Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja byłam już pozostawiona sama sobie w ieku 18 lat... teraz mam 31  i nadal jakoś nie odzieciłam się :) a co będzie dalej. nie wiem czas pokaże :)

Nie uogólniam, że taki wiek i mieszkanie samemu, to trzeba mieć już dzieci :P

Ja jednak dzieci mam i sama wiem, że mogłam się zdecydować wcześniej ;)

Posted

Moja babcia urodziła jak miała 44 lata swojego syna :p wyszła za mąż drugi raz no i chcieli mieć dziecko ;) tym samym mam wujka rok starszego ode mnie :p a moja mama brata 20 lat młodszego :D

Posted

wow nieźle... a ja myślałam, że jak mam siostre o 15 lat starszą to już jest duzo.. a proszę jednak potrafią być większe roznice w wieku rodzeństwa :) tyle że my wszystkie 3 mamy tych samych rodziców  :) ja jestem najmłodsza :)

Posted

Dla mnie na teraz 23-25lat to też za wcześnie ;) Jeszcze chcę pożyć :lol: Najpierw chcę się skupić na pracy, a dopiero wtedy zacząć myśleć o dzieciach (no i pasuje mieć męża :lol:)

Pomijając to że ją dzieci lubię tylko trochę, na kilka godzin, i to starsze, więc nie wiem czy w ogóle się zadziecię ;)

Posted

Dla mnie na teraz 23-25lat to też za wcześnie ;) Jeszcze chcę pożyć :lol: Najpierw chcę się skupić na pracy, a dopiero wtedy zacząć myśleć o dzieciach (no i pasuje mieć męża :lol:)

Pomijając to że ją dzieci lubię tylko trochę, na kilka godzin, i to starsze, więc nie wiem czy w ogóle się zadziecię ;)

Właśnie, znaleźć teraz odpowiedniego faceta na męża to jest wyzwanie haha :D

Ja też lubię na kilka godzin, a jak nie daj boże zaczyna płakać to ja jak zwykle nie wiem co chce i nie wiem co wtedy robić hahaha :D

Posted

Moja babcia urodziła jak miała 44 lata swojego syna :P wyszła za mąż drugi raz no i chcieli mieć dziecko ;) tym samym mam wujka rok starszego ode mnie :P a moja mama brata 20 lat młodszego :D

Mojego brata kolega ma wujka młodszego od siebie. Bo było tak, że najpierw była w ciąży jego mama z nim w ciąży i on się urodził, a rok później jego babcia urodziła kolejne dziecko, czyli jego wujka :D

Ja też lubię na kilka godzin, a jak nie daj boże zaczyna płakać to ja jak zwykle nie wiem co chce i nie wiem co wtedy robić hahaha :D

Z własnym dzieckiem jest inaczej ;) Wszystkiego się uczysz od dnia narodzin i wtedy nawet płacz jesteś w stanie rozpoznać: czy coś je boli, czy jest smutne, czy tylko chce zwrócić na siebie uwagę ;)

Posted

Czasami u kuzyna rozpoznawałam płacz, bo akurat wiedziałam, że w tym konkretnym momencie jest wymuszony bo strasznie lubił jak się go na rękach nosi, a ja go wtedy odłożyłam do nosidełka :P ale jak chciał coś innego to za nic nie wiedziałam czego chce :p 

Posted

a ja urodziłam Łukasza mając skończone 22 lata (nie było to do końca planowane, na dodatek byłam na studiach dziennych). W ciąży czułam się dobrze (nie licząc anemii), dzień przed porodem byłam jeszcze na uczelni :) Gabi  urodziłam mając 29 i strasznie przeszłam drugą ciążę :( Z perspektywy czasu niczego bym nie zmieniła, czasem jest mi tylko dziwnie, że mam już takie stare dziecko (w grudniu skończy 14 lat).

Posted

Maryśka, ale za to będziesz młodą babcią :)

mogę być, bardzo lubię dzieci (teraz mam obfitość w rodzinie, przedwczoraj bratowa oznajmiła, że jest w ciąży- termin na 29 lipca)

Posted

Ja mam tak samo :P Też wolę już takie starsze dzieci- 4 lata to taki minimalny wiek żeby się jakoś dogadać :D