Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania z poznania']Ewa, a odnośnie cyców :evil_lol:- czy sunia, taka matka-Polka jak Marysia, pozwoliłaby się poczęstować nie swojemu szczeniorowi....?
To jest Marysia , a rudy nie jest jej dzieckiem :grins:

Posted

ania z poznania napisał(a):
No i wszystko jasne :), a czy to jest Hanusia...????

Tak , w odwiedzinach u rodzeństwa i cioci Marysi :diabloti:

Bumerzyca , to choroba stafficza :shake:

Posted

30 minut na frisbee , 20 ramp , potem piłka i kurna zakumały o co ta walka ze słowem - stać kurde :mad: Bogusław się wyłamał z rzędu , ale kij mu w płaski ryj :angryy:

Posted

Żeby dorównać im tempa , musiał by mieć dublera , albo kilku ... bo równo z nimi to by ducha wyzionął :diabloti:

i Lalka na deser

dziś jest 10 lat jak jest u mnie :)

Posted

od 10 lat , terroryzuje to to moje życie ;) strasznie szybko zleciało .. dopiero była taka mała i przerażona .. a teraz z niej stary pradziadyga :diabloti:

Posted

Lalce na "stare" lata , przybyło temperamentu ... za sprawą , no właśnie ... czy to preparatu na stawy , czy młodzieży której dużo w domu.
Bez latania , takiej kondycji by nie miała i w bloku w centrum stolicy , też nie :diabloti:
Polubiła też boomera :crazyeye:
Ale szokes w tramposzach , bo ona nigdy nie brała udziały w aportach ... teraz jest wiernym fanem ... minimum godzine dziennie daje ostro , jak nie Lalka :diabloti:

Jej pierwsze 24 godziny w moim domu , zapamiętam na całe życie. Nie życzę nikomu takich oczu , strachu , niepewności w psich oczach.
Lalka jest psem genialnym , pod każdym względem. Nie szkolona , nie uczona , nie pracowana ... jest idealna.Rozumna , wyrozumiała , doskonała w każdym calu.
Moja nauczycielka cierpliwości i wyrozumiałości , miłości i szacunku.
Życzę każdemu by na swojej drodze , mieli szansę obcować z takimi psami jak Kano i Lalka. Dwie przeciwności , dwie doskonałości ... nauczyciele idealni.
Żadna metoda , szkoła , książka , teoria ... nie jest w stanie dać tyle nauki , wiedzy , obserwacji , co możliwość obcowania z takimi psami. Dwie skrajności.

Mam nadzieje , że jeszcze trafię na psy , które nadal będą mnie uczyć ... co znaczy rozumieć psy. Bo aktualny zespół jest zupełnie mało edukacyjny , prosty i w tym fenomenalny.

Dwa samce które powinny sobie wyrywać aorty , a nie jak geje dawać buziaczki :shake:

i mój mały piesek :loveu:

Posted

Ale z samcami chyba generalnie jest prościej....? Moi sąsiedzi mają ojca z synem, raz, jeden jedyny, ojciec sprowadził młodego do parteru, i tyle, od tego czasu miłość kwitnie. Pełna zgoda, młody wie kto rządzi, do tatusia się nie huczy.

Posted

Aj, jak duzo foteczek:) Jednak obecnie, wybacz, moja głowe zaprzątaja maleńtasy w kojcu... Juz za parę dni, za ndi parę.... ja tez będe miała takie cudownosci w domku> No, ciut inne jednak, ale na pewno nie mniej słodkie:)

pzdr.

Posted

Aleks89 napisał(a):
Taką szkołe psiego świata jak Tobie dał Kano i Lalka dał mi właśnie Czarek i dlatego tak cholernie mi brak tego gnojka.

rozumiem Cię :buzi:
Unbelievable napisał(a):
tak apropo tych zabawek, to mnie za każdym razem zadziwia jak Gram się wkręci, leci do zabawki, atakuje ją i chce się bawić, kiedyś to było zupełnie nie od pomyślenia ;)

Lalka się bawiła zabawkami zawsze , tylko NIGDY nie chciała aportować .. tak to zabić , wkręcać , ciągać szarpać uwielbiała ... ale za cholerę nie można było jej zmobilizować do aportowania ... w od pewnego czasu sama się upomina , co mnie bardzo cieszy.

ania z poznania napisał(a):
Ale z samcami chyba generalnie jest prościej....? Moi sąsiedzi mają ojca z synem, raz, jeden jedyny, ojciec sprowadził młodego do parteru, i tyle, od tego czasu miłość kwitnie. Pełna zgoda, młody wie kto rządzi, do tatusia się nie huczy.

Może coś jest w tym , że ojciec z synem się dogaduje ? Bo ja prowadzę "badania" w tym temacie ;) tylko niewiele obiektów do badań , bo mało kto ma ojca z synem ;)
Ale rozmawiałam np z właścicielką hodowli Maximus i jej pies , który jak Franio ;) Nienawidzi obcych psów , ze swoim synem się wielbi , co dla niej też jest zaskakujące. Bo liczyła na rzeź niewiniątek , a nie na miłość :)

Asiaczek napisał(a):
Aj, jak duzo foteczek:) Jednak obecnie, wybacz, moja głowe zaprzątaja maleńtasy w kojcu... Juz za parę dni, za ndi parę.... ja tez będe miała takie cudownosci w domku> No, ciut inne jednak, ale na pewno nie mniej słodkie:)

pzdr.

No czekam na Twoje baski bobaski !!!!!

Posted

i od Nas kolejnych szczęśliwych lat dla Lalki i reszty:)
widzę że psiaki w rewelacyjnej formie,a psy Nas bardzo często zaskakują,i nigdy nie można być pewnym co i jak będzie,nie zawsze jest to coś negatywnego