Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vectra napisał(a):
każda prawdziwa dziewczynka , musi mieć coś różowego :diabloti:

Rrrrrrrany, co ja mam powiedzieć...?!?!?! Nic tylko usiąść i płakać...

Vectra, a z tych proporcji na babeczki to ile tych babeczek wychodzi? I ile trzeba dać tych drożdży, tzn. z jakiego wielkościowego opakowania ma byc ta 1/2?

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Rrrrrrrany, co ja mam powiedzieć...?!?!?! Nic tylko usiąść i płakać...

Vectra, a z tych proporcji na babeczki to ile tych babeczek wychodzi? I ile trzeba dać tych drożdży, tzn. z jakiego wielkościowego opakowania ma byc ta 1/2?

pzdr.

z 10 dekowego paczka drożdza , a masła z 250 gram ...

ile ? to zależy od wielkości bułeczek , ale sporo ;)

Posted

Dzięki. 20 to troche mało. Ale i tak zacznę od podstawowych proporcji. A do środka to jak wpychałas dżemik/marmoladkę?
Wycinałaś szklanką krążek, na to marmoladka i na to nasepny krążek?

pzdr.

Posted

[quote name='Madzik93']http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/02032010-030.jpg

No, no elegancko bardzo :) Od babci dostała? :diabloti:
ja kupiłam , babcie naciągniemy w innym terminie .. gdyż nie dojechałam do babci ... zbłądziłam po drodze na mokotów i nie dojechałam

zasnęłam jakoś po 20 chyba , na moment się połozyłam ... właśnie się obudziłam z myślą że już rano .. no i jestem wyspana na maxa ...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hm, byłas na Mokotowie? Ciekawe u kogo? Bo że nie u mnie, to fakt!!!

No i nie odpowiedziałas na moje pytania, tak więc NIE JESTEŚ wyspana na maxa...

pzdr.

pisałam , że nie dojechałam na mokotów , bo zbłądziłam :)
pytanie :hmmmm: o bułki ? ja takie kulki w rękach robiłam .. coś a`la mielone kotlety ....

Posted

Vectra napisał(a):
dziękuje za przypomnienie :) może nie jest idealnie , ale jak na inteligencje tego pismaka , to rewelacja.Miałam przyjemność z nim rozmawiać - niezapomniane wrażenia , moja Klementyna jest bystrzejsza :)

ale telegraficzny skrót tego co miało być... no ale przynajmniej bez tamtych bredni...

Posted

Vectra napisał(a):
pytanie :hmmmm: o bułki ? ja takie kulki w rękach robiłam .. coś a`la mielone kotlety ....

i nie dowiozłaś w niedziele na Centralny :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):

Tak i sobie pomyslałam. Jak się jutro przed wyjazdem wyrobię, to może upiekę takie bułeczki:)
Juz wszystko mam kupione...

Alicja napisał(a):
i nie dowiozłaś w niedziele na Centralny :diabloti:

O, i jeszcze na dodatek ma zółtą kartkę u Alicji;)

pzdr.

Posted

człowiek na chwilę znika z forum, wraca i .... stwierdza, że dzieci taaaaak szyyyybko rosną, a jak dorastają to na głowę wchodzą :evil_lol:

Posted

Cola napisał(a):
człowiek na chwilę znika z forum, wraca i .... stwierdza, że dzieci taaaaak szyyyybko rosną, a jak dorastają to na głowę wchodzą :evil_lol:

pomyliłaś blogaski , tu nie ma dziecków :diabloti: