Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

desdemona napisał(a):
uwazam, ze warto pokazywac go kazdemu odwiedzajacemu. to chyba mu nie zaszkodzi a nuz pomoze:)

Ok tylko na to trzeba miec czas, a jak ja dysponuje 4 godzinkami w sobote, to wpadam do schroniska i chce jak najwiecej psiakow wyprowadzic na spacerki, one czekaja na to jak na zbawienie i mimo calej chęci nie moge tego czasu poswiecic tylko jednemu psiakowi:-( Wiecie jak moje pupilki reaguja jak mnie zobaczą w schronie??? sikają ze szczęścia i jak ja mam im "wytłumaczyc" ze dzis na spacerek nie pojdziemy??? :-( :-(

Posted

Beatko, widzisz, sama musisz ocenic czy masz czas, zeby go wszystkim pokazywac, czy nie za bardzo.. Nam trudno w tej kwestii cokolwiek doradzac :(

Posted

Nie wiem co napisac, na samą myśl o Rudziku literki mi się rozmazują :placz: Byłam w sobote w schronisku, chciałam go wyprowadzić na spacerek, podchodzę do jego budy a w środku siedzi jakiś inny bidulek, pierwsza mysl była najgorsza... co się stało gdzie moj Rudzik??? Z ugiętymi kolanami i łzami w oczach wchodzę do biura adopcji i tam dowiaduję się że Rudzik nie żyje, nikt oczywiście nic więcej nie chciał mi powiedzieć, domyślam się że odszedł ze starości.... Szkoda tylko że odszedł taki zapomniany, niechciany i niekochany przez nikogo-od 3 lat nie był na spacerze, nikt go nie głaskał, miał tylko swój metrowy łańcuch i starą budę....:placz::placz::placz: Cały week przeryczałam, to wszystko takie niesprawiedliwe..... Najgorsze jest to, że gdzieś tam jest osoba odpowiedzialne za jego los, cierpienie i ból....Tylko czy zdaje sobie z tego sprawe???

To jedno z ostatnich zdjęć Rudzika, smutny i zrezygnowany......
:placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

nie wiem, co napisac:( nie dosyc, ze biedak tyle lat byl w schronie to do tego jeszcze byl terroryzowany przez inne psy... przypuszczam, ze psiak az taki bardzo stary nie byl. szkoda, ze nie doczekal sie domku. to naprawde smutne.

Posted

O Boże to potworne :placz:
Na całym świecie nie znalazła się ani jedna osoba, ktora wyciągnęłaby rękę do tego malego samotnego bezbronnego stworzonka :placz:
To niesprawiedliwe!!!!!
Mam nadzieję, że jest teraz szczęśliwy, bo życie na tej ziemi było dla niego pasmem smutków :placz: Żadne zwierątko nie zasługuje na taki los...

Rudziku
[*] nie znałam Cię, ale wybacz mi. Wybacz nam wszystkim....

• 2 weeks later...
Posted

Jego historja jest dla nas wszystkich ostrzeżeniem na przyszłość, a szczególnie dla tych co przechodzą obojętnie obok takich zwierząt jak RUDZIk........ Zróbmy tak,aby pomóc innym w potrzebie, to powinniśmy zrobić wszyscy, jesteśmy to winni RUDZIKOWI!!!!!!!!!!!!!!!

RUDZIK, dla Ciebie aniołku ........ :candle::candle::candle::candle::candle::candle::candle::candle::candle::candle:
mam nadzieję,że choćiażby za Tęczowym Mostem czujesz się bezpiecznie i jesteś szczęśliwy........