Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonsai_88']No dobra.. a może jakieś dobre ciocie by mi opisały, jakie wymiary muszę znać, żeby ten [ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/11553577-post393.html[/URL] ] wykrój zrobić :cool3:... bo bym nawet coś pokombinowała i spróbowała zrobić, ale bez opisu nie dam rady :shake:[/quote]

mi to i ten wykrój nic nie mówi.... :roll: dla mnie to za trudne jednak... nie umiem szyć :oops: :shake:

Posted

[quote name='bonsai_88']No dobra.. a może jakieś dobre ciocie by mi opisały, jakie wymiary muszę znać, żeby ten [ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/11553577-post393.html[/URL] ] wykrój zrobić :cool3:... bo bym nawet coś pokombinowała i spróbowała zrobić, ale bez opisu nie dam rady :shake:[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]to jest taki kubraczek na średniego piesa ...typ ast ... zrób sobie wykroja z papieru ... i namierz na piesa .... właściwie to ja robiłam z płótna wykrój bo się papierowy Ozzulkowi podobał strasznie :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Asiaczek']Kubraczek na tym zdjęciu wygląda.... jak... no, wstyd powiedziec, .... majtki..:oops:
[url]http://images24.fotosik.pl/314/7b30ea63003fe1c3.jpg[/url]

Pzdr.[/QUOTE]

hahahhahahahahah, padlam:evil_lol:

Posted

Na zdjęciu faktycznie piękność jest... i te pomarańczowe uszy :loveu:

Ja to potrzebuję raczej wykrój na coś chudego [innymi słowy - Birma :diabloti:], a nie na bulka :evil_lol:... cza będzie pokombinować :eviltong:

Posted

[quote name='Asiaczek']Kubraczek na tym zdjęciu wygląda.... jak... no, wstyd powiedziec, .... majtki..:oops:
[URL]http://images24.fotosik.pl/314/7b30ea63003fe1c3.jpg[/URL]

Pzdr.[/quote]

dokładnie tak :multi: :evil_lol:

rufusowa , matka by mnie zabiła :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']to tak jak pisała Ala , zrób formę taką jak podana w poście wstawionym ;)
i przymierzając na Birmie , docinasz na odpowiedni rozmiar ;) ja będę kombinować na Klementynę teraz ... ona taki jest kurczak wyścigowy :evil_lol:[/quote]

na klementyne, to trzeba zrobić z nogawki od legginsów żeby przylegało :evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Na zdjęciu faktycznie piękność jest... i te pomarańczowe uszy :loveu:

Ja to potrzebuję raczej wykrój na coś chudego [innymi słowy - Birma :diabloti:], a nie na bulka :evil_lol:... cza będzie pokombinować :eviltong:[/quote]
to tak jak pisała Ala , zrób formę taką jak podana w poście wstawionym ;)
i przymierzając na Birmie , docinasz na odpowiedni rozmiar ;) ja będę kombinować na Klementynę teraz ... ona taki jest kurczak wyścigowy :evil_lol:

Posted

Leginsy to chyba dobry pomysł :evil_lol:...

No fakt, Klamka też ma takie chore wymiary jak Birmulec... ta franca już ma w karku tyle co w talii :mad:. Na dodatek kark jej rośnie, a talia... a talia na przeciw proporcjonalnie do karku :diabloti:....

Posted

kupiłam ortalion na allegro po 3 zł :multi: kolor jak marzenie - różowy :mdleje:
ale był najtańszy :evilbat:
teraz szukam taniego polaru .... :evil_lol:

Posted

Mi przynajmniej szukanie polarka odpadnie - ja chcę dla młodej coś przeciwdeszczowego, a nie ocieplanego :eviltong:...

A kolor różowy to przecie najlepszy dla tych morderców :evil_lol:

Posted

To prawda rozowy na TTB wyglada bosko:loveu:, widzialam kiedys na pieknym pitku red nose rozowy komplecik, na ok 5cm, skorzanej obrozce mial brylantowy napis "puszek":loveu:, bylam zauroczona:loveu::loveu:

Posted

No i super ubranka ciocia uszyłaś, ale tylko przyjrzyj się na tę nieszczęśliwą minkę:crazyeye::razz:
[url]http://images34.fotosik.pl/437/fafceca3a4eb117d.jpg[/url]

Nienawiść do qbraczków:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[url]http://images24.fotosik.pl/314/7b30ea63003fe1c3.jpg[/url]

hahahha to wygląda jak majtki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a jakbyś miała o jeden za dużo taki wkładany bez guzików to ja chcę dla Bangi mojej kochanej :oops::loveu:

Posted

[quote name='malawaszka'][URL]http://images24.fotosik.pl/314/7b30ea63003fe1c3.jpg[/URL]

hahahha to wygląda jak majtki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a jakbyś miała o jeden za dużo taki wkładany bez guzików to ja chcę dla Bangi mojej kochanej :oops::loveu:[/quote]

mniej więcej wymiary podaj :razz: długość , obwód w szyi , klatce , dla Ciebie bez kolejki po znajomości uszyje ;)

dwa kubraki gotowe :p jeden dla małego pieska , drugi może być dla czegoś wielkości staffika .... małe bo to z resztek kurtki :oops:

Posted

Ewa ja mam pewien pomysł :cool3: jak tak Cie wciągło w to szycie - powiedz, jak jedziecie na szoła to dużo macie wolnego miejsca w samochodzie? :razz:

nie mówię o Rzeszowie, bo to my będziemy zapewne zawaleni... dwie "ekipy" to troche gratów będzie :evil_lol: ale na inne np. Jarosław to będziemy luźniejsi i coś bym mogła wziąć i Ty byś sobie na szole to odbierała :cool3: jak się zapatrujesz?
Twój TZ na pewno byłby zadowolony :lol:

Posted

Agnethka , spoko to zbieraj materiał ;) jeszcze dużo czasu , my mamy duże auto :diabloti:

Uszyłam w sumie 3 kubraki , muszę tylko gumkę kupić dziś , wszyć i mogą kubraki jechać do piesków :)

Przyszły kółeczka , to idę molestować sąsiada , co by mi wózeczek do kennel klatki skonstruował

Posted

[quote name='Vectra']

Przyszły kółeczka , to idę molestować sąsiada , co by mi wózeczek do kennel klatki skonstruował[/quote]

wlasnie tez mysle o wozku do klatki:cool3:,bo jakos sobie niewyobrazam z moimi is[ ....Bullit to pol biedy ale z Maupa mala to lepiej nie[h sobie jedzie w karo[y:evil_lol:.
Kubra[zki bomba;)

Posted

[quote name='Iwona1984']ciekawe co na o TZ:diabloti:[/quote]
będzie nadzorował prace nad wózkiem :diabloti:

Lila , ja mam dość noszenia klatek , gratów i jeszcze prowadzenia mojego uroczego , kochającego miziające się pieski Frania :loveu: :diabloti: :evil_lol:
Ja rozumiem, że wszystkie prawie pieski lubią się ze sobą witać ... ale dlaczego nikt nie rozumie, że Franio nie lubi spoufalania :roll: być sobie pieski mogą , ale mają nie podchodzić ....
Jak Marian był mały , to można było ją nosić w transporterze , teraz trochę cieżko się ją nosi :shake:
Miałam kupić wózek , ale chcą ponad 200 zł :crazyeye: a ja kupiłam kółeczka , obrotowe , kauczukowe - za 50 zł :p a sąsiad zrobi mi wózek za free , bo on lubi Frania i wie , że to dla niego :loveu: :evil_lol:
a muszę mieć wózek , bo do Głogowa nie jadę z TZ , tylko ze znajomym i jego 4 staffikami i bullkiem :cool3:

Witaj mamuśka mła :loveu:

Dziś chciałam przehandlować Klementynę :diabloti: bo podobno moja teściowa się nudzi , to by miała zajecie .. ale mój uroczy Rafałek , powiedział , że może i Klementyny nie lubi , ale nie aż tak, by ją tak karać :evil_lol: :evil_lol:
ale w sumie to by było widowisko , Klementyna w wielkim mieście :megagrin::megagrin::megagrin:
już widzę teściową , jak reformuje egonka :loveu: już widzę ten gąszcz kwiatków który mamusia ma w domu i egonka :loveu:
Jedno wiem na pewno , z klamusią - mamusia by się nie nudziła :evil_lol:

a ciekawe co powie mamusia , jak zjedzie tu latem w na godzinne odwiedziny , podziwiać swoje drzewka - obawe mam , że nie będzie miała co podziwiać , bo drzewka , że tak powiem - zniknęły ? a takie fantastyczne odmiany jabłuszek miały być :loveu: ale mówiłam , nie sadzi się jabłek , tam gdzie prosiaczki się bawią .... no bo się nie sadzi i już ...