Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciekawe, jak tam pieknota?

Zadowolona. :) Je i tyje. ;) Już trzeba zacząć zmniejszać porcje i ilość posiłków, bo będzie grubasem. Z leczeniem uszu zbliżamy się do końca. Jutro wyprawa tramwajowa do okulisty na USG gałek ocznych. Będzie się działo! ;)

• Upvote 1
Posted

Ledwo żyję po dzisiejszej wyprawie. Fruzia też. Ciężko znosiła USG gałek ocznych. W wielkim skrócie: potwierdzona zaćma początkowa, stwierdzone zmiany związane z niedojrzałą zaćmą i cechy stanu zapalnego błony naczyniowej. Krople Quinax do końca życia, krople Tobradex i nawilżające do czasu wyleczenia stanu zapalnego. Dzisiejsze koszty: 143,90zł. Pełne rozliczenie na moim wątku w 5 poście - KLIKNIJ

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta. Jeszcze 10 dni czyszczenia uszu oraz wkraplania Aurizonu i koniec leczenia. Potem profilaktyczne czyszczenie uszu raz w tygodniu. Zaszczepiłam Fruzię na wirusówki i dokupiłam Aurizon. Dzisiejsze koszty 108zł. Na bieżąco będą tylko wydatki na płyn do czyszczenia uszu i krople Quinax. Rozliczenie na moim wątku w 5 poście - KLIKNIJ

Posted

Hop! Bardzo Ci za wszystko dziękuję! :)

Napisz mi proszę wprost,ile wynosi zwrot za koszty leczenia Fruzi.Wszystko co jest jeszcze do uregulowania.

No i pewnie już niedługo trzeba będzie ogłaszać dziewczynkę :)

Posted

Muszę jeszcze porobić trochę zdjęć, ale teraz nie bardzo mam czas. Początek roku szkolnego, zakupy i jeszcze oczyszczam dom ze zbędnych lub zniszczonych rzeczy. Uzbierało się kilkanaście worów i pudeł, a to jeszcze nie koniec. Dobrze, że sprawy weterynaryjne Fruzi już ogarnięte. Z finansami jest przyzwoicie, ale minusik jest.

Wpłaty:

70zł - MikAga (pozostało z wcześniej wpłaconych 100zł, 30zł wydane było na fryzjera Olo)

200zł - Loczka

81zł - Lida

200zł - p.Bożena z FB

20zł - Oska1983

30zł - Romka

46zł - Lida

100zł - MikAga

-------------------

747zł

Wydatki na Lejdi/Fruzię:

20zł - fryzjer 

16zł - odrobaczenie

130zł - wizyta i leki - KLIKNIJ

35zł - krople Maxitrol KLIKNIJ

36zł - antybiotyk KLIKNIJ

94zł - wizyta i leki KLIKNIJ

99zł - wizyta i leki KLIKNIJ

30zł - taksówka w jedną stronę do okulisty

100zł - wizyta u okulisty KLIKNIJ

50,60zł - krople KLIKNIJ

12zł - lek do uszu KLIKNIJ

100zł - USG gałek ocznych KLIKNIJ

43,90zł - krople do oczu KLIKNIJ

108zł - szczepienie i Aurizon KLIKNIJ

------------------------

874,50zł

Posted

Zmodyfikowałam tekst informacyjny:

Fruzia to urocza, około 4-letnia spanielka. Waży mniej więcej 14kg. Potrafi chodzić na smyczy, ale ma tendencję do ciągnięcia. Puszczona luzem w ogródku, przychodzi na zawołanie, natomiast na obcym, otwartym terenie już nie jest tak posłuszna. Dobrze znosi podróż samochodem, autobusem, czy tramwajem. Nie boi się ruchu ulicznego. Nie wszystkie psy akceptuje. W stosunku do ludzi zachowuje się przyjaźnie. Jest ruchliwa, ciekawa wszystkiego, miła i towarzyska. Nie załatwia się w domu i nie niszczy. Potrafi zostawać sama. Jest pojętna. Szybko nauczyła się np. komendy siad. Chętnie korzysta z zabawek, zwłaszcza pluszowych. Jest odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana i zaczipowana. Ma początki zaćmy, niedowidzi, ale radzi sobie dobrze. Niestety, stopniowo będzie traciła wzrok. Stale musi mieć wpuszczane do oczu krople Quinax i profilaktycznie czyszczone uszy raz w tygodniu. Fruzia przebywa w domu tymczasowym w Łodzi.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 604 101 165

Nic nie napisałam o operacji, bo to decyzja przyszłego właściciela. Być może w przyszłości będą przeciwwskazania do zabiegu. Wrzuciłam Fruzię na stronę - https://www.facebook.com/1423136914616058/photos/a.1423262151270201.1073741828.1423136914616058/1604506866479061/?type=1&theater Nie spodziewam się wielkiego zainteresowania, ale może akurat odezwie się ktoś sensowny. Zaraz zrobię Fruzi ogłoszenie na olx na Warszawę. 

Posted

Wyszło szydło z worka. ;) Fruzia okazała niechęć niektórym psiakom. ;) Płeć nie ma znaczenia, ważny jest charakter i temperament. Fruzia nie lubi psów energicznych i nachalnych. Ze spokojnymi dogaduje się bez problemu. 

Posted

Nowe imię powstało wskutek nie zrobienia spacji pomiędzy wyrazami TRUZIA i TO...

Napisano - Fruziato piękna czteroletnia spanielka.

Zamiast - Fruzia to piękna czteroletnia spanielka.

:)

Posted

Nowe imię powstało wskutek nie zrobienia spacji pomiędzy wyrazami TRUZIA i TO.

Napisano - Fruziato piękna czteroletnia spanielka.

Zamiast - Fruzia to piękna czteroletnia spanielka.

:)

Witaj elik na wątku Fruzi. :) W Twoim poście Fruzia została Truzią. ;) Zamiast literki F wskoczyła literka T. ;)

Mam nadzieję, że w przyszłości Fruzia zostanie Fruzią, bo to imię do niej pasuje i ładnie na nie reaguje.

Posted

Witaj elik na wątku Fruzi. :) W Twoim poście Fruzia została Truzią. ;) Zamiast literki F wskoczyła literka T. ;)

Mam nadzieję, że w przyszłości Fruzia zostanie Fruzią, bo to imię do niej pasuje i ładnie na nie reaguje.

A to heca :D

Te zmyłki zapewne dobrze wróżą dla przyszłości Fruzi :)

Literka T jest na klawiaturze nad literką F.  Kulfoniasty paluch załapał górną literkę i  pewnie stąd ta zmyłka :P

Jutro zamierzam zrobić PA starających się o adopcję Fruzi.  Po spotkaniu zdam relację.

• Upvote 1
Posted

Siedziałam długo u Państwa zainteresowanych adopcją Fruzi, ale powiem krótko - NADAJĄ SIĘ.

To bardzo dobrzy, ciepli, zrównoważeni ludzie. Mieli już psiaki, ratowali je, gdy chorowały i wszystkie są nadal w ich sercach. Fruzia już też tam się znajduje  :)

Ja oddałabym im swojego tymczasa.

Posted

Siedziałam długo u Państwa zainteresowanych adopcją Fruzi, ale powiem krótko - NADAJĄ SIĘ.

To bardzo dobrzy, ciepli, zrównoważeni ludzie. Mieli już psiaki, ratowali je, gdy chorowały i wszystkie są nadal w ich sercach. Fruzia już też tam się znajduje  :)

Ja oddałabym im swojego tymczasa.

Wielkie dzięki za błyskawiczne sprawdzenie domu. :) Rozmawiałam tylko z panią. Odebrałam ją jako ciepłą, ale jednocześnie konkretną osobę. Romka też miała pozytywne odczucia. Czyli wszystkie trzy jesteśmy na tak. :) Super. :) 

Posted

Elik ,BARDZO DZIĘKUJĘ za wizytę!

Pewnie wszyscy czytający wątek zorientowali się,że ogłoszenie hop! w krakowskim DP przyniosło domek Fruzi.

hop!,dziękuję jak zawsze

Z ogłoszeń miałam 4 telefony.Ten ostatni to był właśnie telefon z domku ,który sprawdzała nam elik.

Domek w bloku.Opiekunami Fruzi będą dojrzali ludzie,którym nie przeszkadza ,że suczka ma początki zaćmy.Są świadomi i zwierzolubni.Fruzia będzie jedynym psiakiem.Podobnie jak hop! i elik miałam jak najlepsze odczucia rozmawiając z przyszłym domnkiem Fruzi.

Pozostaje jedynie ustalenie terminu wyjazdu Fruzi do Krakowa i ustalenie kosztów transportu.

Będę w tej sprawie rozmawiała z domkiem jeszcze dzisiaj.

Posted

Elik ,BARDZO DZIĘKUJĘ za wizytę!

Pewnie wszyscy czytający wątek zorientowali się,że ogłoszenie hop! w krakowskim DP przyniosło domek Fruzi.

hop!,dziękuję jak zawsze

Z ogłoszeń miałam 4 telefony.Ten ostatni to był właśnie telefon z domku ,który sprawdzała nam elik.

Domek w bloku.Opiekunami Fruzi będą dojrzali ludzie,którym nie przeszkadza ,że suczka ma początki zaćmy.Są świadomi i zwierzolubni.Fruzia będzie jedynym psiakiem.Podobnie jak hop! i elik miałam jak najlepsze odczucia rozmawiając z przyszłym domnkiem Fruzi.

Pozostaje jedynie ustalenie terminu wyjazdu Fruzi do Krakowa i ustalenie kosztów transportu.

Będę w tej sprawie rozmawiała z domkiem jeszcze dzisiaj.

Posted

Cieszę się razem z Wami :) Sunia będzie miała bardzo dobrych opiekunów. Będzie kochanym, szczęśliwym, zadbanym psiakiem. Państwo mieszkają na I piętrze, wokół bloku dużo zieleni. Fruzia będzie miała gdzie spacerować.

Napomknęłam Państwu o kosztach transportu. Są otwarci na ten temat.

• Upvote 1