Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bonsai_88']

Ps. Zazdroszczę wam nietulastych zwierzaków... wiecie co ja mam jak Smok, Birma i Bzik na raz domagają się wzięcia na ręce? Całą trójką, to nie dość, że jakieś 35 kg będą ważyć, to miejsce na kolanach mi się kończy... no i próbują siebie nawzajem spychać [tylko Smoka przytrzymuję, bo jakby spadł to byłby ryk na całą najbliższą okolicę :razz:] :mad:[/quote]

ale przecież świniaczki są jak najbardziej tulaste :loveu: i się tulą całą masą, a najlepiej z rozpędu :evil_lol:

Posted

Raz , dwa , trzy - próba nowego netu :diabloti:

[quote name='Rinuś'][I][B]haha to już wiuem tak o u Was działa..Ty kupujesz dla niego prezenty w postaci obróżek ( oczywiście one są dla psów) ,a TZ kupuje dla Ciebie wszystko do samochodu (niby dla Ciebie ,ale w sumie to i tak dla niego) :evil_lol:[/B][/I]
[I][B]bosku układ :diabloti:[/B][/I][/quote]\
właśnie ja była głupia i mu kupowałam prezenty dla niego :shake:
teraz się to zmieni :evilbat:
Na imieniny kupię mu 22 calowy monitor LCD :loveu: :evil_lol:
bo przydał by mi się ciutek większy :p

[quote name='bonsai_88'][B]Vectra[/B] ja bym takiego po 2-3 pytaniu "czy jest lepiej, czy gorzej, czy..." zamordowała :D. Ale najlepszy numer jest taki, że Kamil musi mi każdy obiadek pochwalić, że smaczny... bo ja nie cierpię gotować, poświęcam się dla niego, wiec jak nie chwali to.. nie gotuję :diabloti:. Raz powiedział, że mi nie wyszło, to przez miesiąc żył na suchym chlebie :evil_lol:...

[COLOR=Red][B]Nie będę opisywała , jak to się kończy :oops: ale cała okolica na pewno słyszy moje ohy i ahy :mad: :diabloti:[/B][/COLOR]

Ps. Zazdroszczę wam nietulastych zwierzaków... wiecie co ja mam jak Smok, Birma i Bzik na raz domagają się wzięcia na ręce? Całą trójką, to nie dość, że jakieś 35 kg będą ważyć, to miejsce na kolanach mi się kończy... no i próbują siebie nawzajem spychać [tylko Smoka przytrzymuję, bo jakby spadł to byłby ryk na całą najbliższą okolicę :razz:] :mad:[/quote]
Kto to jest Bzik :razz:

[quote name='zaba14']a jaki romantyczny :evil_lol:[/quote]
strasznie :loveu:

Posted

[quote name='agnethka']ale przecież świniaczki są jak najbardziej tulaste :loveu: i się tulą całą masą, a najlepiej z rozpędu :evil_lol:[/quote]
ale trzy , a teraz cztery , też chcą się tulac :roll:

Posted

[B]Vectra,[/B] specjalnie dla ciebie robię spis mojego obecnego inwentarza:
-[B] Birma,[/B] moja córeczka najukochańsza, dziewczynka najsłodsza... niektórzy mówią, że jest moim psem, a nie dzieckiem, ale nie słuchajcie takich głupot :diabloti:
-[B]Smok[/B], taki tam pierworodny, co 3 września roczek będzie kończył :loveu:.
-[B]Bzik[/B], kocisko wredne i rozpuszczone niesamowicie. Do dzisiaj kłócę się z mamą, do kogo kot należy [ja mówię, że do niej, ona, że do mnie "bo on tak wybrał" :diabloti:]
-[B]Kamil[/B], zwany również TZem.... kim jest nie powiem :eviltong::evil_lol:
-[B]Kuba[/B], brat, teoretycznie najukochańszy [innych nie posiadam] :evilbat:
-[B]Krab-Krabik[/B], krabisko niewdzięczne i przecudnie kolorowe.... namiastka moich ukochanych pajączków, których musiałam się pozbyć jak zaszłam w ciążę :placz:

TO by było na tyle ;).

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]haha to już wiuem tak o u Was działa..Ty kupujesz dla niego prezenty w postaci obróżek ( oczywiście one są dla psów) ,a TZ kupuje dla Ciebie wszystko do samochodu (niby dla Ciebie ,ale w sumie to i tak dla niego) :evil_lol:[/B][/I]
[I][B]bosku układ :diabloti:[/B][/I][/quote]

U nich wszystko działa jak szwajcarski zegarek, nawet psy:diabloti:.

Posted

[quote name='bonsai_88'][B]Vectra,[/B] specjalnie dla ciebie robię spis mojego obecnego inwentarza:
-[B] Birma,[/B] moja córeczka najukochańsza, dziewczynka najsłodsza... niektórzy mówią, że jest moim psem, a nie dzieckiem, ale nie słuchajcie takich głupot :diabloti:
-[B]Smok[/B], taki tam pierworodny, co 3 września roczek będzie kończył :loveu:.
-[B]Bzik[/B], kocisko wredne i rozpuszczone niesamowicie. Do dzisiaj kłócę się z mamą, do kogo kot należy [ja mówię, że do niej, ona, że do mnie "bo on tak wybrał" :diabloti:]
-[B]Kamil[/B], zwany również TZem.... kim jest nie powiem :eviltong::evil_lol:
-[B]Kuba[/B], brat, teoretycznie najukochańszy [innych nie posiadam] :evilbat:
-[B]Krab-Krabik[/B], krabisko niewdzięczne i przecudnie kolorowe.... namiastka moich ukochanych pajączków, których musiałam się pozbyć jak zaszłam w ciążę :placz:

TO by było na tyle ;).[/quote]
poka foty kraba :p
a czemu pająków miec już nie możesz ? pytam bo ciekawa jestem , co ma pająk do ciąży :razz:
ja mam arachnofobie :diabloti:

Posted

Moj TZ chce miec kraba .... pupugi mu juz mało nawet widmo nowego psa na tymczasie nie działa.... fajne te kraby czy taki baniak....

Vectra moja siora tak boi sie pajakow i wezy ze nawet w TV nie moze ogladac

Posted

ja też tak mam , nienawidzę pająków .. wszelkie traktuje z buta ....
właśnie kupiłam jakieś urządzenie , które ma to wybijać :evilbat: wszelkie muszki , meszki , pająki , myszy HA

Posted

[quote name='Vectra']poka foty kraba :p

[B]Nie mam :-(... chowa się skubany do nory przez cały dzień :mad:... raz go przez miesiąc nie widziałam :razz:[/B]

a czemu pająków mieć już nie możesz ? pytam bo ciekawa jestem , co ma pająk do ciąży :razz:
[B]
Nie mogę bo prawie każdy z moich "malutkich" pajączków byłby w stanie zabić mi dziecko... ale wrócę do tego, jak tylko Smok będzie już dużo większy :loveu:[/B]

ja mam arachnofobie :diabloti:[/quote]
[B]
To do mnie do domu byś nie weszła - miałam ok. 80 różnych pajączków :loveu:... btw. węże też miałam :diabloti:[/B]

Posted

[quote name='Vectra']ja też tak mam , nienawidzę pająków .. wszelkie traktuje z buta ....
właśnie kupiłam jakieś urządzenie , które ma to wybijać :evilbat: wszelkie muszki , meszki , pająki , myszy HA[/quote]

Znajomy ma bar i sam robi jakis specyfik po ktorym wszystkie muszki, komary, osy, pajaki itp padaja ale nie chce zdradzic receptury, a to jest bez wonne i bez barwne na dodatek sie nie lepi:cool1: i mowi ze to bezpieczne dla ludzi ale ja parapetow i okien staram sie nie dotykac:roll:
Myszki zostaw myszki fajne sommmmm:loveu:

Posted

Bo kraby żyją w słonej wodzie, póki malutkie som... jak są już większe to raczej woda słodka/słonawa im odpowiada [ja daję zwykła kranówę :D]. Inna sprawa, że jeśli krab nie miał lądu, to mógł się po prostu utopić - taki krabik musi mieć ląd i w zależności od gatunku mniej niż wody/pół na pół/więcej niż wody. Mój krab tęczowy ma za krabarium 60 l akwarium, a w środku jak bosen służy mu ok. 10 l akwarium :)

Posted

[quote name='kaskaSz']Moja sis miała kraba jeden dzień, bo się nie dowiedziała, że kraby żyją w słonej wodzie :mad:[/quote]
kraby :hmmmm: są smaczne :diabloti:

[quote name='bonsai_88'][B]
To do mnie do domu byś nie weszła - miałam ok. 80 różnych pajączków :loveu:... btw. węże też miałam :diabloti:[/B][/quote]
:crazyeye: u kochana , zeszła bym na zawał ..... jak raz dotknęła jakąś tarantule przez szybke , bo niechcący się oparłam w sklepie ANNAZOO , to było ogromne centrum handlowe , to się darłam i uciekałam jak by mnie kto zabic miał :oops: ale to jest silniejsze odemnie :shake:

[quote name='SZPiLKA23']Znajomy ma bar i sam robi jakis specyfik po ktorym wszystkie muszki, komary, osy, pajaki itp padaja ale nie chce zdradzic receptury, a to jest bez wonne i bez barwne na dodatek sie nie lepi:cool1: i mowi ze to bezpieczne dla ludzi ale ja parapetow i okien staram sie nie dotykac:roll:
Myszki zostaw myszki fajne sommmmm:loveu:[/quote]
Myszy nie są fajne , bo niszczą , srają :mad: na myszy , to mam takie boskie ciacha :diabloti: w tydzień nie było pół sztuki myszy :diabloti:
No i jak narazie nie ma myszy , bo cały strych jest w ciachach :loveu: a niech jedzą na zdrowie , na mój koszt ostatni posiłek :evilbat:
Moje miłosierdzie zostało w warszawie , odkąd mieszkam na wsi .. miłosierdzia brak ...

sukam scerbatego Franka , ale znajśc nie mogie :placz:
tylko takie mam ,ale tu ma jeszcze igły .... ale mam foty , jak scezy tylko te dwa górne bez resta wypajdła :evil_lol:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/3/210ffe5ea293ec39.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[B]Vectra [/B]wiem ,że kraby smacne som... podtuczę mojego, pogadam z bratową to mi może powie jak toto przyrządzić na obiadek [bo u niej to normalne danie ;)]

Poka scerbatego Frania ;)

A co do fobii, to... wcale ciebie za to nie winię :D. Ja mam fobię na punkcie noszenia mnie na rękach - muszę komuś baaaardzo ufać, żeby po podniesieniu nie drzeć się na całe gardło. Jedne kumpel nie chciał mi wierzyć i podniósł... słuch podobno wrócił mu po paru dniach :diabloti:

Posted

[quote name='bonsai_88']Bo kraby żyją w słonej wodzie, póki malutkie som... jak są już większe to raczej woda słodka/słonawa im odpowiada [ja daję zwykła kranówę :D]. Inna sprawa, że jeśli krab nie miał lądu, to mógł się po prostu utopić - taki krabik musi mieć ląd i w zależności od gatunku mniej niż wody/pół na pół/więcej niż wody. Mój krab tęczowy ma za krabarium 60 l akwarium, a w środku jak bosen służy mu ok. 10 l akwarium :)[/quote]
wiesz co :diabloti: ja będe miała do Cię romans :loveu:
Bo mam akwarium , 80 litrów , stoi na razie puste .... bo rybki szlag trafił :evil_lol:
akwarium robiło jako nocna lampka w przedpokoju ;)
i teraz mam właśnie pare centów przygotowane , na zrobienie tego akwarium.
Tylko nie mam pomysłu CO ... akwarium ma pokrywę , stoi sobie w spokojnym miejscu.
Taki krab , to wymagający :razz: co to zjada ..
Możesz mi napisac , co potrzeba by krabowi zrobic mieszkanko :cool3:
Bo może se kraba jakiego strzele ... takich dziwadeł , to się nie boję :diabloti:

Bo niby rybki mają byc :roll: ale to takie bezsensowne :evil_lol: chciałam 50 neonków kupic , TZ wyszukał na allegro kryjówki :cool1: bardzo oryginalne zresztą o [url=http://www.allegro.pl/item417952350_trabant_64_cermiczna_ozdoba_akwarystyczna.html]TAKIE[/url]

jak będziesz miała chwilke to skrobnij :loveu: ew jakieś linki podeślij :loveu:

Posted

[quote name='Vectra']
Myszy nie są fajne , bo niszczą , srają :mad: na myszy , to mam takie boskie ciacha :diabloti: w tydzień nie było pół sztuki myszy :diabloti:
No i jak narazie nie ma myszy , bo cały strych jest w ciachach :loveu: a niech jedzą na zdrowie , na mój koszt ostatni posiłek :evilbat:
Moje miłosierdzie zostało w warszawie , odkąd mieszkam na wsi .. miłosierdzia brak ... [/quote]

E tam ja miałam jedna japonska hodowlana była całkiem całkiem ale szczur lepszy bardziej kumaty
I jedna miałam w pracy dzieliłam sie z nia jedzeniam ona sobie łaziła znosiła mi papierki z całego biura, spała na mojej ładowarce od laptopa:loveu: dopóki prezes sie nie dowiedział :placz: wezwał wiceprezesa ten widzac ze nie chce zeby myszka straciła zycie powiedział ze jej nie zabije tylko wypusci no i złapał ja w kubek plastikowy i wyniósł na polko tylko ze niestety przydusił jej łepek i myszka odeszła za TM:-(

Posted

[quote name='SZPiLKA23']E tam ja miałam jedna japonska hodowlana była całkiem całkiem ale szczur lepszy bardziej kumaty
I jedna miałam w pracy dzieliłam sie z nia jedzeniam ona sobie łaziła znosiła mi papierki z całego biura, spała na mojej ładowarce od laptopa:loveu: dopóki prezes sie nie dowiedział :placz: wezwał wiceprezesa ten widzac ze nie chce zeby myszka straciła zycie powiedział ze jej nie zabije tylko wypusci no i złapał ja w kubek plastikowy i wyniósł na polko tylko ze niestety przydusił jej łepek i myszka odeszła za TM:-([/quote]
bosszzzzzzzzzzz :mdleje:
ja truje myszy polne !! takie co żyją dziko , takie którymi mój kot się żywi i takie co to luzem , same się na chama do domu na zimę pchają i niszczą co popadnie :shake::shake:
Byłam miłosierna , ale to się plewi jak chwasty ... zeżarły mi wszystkie firanki , ręczniki , do żarcia się włamywały .. ja wszystkie suche produkty - typu mąka , kasze etc .. trzymac musiałam w pancernych opakowaniach , bo wsio żarły , ściany przegryzały :angryy:

Myszkę japońską też miałam :p Kubusia uciekiniera :loveu: żył chyba ze 2 lata , odszedł ze starości .... ale to by uciekinier , na dwa lata życia , może z miesiąc wszystkiego mieszkał w akwarium :evil_lol:
Moja mama tak reaguje na gryzonie , jak ja na pająki , a Kubuś zawsze się matce ukazywał .. wszędzie ją prześladował ...
Kiedyś by się kobicina utopiła , siedzi sobie w wannie , w pianie .. szczęśliwa , zrelaksowana .. nagle z łazienki słychac łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ojciec poleciał , a mama z rozbitą głową , bo się poślizgnęła jak wyskakiwała z wanny ..... okazało się , że jak się tak relaksowała oparta głową o wannę , to Kubuś jej nad głową podróżował :evil_lol:

Matka z rozbitym łbem , bluzga na mnie , bo to moje zwierza jej zawsze życie utrudniały , a ja z ojcem pełnia radości Kubuś się znalazł KUBUŚ :multi:

hahaha mama to się bała , bo co otworzyła - szafkę , piekarnik - Kubuś tam był :loveu:

Posted

No to moj szefu własnie taka polno- wolno- dzika chciał "wypuscic" na wolnosc i ja zamordził....

Ja miałam myszke nazwywała sie Roki i nie zwiewała chyba ze zemnie zlazła i sie czegos wystrachała ale zawsze ja umiałam zwabic i wyciagnac, miałam myszoskoczka, ktorego dostałam o ówczesnego TZta ale ja z TZem zerwałam a kot tego samego wieczoru zaja sie myszoskoczkiem (jakby wiedział OCB;)) no i szczurek prezent na 18 urodziny moj kochany Diger 3 lata zemna kochane stworzonko chdziłam z nim wszedzie spał pod włosami :loveu: nie zapomne jak moja kolezanka myslała ze jego ogon to koraliki wzieła do reki i mowi "koraliki ci sie rozpieły" a ja na to "to ogon szczura" myslałam ze o drzwi w barze sie zabije :D

Posted

No to tak od początku zastanów się jaki gatunek kraba chcesz... ja polecam tęczowego - jest ładny [kolorowy :cool3:] dość duży [łatwiej toto zauważyć :evil_lol:] i łatwo dostępny. Niestety będziesz mogła mieć tylko 1 kraba [jak będą 2 to będą walczyć tak długo, aż któryś padnie :roll:]. Krab tęczowy nie potrzebuje dużej ilości wody, w porównaniu do reszty odstępnych w Polsce gatunków [a maaaało ich, mało].
Skoro już masz wybranego kraba to trzeba zastanowić się jak zrobić krabarium. W pokrywie musisz porobić dziurki [drutem czy wiertłem, jak wolisz] co by nadmiar wilgoci mógł odparowywać - inaczej zaparje ci szyby i nic nie zobaczysz :razz:.
Ważna sprawa to zastanowienie się jak podzielić część wodną i lądową. Mozesz zrobić tak jak ja - włożyć mniejsze akwarium i wlać do niego wodę, możesz wklejić szybkę rozdzielającą obie częście, a możesz niczym ich nie rozdzialć [tzn. sypiesz duuużą wyspę, zalewasz wodą do połowy wysokości... rozumiesz o co mi chodzi?]. Widziałam też raz, że całe akwarium zostało zalane, a z bambusów zrobiono pomost - to była część lądowa. Ponieważ kraby tęczowe lubią kopać nory to wybralam sposób, przy którym byłam pewna, że Karbik będzie miał "suche" miejsce do kopania :cool3:.
W części wodnej powinna znaleźć się jakaś kryjówka, można wysypać dno jakimś żwirkiem/piaskiem, co by ładnie wyglądało. Możesz dać rośliny, ale raczej długo nie pożyją - krab do wszystkiego ma podejście "świnkowate" - zniszczyć, zjeśc :diabloti:. Przyda sie też jakiś mały filtr [co by woda była czysta, bo kraby to brudasy :evil_lol:] i grzałka [chociaż ja mam wystarczająco mocną świetlówkę, żeby mi to wszystko odpowiednio ogrzała] ;). a.. i jeszcze musisz tak to ustawić, żeby krab miał jak wyjść z akwarium [mój wychodiz po filtrze ;)], bo inaczej sie utopi :shake:.
W części lądowej przyda ci się ciężarówka piasku [nie żartuję - ja w 60 l akwarium zużyłam 2 duże siaty piasku :razz:] - mi osobiście podoba sie taki bardzo drobniuteńki :cool3:. Piasek układasz w sposób dowolny, tak żeby krabik miał jak wejśc do basenu i żeby miał gdzie pokopać [czyli w przynajmniej jednym miejscu dobrze jest zrobić górkę]. Na piasku stawiasz kolejną kryjówkę albo i dwie [może to być łupina kokosa, jakaś fajna doniczka itp.]. Przydadzą się też jakieś korzenie do ozdoby [jeśli wytrzymają parowanie - mi 2 zapleśniały i więcej ich nie daję... ale niektórym się utrzymują :cool3:], ważne, żeby były pokryte lakierem ekologicznym - krab bedzie je podjadał! Z roślin polecam bardzo lucky bamboo - jest to bardzo wytrzymała i twarda dracena [lubi wilgoć :cool3:], sprzedawana jako bambus w każdym hipermarkecie :lol:. Nadaje sie ona też do akwarium ;).
A teraz co potrzbuje sam krabik - w wodzie dobrze jak znajdzie się kostka wapienna dla żółwi - krab potrzebuje twardej wody, w przeciwnym wypadku może dojść u niego do pruchnicy skorupy [i nóżek, i szczypców i całej reszty]. Do jedzenia, to... dawaj co ci dusza podyktuje :lol:. Mój jadł już karmę dla kota [zarówno suchą jak i mokrą], karmę dla psa, mięso, karmę dla rybek, stynki [suszone rybki :razz:], tabletki dla glonojadów oraz przeróżna owoce i warzywa :cool3:. Kraby to są zazwyczaj śmieciojady, zeżrą wszystko :evil_lol:. Najlepiej jest je karmić do wody, bo tam najchętniej jedzą... chociaż zdarzają się takie jak mój, który jada tylko i wyłącznie na lądzie - jak mu dałam stynkę do wody to się obraził :diabloti:.

A... bardzo uważaj na kable - nie dość, że krabisko może się po nich wspiąć i uciec, to może je przeciąć i się zabić :shake:.

Jak przypomni mi się coś jeszcze to napiszę, jak macie pytania to pytajcie ;)

Posted

Szczury też miałam - 3 szczurzyce [przychodziły jak wołałam "3 wiedźmy Makbeta" :D. Najstarsza z nich, Asta, niecierpiana Bzik, bo jej kiedyś młode zeżarł :(... Doszło do tego, że kot spierniczał na sam jej widok, ale czaił się na pozostałą 2.... Noname [nie wiedziałam jak ją nazwać i tak zostało :D] i Mysa [kolory myszy polnej ;)] na jego widok zawsze wołały mojego brytana - Astę :D

Posted

[quote name='Vectra']ja też tak mam , nienawidzę pająków .. wszelkie traktuje z buta ....
właśnie kupiłam jakieś urządzenie , które ma to wybijać :evilbat: wszelkie muszki , meszki , pająki , myszy HA[/quote]

[COLOR=DarkRed][B]ty mnie pokarz co ty zakupiła na ..............pająki??:razz:
a może na muchy tez działa??:razz::razz:
ja myszy nie mam
odkład na wsiowie mieszkam nie mam............moje kotki bardzo ładnie się nimi wszystkimi posilają:diabloti::diabloti::diabloti:

mam za to szerszenie........mój TZ codziennie je tłucze to taka jego rozrywka............i pobija swoje rekordy...........a dla os zakupiłam.. "dyskoteke" i wywiesiłam na gruszce...........wejście za darmo a wyjścia ni ma:diabloti::diabloti::diabloti:
ostatnio się z 50 utopiło

a i potrzebuję coś na krety:mad::mad::mad:
może jakiegoś norkowca se kupie ............. albo chociaż wypożyczę:cool1:[/B][/COLOR]

Posted

Ok Tęczowy , bo już oglądałam :)
a można ten basen np z miski zrobić ? czy innego naczynka ? w tam mu jakiś pomost wykombinować ? by sobie wychodził ?
Na pokrywie jest klapka , to służy do karmienia , sprzątania akwarium - pewno wiesz.
to może by zdjął klapkę i siatkę tam zaczepił ? co by nie zwiał ?

Czyli potrzebuje
- piasek , żwirek
- kryjówki
- grzałkę ? ale jaką ?????
- no świetlówka też mile widziana , co by go było widac ..

ile musi miec stopni ?

jak głęboka musi byc woda ? pytam coby filter znaleśc .... i jak duży ten zbiornik ?
on tam pływa , kąpie się czy co ?

z tymi kablami , to mnie zbiłaś :evil_lol: tzn że Lalka też ma coś z kraba :diabloti:

a i jak duży jest taki krabik ?

no i chyba nie łazi po szkle ???

trudne to chyba nie jest w utrzymaniu co ? nie wymaga specjalnej pielęgnacji wymaga .
Micha , wodę wyczyścic i gotowe tak ?

a może inne coś mi polecisz do akwarium , bez pająków i węży :evilbat:
co by ładnie wyglądało , nie było wymagające i co bym tego nie zabiła niewiedzą ;)

Posted

[quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]ty mnie pokarz co ty zakupiła na ..............pająki??:razz:
a może na muchy tez działa??:razz::razz:
ja myszy nie mam
odkład na wsiowie mieszkam nie mam............moje kotki bardzo ładnie się nimi wszystkimi posilają:diabloti::diabloti::diabloti:

mam za to szerszenie........mój TZ codziennie je tłucze to taka jego rozrywka............i pobija swoje rekordy...........a dla os zakupiłam.. "dyskoteke" i wywiesiłam na gruszce...........wejście za darmo a wyjścia ni ma:diabloti::diabloti::diabloti:
ostatnio się z 50 utopiło

a i potrzebuję coś na krety:mad::mad::mad:
może jakiegoś norkowca se kupie ............. albo chociaż wypożyczę:cool1:[/B][/COLOR][/quote]
na krety to widziałam takie lampy solarne , co wala prądem w glebe i je odstrasza ...
A jak masz szerszenie , to wołaj straż pożarną , to ich zastrany obowiązek wyplewić.

co to za dyskoteka :razz: też chętnie zrobie party dla os :loveu: bo idzie wrzesień i będą szalały :shake:
dodam , że jestem uczulona na ich ukąszenia :cool1:

[URL="http://www.allegro.pl/item413751441_odstraszacz_szkodnikow_komary_muchy_myszy_szczury.html"]ODSTRASZACZ SZKODNIKÓW komary muchy myszy szczury[/URL]