Jump to content
Dogomania

Dwa kociaki bez oczek :( Odeszly za TM, sa szczesliwe. Nelly ['] Molly [']

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzika napisał(a):
Cieszę sie ze wieści dobre. Bazarek załozyłam raczej z myślą o tym połamańcu bo wątek Molly już znam na pamięc. ;)

dobrze i tak, dziekuje
do kliniki mam ok 35km, nie wiem czy dam rade jutro podjechac, a zdjecia koteczka sa potrzebne, moze poprosze kogos z okolic kliniki...
a watek moze jeszcze dzisiaj zaloze... link tutaj tez wkleje

Posted

kitek z kliniki ma ok 3miesiecy, moze Pigi jest jeszcze za mala?
albo uraz jest inny?
mojemu lekarze zrobili rtg - to jest zlamanie kosci udowej (podobne zlamanie miala Tosia od Anka z miau, Toska i tu miala swoj watek zalozony przez gajesia..., Toska dodatkowo miala otwarte zlamanie, wszystko stare, kilka tygodni nieleczone, lekarze podjeli sie operacji)

Posted

czia napisał(a):
no tak właśnie mówią, że mała!. Ja ciągle mam nadzieję, może SGGW by się podjęło, nie mam namiarów!

znalazlam taki link http://www.sggw.pias.pl/
jesli to nie to, to kontaktuj sie z Emir, oni tam lecza swoje zwierzaki, nr do emir 601300726
powodzenia

Posted

a oto zdjecia Molly z wczoraj :)

Kicia jest bardzo przytulasna, otwarlam klatke ale musialam ja na dystans trzymac bo by wypadla tak sie lasila mocno balam sie ze sobie urazi oczko, bo kompletnie na niego uwagi nie zwracala ocierajac sie o co tylko wypadlo

wklejam wszystkie zdjecia, bo nie moglam sie zdecydowac ktore wybrac

http://img254.imageshack.us/img254/5305/molly1408006mbx4.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/2211/molly1408007mgf8.jpg

http://img252.imageshack.us/img252/481/molly1408008miy8.jpg

fajna jest, nie? :) :) :)

Posted

czia, przepraszam ale obrazki jeszcze nie sa wystawione, wczoraj chwile ktora mialam na net poswiecilam na wklejanie zdjec, nastepne zadanie ktore mam do wykonanaia to wlasnie bazarki...
mam sporo przedmiotow musze je sfotografowac, zdjecia "obrobic" i utworzyc watki z aukcjami
dzis dopiero bede wieczorem, zaraz znikam z netu...
dzisiaj jest pogrzeb mojej babci [']... :(

prosze o cierpliwosc

Posted

tak wiem Jolu, wyrazy współczucia, nie traktuj tego jako ponaglenie, nie, ja tylko nie wiem czy wystarczy na pokrycie Twoich wydatków, tyle masz tego!

Posted

dziekuje za cieple mysli :(

dzisiaj odwiedze Molly...
w schronisku sa kolejne kocieta, rece opadaja.. :( :(
musze dzialac szybko bo inaczej znow zaczna umierac, prosze o pomoc

Posted

odwiedzialam dzisiaj nasze kociaki w klinice, Molly czuje sie dobrze, niedlugo bedzie miala sciagane szwy
oczko ladnie sie goi :)
kicia jest wesola, bardzo mruczasta :)

Molly siedzi samotnie w klatce w izolatce, to ni ejest dobre miejsce dla psotnego kotka :( szukamy dobrego domu

Posted

dostałam dzisiaj maila-chętna kobieta do pomocy jako DT z Piaseczna-W-wa-skontaktujcie się z nią po to może uratowac życie kotkowi-należy wspomniec o zabezpieczeniu okien by oczywiście nie wyszedł-bo jeden przypadek już był (kot bez oczu wyszedł przez okno i zabił się-mieszkanie całkowicie nie przygotowane dla kota-tymbardziej bez oczu!-nie pamięam u kogo wówczas był)-kopiuję maila do niej oraz adres mailowy na wstępie:

Użytkownik Karolina Kurzelewska <[email protected]> napisał:
>witam.
>Chciałabym zaoferować moje mieszkanko jako dom tymczasowy dla kociaków.
>Bardzo proszę o jakiekolwiek info. czy jest to możliwe i na jakich
>zasadach.
>pozdrawiam, Karolina

oraz drugi mail:
Jestem z Warszawy (piaseczno) i chciałabym pomagać jako osoba
niezależna. Mam własne duże mieszkanie, w którym zamieszkują 2 moje
kociaki, z czego jeden wzięty ze schroniska.
Czekam na info. pozdrawiam, Karolina

może to jakaś furtka....skontaktujcie się z tą osobą-ja jej nie znam-ale sprawdzic warto:roll:

Posted

dzieki oktawia6 :)
dopiero teraz odpisuje, bo dopiero teraz usiadlam do komputera..
Molly jest w klinice w Bielsku-Bialej (www.weterynarz.bielsko.pl)
lada dzien musze ja stamtad zabrac na jakis tymczas, nie mam aktualnie gdzie, wiec napisze do tej osoby
bede potrzebowala pomocy kogos z okolic Piaseczna by, jak to sie zwykle robi, sprawdzil ten domek

Posted

oktawia6 napisał(a):
Jola dzisiaj ponownie dostałam maila-pani Karolina podała mi swoją komórkę oraz domowy-mam do niej dzwonic między 18:00 a 19:00!

dzisiaj znajoma z Cieszyna zaoferowala pomoc Molly, zabierze ja do siebie wraz z kocia rodzinka nr 2 :)
wiec na te chwile tymczas potrzebny dla innych kociat, zaraz napisze do tej dziewczyny..