Ziutka Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Tytusowe wieści :loveu:Mam nadzieję, że nie zapeszę Tytusek zrobił wielki postęp jeśli chodzi o jego zachowanie. Dostaję nieśmiałe całuski, może nie strasznie często, ale jak na niego to i tak jestem pod wrażeniem Odkąd nauczył się robić "siad" stał się bardziej ułożony i chyba zaczyna wreszcie rozumieć jaka panuje hierarchia i kto tu rzadzi (choć bez przesady, bo jak się podnieca, to nikt go nie zatrzyma jak na razie ;P) Zrobił się bardziej milusiński, na początku nie lubił jak się go głaskało po głowie i widać, że nie sprawiało mu to przyjemności, teraz nie ma z tym problemu i sam siada pod nogami, żeby go głaskać. Komenda 'siad' była początkiem do dalszych naszych lekcji wychowania, teraz rozumie, że jak czegoś chce, to wpierw musi spokojnie usiąść i uspokoić sie:mrgreen: Przełom nastąpił kilka dni temu kiedy poszliśmy na spacer spotkać się z innymi pieskimi kolegami - i jeszcze raz byłam zdumiona, gdy kręcił ogonkiem i widać, że chciał się bawić. Na razie nie puszczam go ze smyczy, ale jak tak dalej pójdzie, kto wie... specjalnie luzowałam smycz, gdy szedł psiak i było wszystko w porządku. Z labradorem chyba nie za bardzo obwąchiwanie wyszło, ale o dziwo labek zaczął warczeć pierwszy no i wtedy Tytus nie pozwolił sobie w kaszę dmuchać, ale i tak widziałam, że zareagował asekuracyjnie, bo zaczął tylko ujadać i nie miał piany w pysku jak to bywało wcześniej. Na razie pogoda nie za bardzo na to pozwala, ale w niedługim czasie powtórzymy wypad w tamto miejsce i mam nadzieję, że podobnie będzie w porządku - oby Z dotychczasowych obserwacji wynika, że Tytus lubi spokojne, 'wyluzowane' psiaki i z takimi chciał się bawić, a jak widzi "szczekaczy" to od razu się rzuca. Mam nadzieję, że tamta sytuacja będzie regułą i Tytus będzie mógł się bawić przynajmniej z niektórymi psiakami. 3majcie kciuki i do następnego!! Quote
Ziutka Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Mi jeszcze tylko fotek faflunka brakuje :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
Ziutka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Mon4....co tam u Tystuska słychać :roll: Jak się faflunek miewa :roll: Quote
mOn4 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 u Tytuska wszystko w porzadeczku :), chlopina podjadl i teraz juz nie widac zadnych zeberek. Wsrod rodziny zyskał miano Dzika ;) Łobuzuje i ma mnostwo energii, normalnie wulkan :D Teraz lezy i odpoczywa. Całuski już jak na boksia przystalo daje :) a jak tylko usiade na kanapie, to zaraz sie wtryndala i kladzie glowe na nogach. Nadal nieokrzesany z niego chlopak, musialam zwalczac jego zapedy dominanckie, no i udalo sie chyba, choc czasem pokazuje jeszcze swoj charakterek, ale natychmiast pokazuje mu kto tu rzadzi no i sie uspokaja :p jak bede miec kogos do pomocy, to zrobimy foty na spcerze, ale to musi byc ktos ze mna, bo na spacerach koncentruje sie zeby go utrzymac :P Szczegolnie Tytusina wariuje jak dochodzimy do ulicy gdzie przejezdzaja auta, zaczyna szczekac i musze b. mocno go trzymac, zeby sie nie wyrwal pod kola. Tytus pozdrawia wszystkie cioteczki! Quote
Ziutka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Bardzo się cieszę, że Tytusek nareszcie się dał podporządkować :lol: No i najważniejsze, że już całusy daje....a tak się Monia martwiłaś :evil_lol: Quote
Ziutka Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Nikt tu do Nas nie zagląda :placz: :placz: :placz: [SIZE=2] Quote
Bella11 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Śliczny fąfelku trafiła ci się szóstka w psim lotku :multi: Widać że jesteś szczęśliwy i kochany a do tego jesteś taki śliczny :lol: Quote
akucha Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Podglądamy, zaglądamy :lol: Boksie, boksie - pięknoty jesteście!!!! Cudowny pies, cudowny dom. Wspaniałe zakończenie smutnej historii! Nic tylko zacałować ten - zapłakany kiedyś - pycholek :loveu: Quote
Bodziulka Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Tu nie zaglądaj, bo na BwP czytają ;) Quote
Ziutka Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Bodziulka napisał(a):Tu nie zaglądaj, bo na BwP czytają ;) A to to wiem :diabloti: Ale tutaj też można zajrzeć :cool3:........w końcu wątek jest :eviltong: Quote
eurydyka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 kiedy byl taki snieg w polsce, znowu mnie cos ominelo przez wyjazdy? Quote
Ziutka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 eurydyka napisał(a):kiedy byl taki snieg w polsce, znowu mnie cos ominelo przez wyjazdy? Z jakiś tydzień temu w Łodzi Quote
Recommended Posts