Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Uwaga, uwaga :)
Mojemu tacie udało się dziś załatwić 20 pasków, które świetnie sprawdzają się jako smycze! :) Wypróbowany patent, przez cała rodzinę, na olbrzymach, więc wytrzymałe :) Można mieć 20 smyczy, średniej długości, bądź smycze łączyć. Przywiozę je w czwartek.
Sprawa jest taka, że niestety nie mają one karabińczyków. Będę w czwartek w schronie, to poszukam w kanaciapie, ale może ktoś ma karabinki w domu ?:) Jak tak, to przynoście. Jak da rade, to za jakiś czas da radę załatwić jeszcze kilka takich "smyczek" . :)

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Łałałiła!!! :D
Super!

A Idusia jest cudowna! W sobotę rano idziemy na ostatnią sesję pożegnalną. :)
Bardzo się cieszę, że Ida zamieszka pod Grunwaldem (to tak historycznie! :) )

Patiszonku! Karabińczyki można kupić w sklepie metalowym, jeżeli każdy da po 2 zł to się uzbiera ;)
A poza tym tam jest dużo porwanych smyczek, można odciąć i będą! ;)

Posted

No właśnie dlatego w czwartek tam wpadnę ( jak terminator :evil_lol: ) i poszukam, powybieram, zobaczymy ile tego będzie, a jak jeszcze zostaną smycze, to się najwyżej zrobi tacę narodową, i będą karabińczyki :D

Posted

jesli Twoja mama ma chociaz podobne podejscie do psiaków jak Ty myslę, ze wszystko będzie dobrze.

Tak Ida zamieszka "pod Grunwaldem". Dzisiaj przyszła na sterylkę- bardzo była nieszczęśliwa. bardzo niechętnie przyszła jeszcze raz (ostatni już raz) do schroniska:)

Posted

Charly napisał(a):
jesli Twoja mama ma chociaz podobne podejscie do psiaków jak Ty myslę, ze wszystko będzie dobrze.

Myslę, że mama będzie na pewno miałą mnóstwo pytań, ale jak sama o nim mówi: To taka świnka psia do przytualnia." Ale już zaczeła pytać na jakie szkolenie można z nim iść :) Więc nie jest źle :)

Posted

Patyś_ napisał(a):
Myslę, że mama będzie na pewno miałą mnóstwo pytań, ale jak sama o nim mówi: To taka świnka psia do przytualnia." Ale już zaczeła pytać na jakie szkolenie można z nim iść :) Więc nie jest źle :)

to bardzo dobrze. to wszytko bardzo dobrze:)

boluś to taka świnka czołg do przytulania:loveu:

Posted

oj tak, czołg z niego niezły :D Ale za to bardzo opiekuńczy ^^ Jak się dziś wyrypałam na błocie, to podszedł do mnie sprawdził co się stało usiadł obok i przytulał. Pierwszy schroniskowy pocieszyciel kurde blaszka :D

Posted

to prawda- ale pierwszym nie jest. najpierwsza pocieszycielką i cudem natury to Pipucha

ale faktycznie Bolus jest wyjątkowy w tej kwestii- na spacerkach odwraca swoje wiadro do tyłu, patrzy czy to lecące w powietrzy za nim coś jeszcze żyje, nawiązuje kontakt, przystaje, czeka. fajny jest

Posted

są wieści z domu Grubego: Gruby strajkuje i nie je suchego. Wyjada kotu jego żarcie....generalnie są w trakcie zawierania paktu pokojowego:). Ma już kolegę, poza tym lubi dużo szczekać- ot Grubcio:)

Posted

AgaMasel napisał(a):
Patrycja ja mam z 10 karabinczykow w domu ale przyniosę je dopiero w sobotę

Spoko spoko, przynieś w sobotę się podopasowuje. Mówie może z tego wyjść 20 smyczy :) A jak karabińczyków zostanie, to nic, postaramy się z tatą załatwić kolejne, za jakiś czas. ;)

Posted

Patiii!
Chyba: macica, jajka, macica, jajka!! :D

O proszę jaki Grubcio łobuziak. Zupełnie jak Lew... wyjada Magikowi jedzenie, ale już pakt pokojowy został zawarty. Magik zostanie czasem polizany przez Lwa, a potem godzinę się czyści ;p
Super Grubasku!!! ;)

A w ogóle to dziękujemy Gops za obrożę i smycz dla Idy! :)

Posted

W zeszłym tygodniu byłam u Rydzyka. Teraz nazywa się Rudy ;-)))
To nie ten sam chłopak. Cieszy się cały czas i jest zakochany w swojej pani. Chodzi za nią krok w krok. Ale jak chodzi????
Często staje na 4 łapki a teraz to już o wiele częściej. Jak sikał to na niej stał, aż wszyscy byliśmy zdziwieni. Kamila mówi, że on może się troszkę boi jeszcze na nią stawać, ale jak się zapomni to daje jak nie wiem co.
A to kilka zdjęć Rudego - kochanego ;-)))