Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
r5pp4c6e9ekp_t.jpg

niedawno dołączyła do klanu malutka, z odcietym/odgryzionym uszkiem chyba koteczka...

dziś czyli 21.11 sprawdzałam, wszedł na kolana jednak chłopak ;)

mevzljo1s1pg_t.jpg

48e4dn6xih8r_t.jpg

w4n0j1yrucox_t.jpg

fukjiae6ebgz_t.jpg
Posted

Jak Moli z jedzeniem u Was. Tzn. u kotów ;)

Karma ma zejście, koty wciągają aż miło, nabrały tłuszczyku na zimę co chyba widać na zdjęciach :)
Konserwy mamy z małym zapasem, kupiłyśmy w promocji trochę gorzej z suchą. Zamówiłam na próbę w Mall.pl ale jeszcze czekamy, jeżeli dotrze bez problemów to powtórzymy zamówienie, niezła w dobrej cenie.
Zapowiadają znaczne ochłodzenie/mróz i suchej będziemy wykładać więcej
Posted

Czekoladowy kocurek nadal szuka domku :(

dreag poznała dziś nasze kociambry...nie uciekały w popłochu ale na głaski nie były chętne,
"pulpety" zaprezentowały swe wdzięki ;, pokazały domki ;)

Posted

Karma ma zejście, koty wciągają aż miło, nabrały tłuszczyku na zimę co chyba widać na zdjęciach :)
Konserwy mamy z małym zapasem, kupiłyśmy w promocji trochę gorzej z suchą. Zamówiłam na próbę w Mall.pl ale jeszcze czekamy, jeżeli dotrze bez problemów to powtórzymy zamówienie, niezła w dobrej cenie.
Zapowiadają znaczne ochłodzenie/mróz i suchej będziemy wykładać więcej

A jaką zamówiłaś?

Posted
kopt2f55hhgr_t.jpg

Karma dotarła...powtarzamy zamówienie - 69 zł za 14 kg to taniej niż karma produkowana dla marketów, Biedronki, Lidla

2gfnngqi85ng_t.jpg

Maluchy rosną...posturą mało różnią się od dorosłych kotek, będą dużymi kocurami :)

Wczoraj, wykorzystując przerwę w pracy było wielkie sprzątanie, wiadro 10 l po farbie różności wyniosłam, dużą kuwetę sobie zrobiły...
Posted

Rozliczenie wpłat:

stan konta:
50 zł - 12.09.- doris66 (bazarek)
20 zł - 25.09.- doris66 (bazarek)
10 zł - 21.10.- ewa gonzales
30 zł - 19.10.- doris66 (bazarek)
58,10 zł - 10.11.- ewa gonzales (bazarek)
_________
168,10 zł

wydatki:
69 zł sucha karma Whiskas 14 kg - 18.11.2015
75 zł sucha karma Whiskas 14 kg - 23.11.2015

+ 100 zł - mar.gajko 14.12.2015

+ 55,50 zł - Nadziejka 17.12.2015 (bazarek)

179,60 zł

- 30 zł - kocia karma - puszki 20 szt x 1,50 zł

+ 149,60 zł - 22.12.2015

Posted

[URL=http://www.tinypic.pl/y3r1qxe3x1id]y3r1qxe3x1id_t.jpg[/URL]

[URL=http://www.tinypic.pl/1w3vm1dkzzcu]1w3vm1dkzzcu_t.jpg[/URL]

[URL=http://www.tinypic.pl/wmgu0ebcembf]wmgu0ebcembf_t.jpg[/URL]

[URL=http://www.tinypic.pl/xdy8tw8ihthu]xdy8tw8ihthu_t.jpg[/URL]

• Upvote 1
Posted
m1oll4s5dk57_t.jpg

Dojechał drugi worek karmy :)

Nad ranem było - 7 stopni, nadal mroźno. Na śniadanie dostały ryż gotowany na mięsie z konserwą Whiskasem/promocja. Suchą karmę mają do oporu.
(Ryż/makaron gotuję codziennie psom, dostają wkładkę z puszką/gotowanym mięsem do suchej karmy.
  • Upvote 1
Posted

:2gunfire:

m1oll4s5dk57_t.jpg

Dojechał drugi worek karmy :)

Nad ranem było - 7 stopni, nadal mroźno. Na śniadanie dostały ryż gotowany na mięsie z konserwą Whiskasem/promocja. Suchą karmę mają do oporu.
(Ryż/makaron gotuję codziennie psom, dostają wkładkę z puszką/gotowanym mięsem do suchej karmy.

Do oporu, do oporu  :lol:  :lol: na zdjęciach nie widać jakie pulpety z tych kotów. Pod okiem Moli@ wielkie jak tygrysy  :D

Posted
pttp97jgvgg0_t.jpg

o9m8dezhlwz1_t.jpg
Maciuś

taf3awha69e6_t.jpg
Maciuś i Maniek nasz około 20 letni kocur

k39v170h6euv_t.jpg
Maciuś I Maniek

yjkx8vntk7gs_t.jpg

Maciuś
spgusqabubw3_t.jpg
Maniek...zawsze chętny do zabawy, powalczyć z kocurami też lubi
Posted

Czy one są kastrowane? Koteczki? Kocury?

Kotki zostały wysterylizowane, jedna aborcyjna, zabiegi opłaciło KOTKOWO
Kastrowany jest Maniuś, nasz wielki kocur od zawsze wyglądający jak kotka w zaawansowanej ciąży ;), mieszka w domu i możemy kontrolować stan zdrowia. Mańka wykastrowałyśmy jak tylko do nas trafił czyli 6 lat temu.
Kocury którymi się opiekujemy nie są kastrowane. Zabiegi były planowane, koszt pokryłoby KOTKOWO ale po konsultacjach zrezygnowałam. Trudno obserwować, dbać, karmić odpowiednią/drogą karmą a po kastracji wzrasta prawdopodobieństwo chorób układu moczowego

KOTKOWO zaoferowało że pokryje koszt sterylizacji wszystkich kotek które uda się nam złapać
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name="Nadziejka" post="16675275" timestamp="1449733454"]

[font='comic sans ms']Zagladam z pozdrowieniami [/font]
[font='comic sans ms']Moli@ jeszcze beda pieniazki [/font]
[font='comic sans ms']rozliczam[/font]
[font='comic sans ms']40 procent [/font]
[font='comic sans ms']z zakonczonego kramiku dla koteczkow i Krabunia [/font]

Bardzo dziękuję :)

Przeznaczę na puszki...przetestowałam z Makro, pakowane po 10 sztuk w dobrej cenie i kotom smakują a skład na etykiecie nie przygnębia ;)

Posted

A po ile te Makrowe puszki?

"Tropi" - 1,50zł za 415g przy zakupie zgrzewki 10 szt. Puszka uczciwie wypełniona małymi kosteczkami karmy z niewielką ilością galaretki

Na ZOO-DRAGON są po 1,79 za sztukę/promocja OK Cat, (nie kupowałam, jedynie cena bez promocji może sugerować wyższą jakość). Szukałam chętnych z Białego do złożenia wspólnego zamówienia - łączona przesyłka (od 100 zł gratis), nie wyszło...
Posted

"Tropi" - 1,50zł za 415g przy zakupie zgrzewki 10 szt. Puszka uczciwie wypełniona małymi kosteczkami karmy z niewielką ilością galaretki

Na ZOO-DRAGON są po 1,79 za sztukę/promocja OK Cat, (nie kupowałam, jedynie cena bez promocji może sugerować wyższą jakość). Szukałam chętnych z Białego do złożenia wspólnego zamówienia - łączona przesyłka (od 100 zł gratis), nie wyszło...

No cóż, o jakości w tym przedziale cenowym nie można mówić. Droższe tu nie znaczy lepsze, zazwyczaj oznacza to np. dobrze reklamowany produkt (dobrym przykładem jest whiskas).
Karmy OK kupuję często jak są w promocji, ale jakościowo szału nie ma. Owszem, są gorsze karmy (tu bardziej patrzę na smakowitość i na zapach, bo o jakości produktów nie ma co tu dyskutować, nie ta półka cenowa) a te OK passion są takie średnie.
Nie wiem ile schodzi tobie puszek na miesiąc, ale moim zdaniem lepiej zrobić zamówienie raz na 100zł i mieć zapas jedzonka, niż latać potem po sklepach i kupować mniejsze porcje karmy ;)
Ale to moje zdanie, zdanie karmicielki, która ma pod opieką 24 głodne brzuchy i jest niezmotoryzowana ;)