Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znalazłam dziś 7 szczeniaków na opustoszałej posesji . Jechałam do domu z pracy jak zauważyłam, że idzie ulicą sunia bardzo mała i taka maxymalna chudzina. Jednak sutki miała wyciągnięte do samej ziemi. Stwierdziłam że się zatrzymam, i podeszłam do suni, ale ta zwiała mi na opustoszałą działkę z domem.Ponieważ byłam tam brama i nie mogłam wejść stwierdziłam że popytam się sąsiadów czy coś wiedzą. Oczywiście że tak ,,powiedziała pani obok....tam jest sunia i 7 małych ona taka chuda ledwo żywa....''nie dyskutowałam z tymi debilami, zadarłam spodnie( od garnituru) zdjęłam buty i dawaj przez siatkę hops po spodniach ) oki znalazłam 7 małych i co teraz ....stwierdziłam ze szybko do sklepu......pojechałam zrobiłam zakupy znów do maluchów aby je nakarmić o mało jakiś łysy debil mnie wzrokiem nie zabił jak przechodziłam przez siatkę ....oki maluchy nakarmione teraz trzeba znaleźć im dom, jutro robię zdjęcia i błagam o pomoc !....magda vel wariatka:cool1: ....0607-344-555

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczenięta złapane. Łapaliśmy je 3 godziny z moją mama, Madzią i Łukaszem. Bardzo przydała się klatka łapka, szczenięta były bardzo płochliwe.
Jeden był w stanie agonalnym, tak zarobaczony, niestety trzeba było uśpić :(

Jest 5 piesków i 1 suczka. Dostały pastę na odrobaczenie, jutro jedziemy do Buni.

W takich warunkach żyły:

Ta suczka już za TM

• :(Spóźniliśmy się... :cry:

-----------------------------------------------------------

A to psiaki do adopcji. Domki lub tymczasy na cito! Psiaki na razie są w dużym pudełku na balkonie u sąsiadki Madzi. Mogą tam zostać max do niedzieli.

Piesek

Piesek

Suczka (jedyna)

Piesek

Piesek

Piesek

Na działce została sunia, która wróciła dopiero gdy odjechaliśmy.
    Jest dzika... Nie wiemy co robić, sytuacja znów się powtórzy...

• Posted

Faktycznie sunię trzeba jakoś złapać , bo za pare tygodni znów zajdzie w ciążę. TYlko jak?
    Dziwi mnie, ze ludzie wiedzieli o tej suni i maluchach i nikt nie pomógł.

Maluszki do góry

Posted

szajbus napisał(a):
    Faktycznie sunię trzeba jakoś złapać , bo za pare tygodni znów zajdzie w ciążę. TYlko jak?
    Dziwi mnie, ze ludzie wiedzieli o tej suni i maluchach i nikt nie pomógł.

Maluszki do góry

a mnie wcale nie dziwi, Aniu ludzie to obojetne na zwierzęce cierpienie potwory , my jesteśmy wyjatkami

Posted

Magda dopisz w tytule Łódź, wiele osób zagląda na dogomanię
    po raz pierwszy, dzisiaj jest dzień wolny, może ktoś z Łodzi zainteresuje się szczeniaczkami

szczeniaczki cudne, a mamę trzeba złapać w klatkę-łapkę
    obok na ul.Kosodrzewiny 58 jest schronisko dla psów, jeśli będzie otwarte zapytajcie o klatkę-łapkę, moze pomogą wam złapać sunię

Posted

Widziałam dzisiaj maluchy osobiście:eviltong:
    Są słodkie i malutkie tylko chudziutkie ,zapchlone i zatasiemcowane:oops:
    Na szczęście robale już wychodzą,pchły otrute i maluchy wzmocnione.Osobiście zakochałam się w tym piesku,który ma stojące uszka i jest czarno -podpalany:lol:
    Kto pokocha maleńkie,puchate szkrabiki?

Posted

Słuchajcie czy dałoby rade każdemu z osobna zrobić lepsze fotki? Myślę o allegro.
    Tylko jakiej wielkości będą te smyki? Myślę tez czy zrobić im jeden wspólny wątek czy każdemu z osobna.
    No i na kogo podawać kontakt. Trzeba je ogłaszać gdzie się da .Na forum prawie wszyscy zapsieni.

Posted

Mnie ze zdjęć urzekł najbardziej pierwszy i ostatni piesek. :loveu: :loveu: Może trzeba psiakom nadać imiona, żeby nie były tylko numerami? :roll:
    Dobrze, że robale już z nich wyłażą. :ekmm:
    Buniu ten o którym mówisz wygląda jak mały Pituś. ;)

Poogłaszam szczeniorki tam, gdzie mogę.

Czy ktoś może dac tymczas jakiemuś szczeniakowi?

Posted

Kar0la napisał(a):
    Mnie ze zdjęć urzekł najbardziej pierwszy i ostatni piesek. :loveu: :loveu: Może trzeba psiakom nadać imiona, żeby nie były tylko numerami? :roll:
    Dobrze, że robale już z nich wyłażą. :ekmm:
    Buniu ten o którym mówisz wygląda jak mały Pituś. ;)

Poogłaszam szczeniorki tam, gdzie mogę.

Czy ktoś może dac tymczas jakiemuś szczeniakowi?

Kar0la masz rację:lol:
    Czyli pierwsze imię już mamy:loveu::loveu::loveu:
    Do góry malutki Pitku,to imię szczęście Ci przyniesie.

Posted

Cioteczki a moze jedziemy na P toz to rodzina i prawie rasowe;)Pitus juz jest,moze dla jedynej dziewczynki Patty:oops: i jeszcze propozycje dla chłopakow-Poter:p Pikus,Piter,Prymus,Pucek,skonczyła mi sie wena,a tak wogole potraktujcie to jak zarcik:lol: