku wszystkich aktywnych psów

proponuje również często ćwiczyć z nią takie wyjścia na 5-10 minut,powrót i jak tylko wszystko jest ok super nagroda,spróbowałabym też zostawiać jej jakiś Twój stary ciuch na posłaniu,żeby czuła Twój zapach,zostawiać grające w miare cicho radio i jesli będzie się interesować jedzeniem podczas Twojej nieobecności to jakąś kość,konga czy coś w tym rodzaju(tylko pamiętaj,że przy zostawianiu jedzenia może dojść do kłótni z Orientem,dlatego oceń czy ich relacje są na tyle dobre,żeby bez obaw zostawić im coś do jedzenia)

Posted

Wczorajszy szał niszczeniowy minął jak ręką odjął- nie wiem co ją wtedy napadło- wiem jedno, że Tośka znacznie lepiej woli podwórko niż dom, tam zupełnie inaczej się zachowuje, jest bardziej pewna siebie i zadowolona;)

Posted

Gonitwa wskoczyłam na bazarek. Fajna biżuteria tylko trochę słabo widoczna na tych zdjęciach. Nie noszę żadnych ozdób, więc nie będę licytować. Mogę tylko podskakiwać (jeżeli chcesz oczywiście).
Jak tam Tośka?

Posted

Tośka siedzi na dworze z Orientem i nie ma zamiaru wchodzić do domu- zrobiła sobie legowisko w ogrodzie w altance i się WYPROWADZIŁA. Wszelkie namowy powrotu do domu kończą się drapaniem w drzwi i piszczeniem... A Orient siedzi z nią co by jej smutno nie było...

A nad zdjęciami będę się głowić jutro bo dziś nie mam już siły...
A podbijanie mile widziane;)

Posted

Wszystko u nas w porządku. Pod koniec tygodnia idziemy się zapisać na sterylkę- póki mi się szkoła za bardzo nie rozbuja...
Psy dogadują się już bez bijatyk, cieczki jak nie było tak nie ma. Apetyt dopisuje- młoda tyle biega, lata i świruje że nie chce przytyć a troszeczkę by mogła bo gnatki sterczą..

Zainteresowanie suczką jest ale zawsze coś nie pasuje...

Posted

Gonitwa napisał(a):
kurde dokładnie- jakby tylko tacy byli! nikt normalny się nie odezwał...

Ja nie wiem, skąd się tacy ludzie biorą...:shake: Tzn. rozmnażacze. Zero szacunku do tych biednych zwierząt, do suk krytych cieczka w cieczkę, do ich szczeniąt, o miłości już nie wspominając... :diabloti: Bo to "tylko pies", tylko niewinne, czujące stworzenie, co tam, że zrujnuje mu się zdrowie, zrujnuje psychikę.. Najważniejsze, że będą szczeniaczki, a szczeniaczki to kasa:diabloti: :angryy::angryy::angryy::angryy: