Jaga Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Jasne, ze przedluzamy aukcje, dopoki nie znajdzie domu! Tylko ja jednak mysle, ze cos jest nie tak moze z tytulem aukcji.. bo po prostu tam malo ludzi zaglada... Cos wymysle innego i jak bede wrzucala od poczatku, to zmienie. Tak swoja droga... moze to brutalne co powiem, ale czasami mysle, ze dla niektorych psow eutanazja to naprawde zbawienie :(. Chociaz wciaz wierze, ze Rudzik znajdzie dom. Quote
Beata25 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Też sie zgadzam z tą eutanazją, ale nie w przypadku Rudzika, raczej chodzi o psiaki nieuleczalnie chore i cierpiące... Takich niestety na Paluchu jest sporo, ale obecna Pani Dyrektor (z całym szacunkiem) jest przeciwna usypianiu psów i efekt jest taki że często psy umierają w straszliwych męczarniach :shake: Quote
Ulaa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Rudzika przydałoby się oddać na tymczas i wtedy szukać mu domku, pokazywać, oprowadzać... On musi nadrobić charakterem, bo inaczej chyba nie da rady :shake: Quote
desdemona Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 mimo to podnosze! moze w koncu ktos go wypatrzy! Quote
Plantacja Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 To nie jest brzydki pies, poza tym powoli kończą się wakacje, może będzie lepiej... ludzie powracają z urlopów i zaczną oglądać fora i aukcje. A tymczasem, leć na początek. Quote
Jaga Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=231102223 :placz: :placz: :placz: Quote
Beata25 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Słuchajcie ja nie chciałam nic mówic zeby nie zaszkodzic Rudzikowi, ale on jest obserwowany w kierunku wscieklizny, taka jest procedura w schronisku ze jesli którys pies ugryzie opiekuna to potem jest obserwowany wlasnie w kierunku wscieklizny... Wiec Rudzik kogos ugryzl, nie wiem w jakich okolicznosciach, bo nie chcieli mi powiedziec :( Przypuszczam ze ze strachu, bo on taki zalekniony:placz: A na tymczas schronisko psa nie wyda..... Quote
Jaga Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Hmmm... to troche zaskakujaca wiadomosc... Moze ktos mu podpadl po prostu :mad: Quote
desdemona Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 tylko dlaczego ugryzl? moze tem ktos po prostu sobie na to zasluzyl... Quote
desdemona Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 tylko dlaczego ugryzl? moze byly ku temu powody? Quote
bea_m Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Jak bym siedział tyle lat w schronie - też bym ugryzła. Obawiam się że schron znalazł sobie sposób na pezbycie się go. :( Quote
DuDziaczek Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Jak ja widze jak w shcronacyh psy traktuja to ugrysc malo trzebaby zagrysc ;/ :( Quote
Jaga Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Hm, tak doglebniej sie zastanowilam nad cala sytuacja i troche jestem zdziwiona szczerze powiem. Nie tym, ze pies ugryzl. Zdarza sie i nie ma co winic psa, mogl miec gorszy dzien i tyle. Gdyby to byl kaukaz, to faktycznie byloby sie czym przejac, ale to, ze maly bezzebny pies kogos capnal, to zaden dramat (mnie regularnie moja osobista rottka bezzebna gryzie :cool3: ). Ale kogo on ugryzl? Pracownika? Jestes pewna Beatka? Serio mnie to dziwi, bo jak ja Szyszke przywiozlam do schroniska, to mialam rozwalony palec z cieknaca krwia i na reku obcego psa, ktory niewiadomo czy byl zaszczepiony czy nie i czy byl zdrowy czy nie i tylko pan przyjmujacy ja ode mnie zapytal, czy chce zeby byla pod scisla kwarantanna zeby sprawdzic czy nie ma wscieklizny. Nie chcialam i nie bylo tematu. To oni na Paluchu nie wiedza, czy pies, ktory jest tam od X lat nie jest chory na wscieklizne? No kurde, jak pies jest zaszczepiony, to nie ma szans zeby zachorowal. Przypuszczam wiec, ze on raczej nie capnal pracownika, tylko moze kogos zainteresowanego adopcja (widocznie mu sie nowy wlasciciel nie spodobal :cool3: :mad: ) i ten ktos chcial ta scisla kwarantanne :shake: Quote
Beata25 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Jaga byc może masz rację, mi powiedziano że capnął pracownika i nawet jak pies jest malenki to taką mają procedure ze muszą wywiesic tabliczke z napisem " obserwowany w kierunku wścieklizny". Słuchajcie mój chłopak pracował w tym schronisku jako opiekun i mówił mi że co poniektóre psy są mocno zbzikowane, gryzą bez powodu siebie, inne psy, opiekunów, może dlatego ze tak długo tam są to tak wariują.... Rudzik wydaje się spokojny i zrezygnowany, ale nie byłam z nim nigdy na spacerze (zauważyłam go niedawno i nie mogłam z nim wyjsc bo wlasnie byl pod obserwacja). Kurde najgorsze jest to ze nawet jesli ktos sie zdecyduje na jego adopcje i dowie sie ze kogos pogryzl (schronisko ma obowiązek udzielic takich informacji) to z niego zrezygnuje...:-( :-( :-( Quote
Beata25 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Rudzik błaga o dom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
bea_m Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Kurcze przecież psy gryzą! Jest to u psów normalne! Dziabnie taki żeby powiedzieć że mu się coś nie podoba. Dziabnięcie nie jest pogryzieniem przecież. Dlaczego ludzie nie obserwują wcześniejszych zachowań? Quote
Beata25 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 No nie wiem dziabnie taki i od razu wpisują mu to do akt, przeciez przez to zmniejszają mu szanse na adopcje....:angryy: Zwłaszcza ze tu jest mały paradoks bo Rudzik prawie nie ma zebów.... Quote
agara Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Poza tym, z tego co wyczytałam, sam był gryziony więc jest to zachowanie wyuczone... może wręcz samoobrona? Rudziczku, piekne masz oczęta.. ;( Quote
desdemona Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 bea_m napisał(a):Kurcze przecież psy gryzą! Jest to u psów normalne! Dziabnie taki żeby powiedzieć że mu się coś nie podoba. Dziabnięcie nie jest pogryzieniem przecież. Dlaczego ludzie nie obserwują wcześniejszych zachowań?racja. psy tylko gryza. a co robi czlowiek??? znacznie gorsze rzeczy... Quote
Recommended Posts