Bullila.nl Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/23%2011%202009/23112009-131.jpg ale Facio sie zrobil:loveu::loveu::loveu: Nie wiem dlaczego ale Marynia z Klemka to wygladaja jak rodzina:lol::diabloti: na fotkach tylko ;) Quote
Cola Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 nie...czyste mokre szaleństwa :D istne wariactwo Quote
Justa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 http://i567.photobucket.com/albums/ss120/pennstaff/23%2011%202009/23112009-221.jpg Te różowe stopy Franczesko.. :iloveu: Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Mogę Wam napisać tylko tyle , że moje ostatnie , może nie ostatnie , ale jedno z marzeń zrealizowanych , właśnie wyjechało do mnie :multi: podpowiem że na imie jej Emilka :evil_lol: Quote
evel Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Bo marzenia są po to, żeby je realizować :cool3: Pogratuluję jak już dojedzie i wstawisz fotaski :diabloti: Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 to był pierwsz staffik jakiego zobaczyłam :) oszalałam na jego punkcie , wtedy w pl nie było rudych ... wtedy natrafiłam na miot Frania .. w sumie Franio urodził się jak pisałam - taki jak sobie wymyśliłam ;) ino nie był rudy no i w zasadzie w dzień kiedy przyszły na świat małe Franie .... dostałam propozyje nie do odrzucenia .. by nabyć Emilke .. kiedyś też wymyśliłam imię dla rudej stafficy ... paradoksalnie moje EMilka , jest od szczyla Emilką .. a raczej Emilii stresu było , bo transport Emilii , to wyczyn , poprzez pomoc sztabu ludzi ... Emilka jedzie do mnie z Holandii , z hodowli z której moje marzenie było mieć staffika .. jest ruda , ma prawą białą skarpetkę :diabloti: to jest ona czyly Staffjoy`s Primadonna "Emilii" foty aktualne jak ją odbiorę , czyli w środę .. no i się zacznie piekło na ziemi .... nowy lokator i moje miłe pieski :cooldevi: Quote
malawaszka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 nooo wreszcie :laola: trzymam :kciuki: za szczęśliwą podróż no i chciałabym być u Ciebie i obserwować pierwsze dni - mogłabym się pewnie sporo nauczyć... Quote
taxelina Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 a czemu czesc fot z poprzednich stron jest usunieta? Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 deer_1987 napisał(a):a czemu czesc fot z poprzednich stron jest usunieta? bo sobie kliknęłam delete na bucket Quote
Maga100 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Vectra']Mogę Wam napisać tylko tyle , że moje ostatnie , może nie ostatnie , ale jedno z marzeń zrealizowanych , właśnie wyjechało do mnie :multi: podpowiem że na imie jej Emilka :evil_lol: no w końcu :cool3::cool3::cool3: ciekawa jestem jak będzie na początku :evil_lol: Koniecznie rób fotki na bieżąco PS teraz to już przed studniówką Tadzia do mnie nie przyjedziesz :diabloti::diabloti: Quote
Tengusia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 supcio ciotka szalejesz widze i wielki szacun za to dla ciebie :ylsuper: ja to narazie ograniczam marzenia do nowego obiektywu :laugh2_2: ktory mam nadzieje bedzie mi dane wyprobowac rowniez na twoim stadku :diabloti: ... bo ja dalej pamietam o zaproszeniu, aktualne czy tez nie i tak przyjade i sie wprosze :evilbat: Quote
Vectra Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 wpadnij wpadnij ,w końcu ktoś im porobi zdjęcia :diabloti: Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 [quote name='Maga100']no w końcu :cool3::cool3::cool3: ciekawa jestem jak będzie na początku :evil_lol: Koniecznie rób fotki na bieżąco PS teraz to już przed studniówką Tadzia do mnie nie przyjedziesz :diabloti::diabloti: a tam , przyjadę przyjadę , pisałam , ostatnio miałam w ciul na łbie i nie chciało mi się wychodzić z domu :( na początku będzie przerypane , bo Franek będzie chciał zjeść Emilke , Marysia będzie chciała zjeść Emilke - nie wiem jak zareaguje Emilka ... będzie armagedon ... Lalka też jest starą durną krową , ostatnio , a Egon kocha skórę z dzika ... Nikt w mojej rodzinie nie wie o Emilce .. więc znowu się nasłucham , że zamiast płodzić dzieci , kupuje psa - 6 psa :evil_lol: Teście też nie widzą o Emilce , się nasłucham , TZ jakiś taki dziwny , się zgodził bez bicia :cooldevi: oczywiście zadaje mi pytania , z cyklu , a gdzie mieszkać będzie Emilka .... jakby nie wiedział .. ;) ale musi popytać :D Emilka to jest bardzo spontaniczna decyzja , temu z wielkim bólem serca zrezygnowałam z potomki Frania .. ale nie można mieć wszystkiego.Zważywszy że mój mały domek nie jest z gumy , a koszty utrzymania gromadki psów , są dość wysokie.Znaczy można oblecieć wsio karmą puffi z biedronki .. no ale miłość do psów na tym nie polega .... A od ilości psów , nie chce pogorszyć standardu życia prosiakom które mam i staram się z całych sił by miały jak najlepiej , żarły co najlepsze i by im służyło i by były szczęśliwe ... mimo iż zmuszam je też do poświęceń , typu moje widzi misię - wystawy ... ale wynagradzam im jak mogę .. Może nie wszyscy mnie zrozumieją i mojej radości z powodu nabycia rudej laski , której przybycie odmieni mój świat na jakiś czas ... bo to wyzwanie wychowawcze , socjalizacyjne , zmiana organizacji już ustabilizowanego życia .. ale taką adrenalinę i wyzwania uwielbiam :) Już od pierwszych chwil , kiedy to nabywałam Emilii , od cudownej osoby , pełnej miłości do rasy , wyrozumiałej , przemiłej , otwartej .... chciałam ogłosić mą radość , to jednak z cyklu , licho nie śpi , musiałam zachować powiedzmy w podziemiu , osoby mi zaufane , które mnie wspierały cieszyły się razem ze mna , wiedziały o Emili i problemach związanych z jej przywiezieniem do PL ... jedna dogomania , to wielka rodzina :buzi: dziękuje wszystkim !!! może nie mam nastu lat , może powinnam zając się inną sferą życia , ale takie chwile ... dają mi siłe do dalszego działania .. Fajnie jest mieć się z kim podzielić , swoim szczęściem .... od dawna marzyłam o rudej pannie .... spełniłam to marzenie .. są inne , poważniejsze , bardziej życiowe , ludzkie niż kupno kolejnego psa .. ehhh ale z pewnych względów , muszą czekać ... mam nadzieje że teraz uda mi się zrealizować projekt , budujemy nasz dom :) Quote
Doginka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Wow, ale zaszalałaś (nie mam emot, więc nie mogę Ci pokazać, że cieszę się razem z Tobą) Qrcze, mam nadzieję, że reszta twoich marzeń też się spełni;-) Będę za to mocno zaciskać kciukaski;-) Quote
Doginka Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 nie mam edycji, więc nie mogę poprawić "twoje" na Twoje Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 no ja mam już tak , że żyje od marzenia do marzenia , to mnie mobilizuje , wspiera , prze do przodu :) aczkolwiek nie jest tak że moje życie jest zesłane płatkami róż , raczej rzucono mi pod nogi gałązki kolaczaste z tych że róż .. w sumie , to może i lepiej , bo taka realizacja , smakuje wybitnie .. żeby tradycji stało się zadość , to 6 lat temu , jak i dzisiejszą noc. Miałam , z "grzywki" , właśnie 24 listopada 2003 roku , odebrałam z rąk debila , moją małą wtedy , czarną , bojącą się życia Lale , wystraszyłam na maxa TZ - już kiedyś to opisywałam , jakiego sms mu wystosowałam .. więc jak zobaczył że to TYLKO pies , to był szczęśliwy :evil_lol: Lalsko wyrosło na wielkie , pewne siebie , bardzo mądre psisko !!! No właśnie 6 lat temu , miałam sranie w banie .. jak to będzie wyglądało , z moim uroczym Kano , w wynajmowanym mieszkaniu - bez zgody na psa , z pracą która pochłaniała mi wtedy po 14 godzin doby , z TZ który nie chciał mieć dwoch psów - życie :) Lale odbierałam 24 listopada wieczorową porą ... 6 lat temu , o tej porze , tak jak dziś , siedziałam i gryzłam pazury , tylko wtedy byłam zupełnie sama... no z moim Kano ... Odkupienie Lalusi , odmieniło moje życie o 180 stopni .. to przy niej dowiedziałam się , jak bardzo jestem cierpliwym i wyrozumiałym człowiekiem , ile potrafię znieść i wybaczyć :diabloti: to od niej udzieliła mi się miłość do TTB i wielka fascynacja tymi rasami :) Ona bardzo różniła się od Kano .. wszystkim - to były przeciwieństwa .. aczkolwiek , teraz jak już nie ma Kano ... nadal bardzo to przeżywam i brakuje mi tego sukinsyna .... widzę jak dużo on z siebie jej dał ... jak wiele nauczył i przekazał .. jak ona z dumą okazuje jego nauki .. Przejęła role herszta zbójców , przejęła role Kano ... tylko ona nie jest taka władcza ... jest bardziej bierna ... ale wie czego chce i wie jak to okazać. Ja już kurcze blade , chyba nie będe mieć tak mądrych psów ... jak Kano i Lala .. te młode pokolenia, to są takie zidiociałe :evil_lol: Bo co wymagać ? od durnego Egona , dziecinnego Frania i niedojdy Marysi no to sobie pogadałam , idę luli :) Quote
evel Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Fajnie, że starasz się realizować swoje marzenia bez względu na wszystko - bardzo cenię takich ludzi. A jak to się stało, że będziesz miała Emilkę i to na dodatek z Holandii? Gdzieś ją wypatrzyłaś wcześniej a teraz się nadarzyła okazja? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - ona jest w wieku Frania? No to będziesz miała wesoło z taką gromadką :evil_lol: Ciekawa jestem bardzo jaki Emilka ma charakter i jak się wpasuje w prosiaczkowe stado :cool3: Bardzo trzymam kciuki za lekką aklimatyzację zarówno dla rudej pannny jak i dla reszty świnek ;) Quote
Vectra Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 Emilii ma 8 miesięcy :) i za kilka godzin będzie w PL , zatem jadę ją odebrać ... ale to ponad 200 kilometrów , więc wrócimy późno Quote
Recommended Posts