Agnie Koty Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 właśnie, ten połamaniec....:-( będzie miał wątek dzieciaczyna... Boże, bez pieniędzy ani rusz. Quote
Jola_K Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Dzika napisał(a):Cieszę sie ze wieści dobre. Bazarek załozyłam raczej z myślą o tym połamańcu bo wątek Molly już znam na pamięc. ;) dobrze i tak, dziekuje do kliniki mam ok 35km, nie wiem czy dam rade jutro podjechac, a zdjecia koteczka sa potrzebne, moze poprosze kogos z okolic kliniki... a watek moze jeszcze dzisiaj zaloze... link tutaj tez wkleje Quote
Dzika Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Agnie Koty napisał(a):właśnie, ten połamaniec....:-( będzie miał wątek dzieciaczyna... Boże, bez pieniędzy ani rusz. Poszło następne. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77008 Szkoda tylko że zdjecie niespecjalne bo kiecka prześliczna. No nic. Może przejdzie. Jutro wykopię resztę. Quote
czia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 jola ten połamaniec ile ma, moja pigi pogryziona ma obydwie nóżki złamane w miednicy, ma 7 tyg i lekarze nie za bardzo chcą operować! Quote
Jola_K Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 kitek z kliniki ma ok 3miesiecy, moze Pigi jest jeszcze za mala? albo uraz jest inny? mojemu lekarze zrobili rtg - to jest zlamanie kosci udowej (podobne zlamanie miala Tosia od Anka z miau, Toska i tu miala swoj watek zalozony przez gajesia..., Toska dodatkowo miala otwarte zlamanie, wszystko stare, kilka tygodni nieleczone, lekarze podjeli sie operacji) Quote
czia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 no tak właśnie mówią, że mała!. Ja ciągle mam nadzieję, może SGGW by się podjęło, nie mam namiarów! Quote
Jola_K Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 czia napisał(a):no tak właśnie mówią, że mała!. Ja ciągle mam nadzieję, może SGGW by się podjęło, nie mam namiarów! znalazlam taki link http://www.sggw.pias.pl/ jesli to nie to, to kontaktuj sie z Emir, oni tam lecza swoje zwierzaki, nr do emir 601300726 powodzenia Quote
Jola_K Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 a oto zdjecia Molly z wczoraj :) Kicia jest bardzo przytulasna, otwarlam klatke ale musialam ja na dystans trzymac bo by wypadla tak sie lasila mocno balam sie ze sobie urazi oczko, bo kompletnie na niego uwagi nie zwracala ocierajac sie o co tylko wypadlo wklejam wszystkie zdjecia, bo nie moglam sie zdecydowac ktore wybrac http://img254.imageshack.us/img254/5305/molly1408006mbx4.jpg http://img505.imageshack.us/img505/2211/molly1408007mgf8.jpg http://img252.imageshack.us/img252/481/molly1408008miy8.jpg fajna jest, nie? :) :) :) Quote
Agnie Koty Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 taka kochana... A to oczko...Cóż, nikt nie jest doskonały.:evil_lol: Quote
Jola_K Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 jest kochana i bardzo przytulasna, to oko, a raczej jego brak, W NICZYM nie przeszkadza! Quote
czia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Jolu, jest przeurocza i kochana, jak tam bazarek dla Molly? Obrazki teściowej idą? Quote
Jola_K Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 czia, przepraszam ale obrazki jeszcze nie sa wystawione, wczoraj chwile ktora mialam na net poswiecilam na wklejanie zdjec, nastepne zadanie ktore mam do wykonanaia to wlasnie bazarki... mam sporo przedmiotow musze je sfotografowac, zdjecia "obrobic" i utworzyc watki z aukcjami dzis dopiero bede wieczorem, zaraz znikam z netu... dzisiaj jest pogrzeb mojej babci [']... :( prosze o cierpliwosc Quote
czia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 tak wiem Jolu, wyrazy współczucia, nie traktuj tego jako ponaglenie, nie, ja tylko nie wiem czy wystarczy na pokrycie Twoich wydatków, tyle masz tego! Quote
Seaside Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Przesyłam kondolencje Jolu i dużo ciepłych myśli dla babci i Twojej rodziny :( Quote
Jola_K Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 dziekuje za cieple mysli :( dzisiaj odwiedze Molly... w schronisku sa kolejne kocieta, rece opadaja.. :( :( musze dzialac szybko bo inaczej znow zaczna umierac, prosze o pomoc Quote
Jola_K Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 odwiedzialam dzisiaj nasze kociaki w klinice, Molly czuje sie dobrze, niedlugo bedzie miala sciagane szwy oczko ladnie sie goi :) kicia jest wesola, bardzo mruczasta :) Molly siedzi samotnie w klatce w izolatce, to ni ejest dobre miejsce dla psotnego kotka :( szukamy dobrego domu Quote
oktawia6 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 dostałam dzisiaj maila-chętna kobieta do pomocy jako DT z Piaseczna-W-wa-skontaktujcie się z nią po to może uratowac życie kotkowi-należy wspomniec o zabezpieczeniu okien by oczywiście nie wyszedł-bo jeden przypadek już był (kot bez oczu wyszedł przez okno i zabił się-mieszkanie całkowicie nie przygotowane dla kota-tymbardziej bez oczu!-nie pamięam u kogo wówczas był)-kopiuję maila do niej oraz adres mailowy na wstępie: Użytkownik Karolina Kurzelewska <[email protected]> napisał: >witam. >Chciałabym zaoferować moje mieszkanko jako dom tymczasowy dla kociaków. >Bardzo proszę o jakiekolwiek info. czy jest to możliwe i na jakich >zasadach. >pozdrawiam, Karolina oraz drugi mail: Jestem z Warszawy (piaseczno) i chciałabym pomagać jako osoba niezależna. Mam własne duże mieszkanie, w którym zamieszkują 2 moje kociaki, z czego jeden wzięty ze schroniska. Czekam na info. pozdrawiam, Karolina może to jakaś furtka....skontaktujcie się z tą osobą-ja jej nie znam-ale sprawdzic warto:roll: Quote
Agnie Koty Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 oczywiście, że byłoby to jakieś wyjście.....Chociaż to daleko. Quote
oktawia6 Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 ale nie poddawac się! może dobra kobieta przyjedzie po małą kalekę:placz: -gdzie się obecnie znajduje? Quote
Jola_K Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 dzieki oktawia6 :) dopiero teraz odpisuje, bo dopiero teraz usiadlam do komputera.. Molly jest w klinice w Bielsku-Bialej (www.weterynarz.bielsko.pl) lada dzien musze ja stamtad zabrac na jakis tymczas, nie mam aktualnie gdzie, wiec napisze do tej osoby bede potrzebowala pomocy kogos z okolic Piaseczna by, jak to sie zwykle robi, sprawdzil ten domek Quote
oktawia6 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Jola dzisiaj ponownie dostałam maila-pani Karolina podała mi swoją komórkę oraz domowy-mam do niej dzwonic między 18:00 a 19:00! Quote
Jola_K Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 oktawia6 napisał(a):Jola dzisiaj ponownie dostałam maila-pani Karolina podała mi swoją komórkę oraz domowy-mam do niej dzwonic między 18:00 a 19:00! dzisiaj znajoma z Cieszyna zaoferowala pomoc Molly, zabierze ja do siebie wraz z kocia rodzinka nr 2 :) wiec na te chwile tymczas potrzebny dla innych kociat, zaraz napisze do tej dziewczyny.. Quote
Recommended Posts