Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Charly']jutro nie bardzo. dopiero trzeba pomyslec gdzie go damy,a nas jutro nie ma. nie przynoś go przed poniedzialkiem[/QUOTE]

kurcze
bede kombinowac bo szkoda szczeniaka jednak , a wiadomo ze napewno albo z glodu albo z zimna odejdzie to kwestia meisiaca moze dwoch
jutro go zlapie i sprobuje go przetrzymac u siebie, a w pon przywioze .
mam andzieje ze sie uda.
karmie go codziennie od 2 tyg juz ehh
dam znac czy przyjade jeszcze jutro .

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

proszę Cie zrób co możesz i nie przynoś go jutro. Schronisko jest totalnie przepelnione, do tego zwolnilismy z powodu remontu 30 miejsc!!! jesli jest chory musimy kombinować co gdzie i jak.

Posted

[quote name='Charly']proszę Cie zrób co możesz i nie przynoś go jutro. Schronisko jest totalnie przepelnione, do tego zwolnilismy z powodu remontu 30 miejsc!!! jesli jest chory musimy kombinować co gdzie i jak.[/QUOTE]

zdrowy
tylko ma robaki to napewno widac po brzuszku
ja sie postaram z pijakami pogadac
moze mu zbudujemy bude czy cos
oni nie sa zli tylko hmm nie uswiadomnieni
znalezli go na smietniku jak szukali puszek
no i to suczka, za kilka miesiecy moze byc zle
oni jak sa trzezwi to da sie z nimi dogadac
no zobaczymy
w takim razie jutro kupie jej tabletke na robaki

widze ze mamy przepelniony schron ;(, zrobie co sie da.
jak ogladam te fotki to az zazdroszcze wam!!

Posted

bardzo bym chciala byc wolontariuszem no ale niestety nie ma sie wszystkiego co sie chce ;/
w kazdym razie od czasu do czasu kupie smyczy czy obrozy dla schronu , moge chociaz tyle

Posted

[quote name='Charly']e tam Gops-nie mów, że chciałabyś pod moją opieką brodzic w wodzie po kostki przez 5 godzin:)[/QUOTE]
hehe dalabym rade
jeszcze keidys wynajda na alergie inne leki i wroce hehe

a ten pies w typie dobermana co napisalyscie wyglada na mix dobka z astem , ma za duzy pysk i za szeroki w "barach" jest jak na dobka

Posted

KOmu działa mapa pomocy dogo? kto zna jeszcze kogoś z Bydgoszczy? osoba z Bydgoszczy, którą kontaktowałam nie skontaktowała się jeszcze ze mną ani z potencjalnym domkiem. Dzwoniłam wczoraj do p. inspektor- nikt nie odbierał telefonu/ odpowiedzi na mail też nie ma

Posted

ja oczywiście nie mogę założyć nowe tematu. Proszę kogoś z Was o załozenie tematu w adopcjach pt. Bydgoszcz- szukam osoby do wizyty i proszę wklejcie poniższy link w pierwszy post
[URL]http://www.allegro.pl/item827677486_amstaff_psy_i_suki_szukaja_domu.html[/URL]

Posted

Charly czy Wy w końcu zgodziliście się na organizowanie tego transportu do Olsztyna? (kobita, która chce bodajże Blacky, Rybc!a tu na wątku wspominała...)
Mnie to jakoś nie przekonuje, nie jestem zwolennikiem tego typu adopcji, ale chciałam znać Wasze stanowisko, bo widziałam, że też początkowo nie bardzo byłaś przekonana.

Posted

nic mi o tej pani nie wiadomo. dowiedzialam się o wszystkim tutaj z forum i w sobotę króciutko rozmawialam z Rybcią na ten temat. Ale jak na razie kobieta nie zadzwoniła do nas. Nic nie organizujemy ani "nieorganizujemy", bo po prostu nie było kontaktu z nami.

Posted

Rozumiem, bo mi ta Pani napisała dzisiaj, że chce adoptować także sunię od Was i Wy jesteście otwarci, na różne formy adopcji (cokolwiek to znaczy) i na zorganizowanie takiego transportu też...
My raczej nadal będziemy obstawać, przy odbiorze osobistym, zobaczymy, co Pani na to, z prostego względu, ja, ani nikt od nas ze schroniska nie pojedzie...

Kurcze Olsztyn to nie koniec świata, są osoby, które do nas z Warszawy, Poznania, Słupska, Wrocławia, Krakowa przyjeżdżają, więc myślę, że i w Olsztynie komunikacja jest ;)

Charly daj mi znać, jak coś wymyślicie, tzn. jak kobita do Was się odezwie...

Posted

nie mam pojęcia o czym tam pani mówi- nie wiem kto to "Wy"- rozmawiała tylko i wyłącznie z Rybcią z tego co mi wiadomo. Dam znać jeśli się odezwie. Rybcia czy przekazałas jej, że ma do nas zadzwonić? Dlaczego obiecujesz tej pani jakies rzeczy bez porozumienia z nami? przypominam sobie, ze p. kierowniczka jasno wypowiedziala się w tej sprawie tutaj na forum ostatnio.

Posted

[quote name='natalia_aa']Rozumiem, bo mi ta Pani napisała dzisiaj, że chce adoptować także sunię od Was i Wy jesteście otwarci, na różne formy adopcji (cokolwiek to znaczy) i na zorganizowanie takiego transportu też...
My raczej nadal będziemy obstawać, przy odbiorze osobistym, zobaczymy, co Pani na to, z prostego względu, ja, ani nikt od nas ze schroniska nie pojedzie...

Kurcze Olsztyn to nie koniec świata, są osoby, które do nas z Warszawy, Poznania, Słupska, Wrocławia, Krakowa przyjeżdżają, więc myślę, że i w Olsztynie komunikacja jest ;)

Charly daj mi znać, jak coś wymyślicie, tzn. jak kobita do Was się odezwie...[/QUOTE]

Dziwi mnie także fakt, że sunia Blacky miałaby zamieszkac tak o sobie z inna suką. Blacky jak na razie przebywa ze szczeniakami- ona niekoniecznie lubi inne dorosle psy- takie, które jej nie ustąpią. jest bardzo pewną siebie,dominującą i energiczną sunieczką i potrafi dotkliwie gryść inne psy...Gryzła Baskę, gryzła Gadułę, ostatni przypadek z Iskrą wymagał interwencji. No ale tak jak pisałam, Blacky jak na razie nigdzie nie jedzie- nikt w jej sprawie nie dzwonił.

Posted

No właśnie poczytałam trochę o Blacky i obawiam się trochę, bo Bryza to potomek jamnika...

Charly kobieta mi napisała: "Ja podjelam decyzje o zaadoptowaniu jeszcze jednej sunki ze schroniska w Elblagu i tam jakos sa bardziej otwarci na rozne formy adopcji, chociazby na zorganizowanie takiego transportu do mnie."

Zobaczymy, ja czekam na odpowiedź tej babki...