denti469 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Witam Z wielkim bolem serca musze oddac moja Majke. Juz tlumacze co i jak . I nie chodzi tu o zadna alergie czy znudzenie. Niesety chodzi o niechec jednego z domownikow w tym wypadku meza. :( Niesety. Oczywiscie na poczatku sam sie zgodzil nie byl zmuszany z dnia na dzien decyzja byla przemyslana. Ale w ciagu dwoch tygodni mu sie odwidzialo. Ale tu chodzi o psa i jego szczescie bo sie boje ze bedzie co raz gorzej sie odnosila maz do psa. Wiec prosze moze ktos chce przygarnac suczke. 21 maja bedzie miec 3 miesiace. Zdrowa zadbana. Wczoraj na szczepieniach byłyśmy. Nastepne za 3 tygodnie. Odrobaczana takze byla i bedzie za tydzień. Książeczka zdrowia oczywiscie posiadam. Pies jest zdrowy. Pelen energi jak to dziecko. Uwielbia aportowac. Ładnie siada na komende. Piesek jest wyprowadzany na szelkach. Stara sie zalatwiac na dworzu sygnalizuje to. W domu z kolei załatwi sie to na maty. Ogolnie miala byc mala. Matka siega di pol lydki jest dluzsz niz wysza o ojciec to terier walijski. Mloda obecnie ma 4.7 kg wiec malutka nie bedzie ,raczej srednia wielkosc. Mloda obecnie je sucha karme dwa razy dziennie i dwa razy dziennie jej gotuje. Oczywiscie do nowego domku dostanie caly osprzet: smycz automatyczna flexi ,szelki i zabawki, miski ceramiczne. legowisko z kocami. Przysmaki itd. dodaje zdjecie : Quote
Kocurkotka Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 cudowny mżą ciekawe jak by było z dzieckiem jak by po 2 tygodniach się znudził Quote
denti469 Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 no ja mu to samo mowie a on na to ze mam nie porównywać dziecka do psa .... Quote
BORYSboxer Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Wychodzi na to,że nie masz nic do powiedzenia w domu.Jeśli Ty nie chcesz jej oddawać to powiedziałabym krótko,nie po to ją wzieliśmy żeby teraz oddawać.I na pewno bym nie odpuściła bo skoro decyzja była podjęta świadomie to nie rozumiem skąd nagle u faceta niechęć...?!Ja tu widzę nie spełnienie jakichś jego oczekiwań przez sunie.Porażka normalnie... Quote
gryf80 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 a co się stanie z psem gdy nikt sie po niego nie zgłosi? Quote
mdk8 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 a może tu chodzi o zazdrość.? Może go zaniedbujesz poświęcając czas suni? Ja osobiście drążyłabym temat i dowiedziała się o co tak naprawdę chodzi... Quote
Erica Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Jak czytałam Twoje wątki, to w przez myśl mi nie przeszło, że to się tak skończy... Ja też zaczęłabym od poważnej rozmowy z mężem, o co tak na prawdę mu chodzi. A porównanie dziecka do psa jest na prawdę trafnym. Jedno i drugie to: 1) żywa istota wymagająca opieki i uwagi 2) dołącza się do rodziny świadomie i przymusu nie ma ( przed nie po) 3) wiąże się z koniecznością zmiany trybu życia/przyzwyczajeń 4) NIe jest nieudanym zakupem, który można wymienić na nowszy model... A jeśli chodzi mu o to: Ogolnie miala byc mala. Matka siega di pol lydki jest dluzsz niz wysza o ojciec to terier walijski. Mloda obecnie ma 4.7 kg wiec malutka nie bedzie ,raczej srednia wielkosc. Za duża wagą czy wzrostem? Nie pisałaś kiedyś, że ona będzie taka "do kolanka"? Ocenianie teraz co dokładnie z niej wyrośnie, to trochę jak wróżenie z fusów, zwłaszcza, że rodzice są różnej budowy. Moja Lara w wieku niecałych 4mcy ważyła 6,7kg, spodziwaliśmy się, że wyrośnie na psa wzrostu spaniela. Wiesz jaka jest dzisiaj? Wzrost jamnika, postura buldoga angielskiego ;) Mam też dwa psy o identycznej wadze - 28kg, terierowaty Tosiek sięga mi 3cm nad kolano, a Hathor, mix rhodesiana, do biodra. Quote
denti469 Posted May 14, 2015 Author Posted May 14, 2015 tu nie chodzi o wzrost tu raczej chodzi nie bo nie, na pewno obowiązków z psem nie zaniedbuje, lubemu ogranicza sie zajecie psem jak mnie nie ma bo jestem w pracy a on jest w domu. Gdzie to zdarza sie moze raz w tygodniu. Kazalam mezowi dzis przemyslec sytuacje. Mamy porozmawiac wieczorem mam nadzieje ze jednak da szanse mlodej. Quote
denti469 Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 ZOSTAJE !!!!! pogadalam z mezem. ustalilismy szczegoly. I mozna usunac tego głupiego posta. Quote
Erica Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Uffff :) Zmień tytuł na "do usunięcia" i podlinkuj wątek tutaj: http://www.dogomania.com/forum/topic/86730-prosz%C4%99-o-usuni%C4%99cie-w%C4%85tku/page-11 Quote
brazowa1 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 a ja sie nie cieszę, bo historia sie powtórzy. Tylko już ze starszym szczeniakiem. Moim zdaniem,jeżeli związałas się właśnie z takim facetem,który Cię szantazuje psem i zachowuje sie dziwnie, to powinnas oddać psa,póty mały i uroczy i póty możesz poprzebierać w domach. On i tak każe Tobie pozbyc sie psa,a Ty bezwolnie wypełnisz jego rozkazy,mając zreszta swietne wytlumaczenie :" to nie ja,to mąż ". Szkoda,że piesek nie jest rodowodowy i nie kosztował kupę kasy,wtedy mąża hamowałaby wydana na psa kasa. Teraz nie wyhamuje go nic, a Ty i tak niewiele masz do gadania. Quote
denti469 Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Brązowa pewnie masz racje ale tym razem odejdę z psem, bo tak jak mówisz ile można spełniać czyjeś żądania. Quote
Recommended Posts