Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tytusowe wieści :loveu:Mam nadzieję, że nie zapeszę Tytusek zrobił wielki postęp jeśli chodzi o jego zachowanie. Dostaję nieśmiałe całuski, może nie strasznie często, ale jak na niego to i tak jestem pod wrażeniem Odkąd nauczył się robić "siad" stał się bardziej ułożony i chyba zaczyna wreszcie rozumieć jaka panuje hierarchia i kto tu rzadzi (choć bez przesady, bo jak się podnieca, to nikt go nie zatrzyma jak na razie ;P) Zrobił się bardziej milusiński, na początku nie lubił jak się go głaskało po głowie i widać, że nie sprawiało mu to przyjemności, teraz nie ma z tym problemu i sam siada pod nogami, żeby go głaskać. Komenda 'siad' była początkiem do dalszych naszych lekcji wychowania, teraz rozumie, że jak czegoś chce, to wpierw musi spokojnie usiąść i uspokoić sie:mrgreen: Przełom nastąpił kilka dni temu kiedy poszliśmy na spacer spotkać się z innymi pieskimi kolegami - i jeszcze raz byłam zdumiona, gdy kręcił ogonkiem i widać, że chciał się bawić. Na razie nie puszczam go ze smyczy, ale jak tak dalej pójdzie, kto wie... specjalnie luzowałam smycz, gdy szedł psiak i było wszystko w porządku. Z labradorem chyba nie za bardzo obwąchiwanie wyszło, ale o dziwo labek zaczął warczeć pierwszy no i wtedy Tytus nie pozwolił sobie w kaszę dmuchać, ale i tak widziałam, że zareagował asekuracyjnie, bo zaczął tylko ujadać i nie miał piany w pysku jak to bywało wcześniej. Na razie pogoda nie za bardzo na to pozwala, ale w niedługim czasie powtórzymy wypad w tamto miejsce i mam nadzieję, że podobnie będzie w porządku - oby Z dotychczasowych obserwacji wynika, że Tytus lubi spokojne, 'wyluzowane' psiaki i z takimi chciał się bawić, a jak widzi "szczekaczy" to od razu się rzuca. Mam nadzieję, że tamta sytuacja będzie regułą i Tytus będzie mógł się bawić przynajmniej z niektórymi psiakami. 3majcie kciuki i do następnego!!

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

u Tytuska wszystko w porzadeczku :), chlopina podjadl i teraz juz nie widac zadnych zeberek. Wsrod rodziny zyskał miano Dzika ;) Łobuzuje i ma mnostwo energii, normalnie wulkan :D Teraz lezy i odpoczywa. Całuski już jak na boksia przystalo daje :) a jak tylko usiade na kanapie, to zaraz sie wtryndala i kladzie glowe na nogach. Nadal nieokrzesany z niego chlopak, musialam zwalczac jego zapedy dominanckie, no i udalo sie chyba, choc czasem pokazuje jeszcze swoj charakterek, ale natychmiast pokazuje mu kto tu rzadzi no i sie uspokaja :p jak bede miec kogos do pomocy, to zrobimy foty na spcerze, ale to musi byc ktos ze mna, bo na spacerach koncentruje sie zeby go utrzymac :P Szczegolnie Tytusina wariuje jak dochodzimy do ulicy gdzie przejezdzaja auta, zaczyna szczekac i musze b. mocno go trzymac, zeby sie nie wyrwal pod kola. Tytus pozdrawia wszystkie cioteczki!

Posted

Bardzo się cieszę, że Tytusek nareszcie się dał podporządkować :lol:
No i najważniejsze, że już całusy daje....a tak się Monia martwiłaś :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Podglądamy, zaglądamy :lol:
Boksie, boksie - pięknoty jesteście!!!!

Cudowny pies, cudowny dom. Wspaniałe zakończenie smutnej historii!
Nic tylko zacałować ten - zapłakany kiedyś - pycholek :loveu:

Posted

Bodziulka napisał(a):
Tu nie zaglądaj, bo na BwP czytają ;)

A to to wiem :diabloti:
Ale tutaj też można zajrzeć :cool3:........w końcu wątek jest :eviltong: