Greven Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Właśnie dostałam telefon ze szczecińskiego schroniska, gdzie trafił znaleziony przez młodego chłopaka amstaff. Pies ma coś z krtanią (RTG) i musi przejść kosztowną operację poza schroniskiem (w schronie nie ma warunków niestety) - potrzeba ok. [B]tysiąc złotych[/B] :placz: Ten pies umiera na oczach ludzi :placz: :placz: :placz: Dusi się, przewraca, mdleje, nie może jeść, przełykać!!!! Błagam Was, jego trzeba operować NATYCHMIAST, a później musi trafić do choćby tymczasowego domu, albo do hotelu. On już nie ma czasu! Quote
Greven Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 :help1: :help1: :help1: Fundacja Ast zadeklarowała pomoc w zbiórce pieniędzy, ale oni też mają ciężką sytuację ze względu na Altera i te wszystkie biedaki z Ligoty, którym pomogli. Jeżeli dr Gugała zgodzi się operować "na krechę", to pies w poniedziałek będzie miał zabieg. To jego jedyna szansa na życie, inaczej się zadusi! Wiem, że ryzykujemy, nie mając ani grosza, ale wierzę w Was, w Wasze wsparcie i w pomoc Fundacji Ast. :help1: :help1: :help1: Quote
Hala Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 i pomysleć, że ludzie też umierają bo nie mają pieniędzy Quote
dariaopole Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 ja jedynie mogę wystawić bazarek, pieniążków Ci u mnie brak :placz: Quote
Rybka_39 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Jeju:placz:az mi serce ścisło, dam na forum szkoleniowe:-( Quote
Ada-jeje Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Niewiele bede mogla zaoferowac dla astka ale jakis grosik napewno sie znajdzie, jesli tylko bedzie mozliwe go uratowac i zrobic operacje na kreche to napewno damy rade uzbierac kase. Quote
andzia69 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Greven - załóż skarpetę na AFN na oba psy - tego bidula i Redzika!!!! Wtedy zaraz poproszę o podział pieniędzy, które zostały Zgredziowi i będzie na dobry początek!!!! Quote
Greven Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 A jak to się robi? Boże, żeby ten pies dotrwał do poniedziałku... Quote
andzia69 Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 no właśnie - oby dotrwał - tego najbardziej się boję:placz: Co do skarpey - napisałam na wątku AFN,żeby ją założyli - zobaczymy czy to zrobią: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6548996#post6548996[/url] Quote
iwop Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 wiem, że na naszej skarpecie "psy z ostrowca" jest 60 zł. My na razie nie mamy pilnych potrzeb. Weźcie je dla amssaffka :( Robię to bez porozumienia z darczyńcami ale wiem, ze napewno by sie zgodzili... Quote
Greven Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 Dziękuję Ci bardzo, andziu! iwop, zgłosisz to do AFN? dziękuję! Quote
GreenEvil Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 [quote name='Greven']:help1: :help1: :help1: Jeżeli dr Gugała zgodzi się operować "na krechę", to pies w poniedziałek będzie miał zabieg.[/quote] A zgodzi sie??? :smhair2: Kase zbiera AST ?? pzdr GreenEvil Quote
Greven Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 Zbiera Ast, zbieram ja, zbieramy przez AFN. Zrobi. Jeśli będzie miał obiekcje, to ja go przekonam, uproszę. Ale nie powinno być problemu, to dobry człowiek. Jeżeli chodzi o sprawy formalne, to faktura za zabieg zostanie wystawiona na Fundację Ast. Ja nie mam jeszcze KRSu. Quote
dariaopole Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 dziewczyny po prostu musi być dobrze !!!!! Quote
mariee Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Moze dogadajcie tam gdzie bedzie zabieg , moze zgodza sie na raty? w tym czasie zbierac pieniazki...mam nadzieje,ze wet sie zgodzi!(wyglada jak zlamana krtan) szybko musicie dzialac cioteczki Quote
doddy Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Właśnie się dowiedziałam, że wczoraj został wysłany przelew na konto naszej Fundacji na 307zł. Jest to kwota, jaka została zebrana na weselu hodowców amstaffów [B]VVardenfell. [/B] Kwotę tę przeznaczamy na operację niuńka. I jemu też przydałoby się imię ;) Quote
doddy Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Z tego co się orientuję to jutro psiak trafi do Kliniki. Poprosiłam Kasię z forum amstaffów by podjechała do lecznicy zrobić mu zdjęcia. Quote
GreenEvil Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Ja proponuje imie Tosik - slodkie imie dla slodkiego malucha :diabloti: gdzie on trafi po zabiegu? pzdr GreenEvil Quote
andzia69 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 [quote name='GreenEvil']Ja proponuje imie Tosik - slodkie imie dla slodkiego malucha :diabloti: gdzie on trafi po zabiegu? pzdr GreenEvil[/quote] tego niestety nie wiem....ale schron to nie miejsce dla niego....:shake: Quote
GreenEvil Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 No nie zartujcie sobie... przeciez nie moze bezposrednio po zabiegu trafic spowrotem do schronu :placz: Ktos cos wie? :oops: pzdr GreenEvil Quote
andzia69 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 myślę,że jak dziewczyny ze Szczecina zajrzą tutaj to wyjaśnią conieco Quote
andzia69 Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Podnoszę bo pilnie potrzebna pomoc!!!!! Czyżbym znowu miała nieodparte wrażenie,że jak to ast to juz nie kwalifikuje się do czegokolwiek???????:-( Quote
Recommended Posts