Vectra Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 współczynniki inbredu IC , utraty przodków AVK , współczynniki pokrewieństwa RC Quote
ania z poznania Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Vectra'] Natomiast z rudym gamoniem , to już jest troszkę inaczej. Bo Hanka czuje tylko respekt do Franka i Marysi :diabloti: a tak to chce wsiemi rządzić łącznie ze swoją matką , która łazi jak Hanka chce. W życiu nie pomyślałabym, że Emila da się smarkuli ustawić :crazyeye: Quote
Vectra Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='ania z poznania'][/B]W życiu nie pomyślałabym, że Emila da się smarkuli ustawić :crazyeye:[/QUOTE] A czemu ? Hania by chciała rządzić wszystkimi , ale tylko Emila ma ten dar bycia szmatą i ustępować musi wszystkim :diabloti: Emila nigdy nie była , nie jest i nie będzie typem dominatora .... by ją kaszanki zdmuchnęły z planety ziemia :evil_lol: Quote
ania z poznania Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Rozumiem, że ustąpi Francy, Marysi, ale dzieciakowi :)?? Quote
Vectra Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 [quote name='ania z poznania']Rozumiem, że ustąpi Francy, Marysi, ale dzieciakowi :)??[/QUOTE] W świecie piesków to nie jest tak , że grzeczne dzieci słuchają rodziców.I to już zresztą nie są dzieci ;) tylko dorosłe suki. Frania , to i Lalka "się boi" :evil_lol: Klementyna jest chyba poza tym wszystkim. Bo ona się nikogo nie boi , nikim nie rządzi - przy niej cała teoria dominacji GINIE marnie :diabloti: Jak wszystkie teorie. Rekin ma podobnie , tylko o ile ona nikim nie rządzi i nikogo się nie boi ... to w na łeb sobie wejść nie da :grins: Hania nie miała nigdy odwagi tego sprawdzić , Emila i owszem i już tego nie robi. Bo może Rekin jest mały , ale duchem jest tak potężny jak wychodzi na zdjęciach :evil_lol: Do Marysi też Hanka czuje szacun , bo wie że Marysia potrafi zionąć ogniem :) Jedynie Hance pozostaje Emila do skakania po łbie , no i Klementyna .... ta sobie z tego nic nie robi. Emila nie oddaje. Z kaszaneczkami , to się nie zadziera :diabloti: Najgorsze stosunki są między Hanką i Terrierem , bo one co i raz chodzą dookoła siebie jak nabzdyczone koguciki. No ale , Hanka tylko się puszy , bo jak przegina do Terriera , to zaraz stopuje , bo wie że BOLI. Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Ze złych nowin , to mamy dużo śniegu , ale ma być więcej. Złe nowiny , że Emila ma cieczkę i chyba nici z krycie tym razem też. Nie mam nadal zabudowy pod schody , bo pan fachowiec sobie zabalował , gdyż napotkał jakiś problem wykonawczy. Wybaczam , bo w związku ze śniegiem i tak nie ma jak tego do mnie przywieźć. Kij z takimi złymi nowinami , śnieg stopnieje , Emila cieczkę będzie miała niejedną , zabudowa zdąży dojechać. Najważniejsze i najbardziej radosne :B-fly::B-fly::B-fly: Rafałowi udało się naprawić obiektyw :loveu: :multi: Musi tylko obudowę podkleić jeszcze , bo pękł zaczep jeden. Ale działa , ostrzy i cyka jak należy :multi:Nie będzie działało jedynie ostrzenie manualne , ale to akurat mi zbędne. Nawet nie wiecie jak się cieszę :loveu: Quote
BBeta Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Czyli obeszło się bez serwisu? ;) Super :) Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 [quote name='BBeta']Czyli obeszło się bez serwisu? ;) Super :)[/QUOTE] Póki co tak , tak się rozlutowało kilka rzeczy i pospadały taśmy. Do tego urwał się jeden zaczep i mocowanie obudowy. Ale złote rączki Rafałka , poskładały to do kupy. On jest mega zdolny , tylko wkurzający :evil_lol: Odkąd nie ma mojego taty , w wersji żywej i zdrowiej. To jestem zmuszona czasem korzystać z jakiś serwisów. Mój tata był doskonałym elektronikiem. W życiu nie znałam nawet znaczenia słowa SERWIS. Było - tato nie działa i zaraz wsio działało. To samo mam z samochodem :evil_lol: Wujcio Rafał , jest zdolna bestia i jak się da bez wymiany elementów , to naprawi coś czasem. Samochód naprawi każdy , ale obiektyw to był jego pierwszy raz. :diabloti: Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 a to moje dzieło , focone Rafała dziełem :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 a cototo? wygląda tucząco :diabloti: Quote
Alicja Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 najważniejsze że smakowe :) Jaki Rafał zadowolony :lol: Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Karpatka ręcznej roboty - pyszna !!! cudowny krem. Jeszcze robiłam bezy , ale nie doczekały się do sesji - zjadły się :evilbat: Quote
Alicja Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Vectra']Karpatka ręcznej roboty - pyszna !!! cudowny krem. Jeszcze robiłam bezy , ale nie doczekały się do sesji - zjadły się :evilbat:[/QUOTE] ja dziś muffinki zrobiłam ale strasznie szybko zostały zjedzone :( Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Ja teraz szukam dobry przepis na metrowiec ... są różne nazwy tego. Chodzi o takie ciasto sklejane z kropek ciasta ciemnego + krem kromka jasna , krem , ciemne , krem i jasne etc ... i na to polewa czekoladowa. Kroi się to w poprzek i wyłazi takie ładne dwu kolorowe .. jest genialne w smaku. Moja była teściowa robiła rewelacyjne , ale nie mam przepisu. I nie dostanę , bo z jędzą nie rozmawiam :diabloti: Ona jak słyszy moje imie , to dostaje wysypki :diabloti: Na pewno przepisu nie udostępni mi HA Quote
Asiaczek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Alicja']jakie ?? ze szpinakiem ?? Nie, z eksperymentalnym nadzieniem: kasza gryczana, cebulka i pieczarki:) Pasi? [quote name='Vectra']Póki co jest zimna, śniegu po pachy , nigdzie się nie wybieram :grins: Czyli jak nie bedzie śniegu, to się do mnie wybierzesz, tak?:) No to ja w Ciebie linkiem do mojego bazarku:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/238920-TOTALNY-MISZ-MASZ-NA-URGO-I-TIN%C4%98-do-31-01-2013-r-godz-20-59?p=20306576#post20306576 Jezeli znajdziesz czas, to chociaż podbic, może cos zalicytowac.... bardzo proszę. Dwie bidulki czekają:) pzdr. Quote
Alicja Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Asiaczek']Nie, z eksperymentalnym nadzieniem: kasza gryczana, cebulka i pieczarki:) Pasi? . Asiu może byc to nadzienie :) takie ?? http://www.mojewypieki.com/przepis/metrowiec tutaj są fajne przepisy Quote
ania z poznania Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Metrowiec :) 8 jajek 1 szkl. cukru 3 szkl. mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao 16 łyżek oleju 16 łyżek gorącej wody Żóltka ucieramy z cukrem i gorącą wodą, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, olej i pianę z białek. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Pieczemy około pół godziny w rozgrzanym piekarniku, w temp.180' :) Quote
Vectra Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Dzięki za wszelkie przepisy !!! Bo ja wróciłam do starego hobby , mieszania w garach :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='Vectra']Ja teraz szukam dobry przepis na metrowiec ... są różne nazwy tego. Chodzi o takie ciasto sklejane z kropek ciasta ciemnego + krem kromka jasna , krem , ciemne , krem i jasne etc ... i na to polewa czekoladowa. Kroi się to w poprzek i wyłazi takie ładne dwu kolorowe .. jest genialne w smaku. Moja była teściowa robiła rewelacyjne , ale nie mam przepisu. I nie dostanę , bo z jędzą nie rozmawiam :diabloti: Ona jak słyszy moje imie , to dostaje wysypki :diabloti: Na pewno przepisu nie udostępni mi HA [/QUOTE] Ja mam bardzo dobry, wielokrotnie sprawdzony przepis na metrowca. I rzeczywiscie smakuje - wybornie!!! Metrowiec Ciasto nr I (jasne) 1,5 szkl. mąki 1 szkl.cukru 4 zółtka 4 białka ubite na pianę 8 łyzek ciepłej wody 8 łyzek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ciasto II - ciemne 1,5 szkl. mąki 1 szk. cukru 4 żółtka 4 białke ubite na pianę 11 łyżek ciepłej wody 8 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyzka kakao Ciasto I i II: żółtka z cukrem utrzec na pulchna masę, dolac ciepłą wodę, wsypać mąkę, olej, prosze i pianę z białek. Piec w długich blaszkach! (to uniwersalny przepis na ciasto nr I i ciasto nr II; w tym drugim dodajesz jeszcze kakao) Krem: 2 masła roślinne 2 szkl. cukru pudru 2 czubate łyżki mąki 3 cukry waniliowe (można i 4) 1,5 szkl. mleka Mąkę rozmieszać z niewielka ilością mleka. Reszte mleka zagotować z cukrem waniliowym i wlać do rozrobionej mąki. Gotować, miesząć aż powstanie budyń. Połączyć z kremem. zimne ciasto kroimy na 1-centymetrowe kromki i smarujemy kremem. Ciasto układamy na przemian: jasne, ciemne. Polewa: 2 łyżki kwasnej smietany\2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka masła - wszystkie składniki rozgrzać, nie gotowac! Ja ten przepis i jadłam i robiłam, więc jest sprawdzony :) pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Napisałam 2 posty u Vectry i mi je zjadło... jakis Error... Edit - nie, nie zjadło. posty sa. jakies cuda-dziwy... pzdr. Quote
ania z poznania Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 O, Asiaczku, to też masz przepis z wodą, a moja znajoma się dziwiła jak jej powiedziałam jak ja robię :roll: Quote
FredziaFredzia Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Macie może fotkę jak wygląda taki metrowiec? Quote
Alicja Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 polecam tą stronkę mojewypieki , ostatnio stamtąd biorę przepisy i są naprawde pyszne Quote
Recommended Posts