mulinka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 aktualizacja: psiaka przygarnęła sąsiadka Grażynki dziękuję wszystkim za życzliwość i pomoc --------------------------------------------------------------------------------------- W sobotę 28 lipca w Łodzi przy ul. Hubala na Retkini moja znajoma znalazła małego, młodego kundelka, krótkowłosego, czarnego z jasnymi łapkami, z charakterystycznym ogonkiem zakręconym w lewą stronę. Piesek jest miły i posłuszny. NASTĘPNE ZDJĘCIA SĄ NA STRONIE 3 !!! Grażynka od czwartku przenosi się na jakiś czas do domu córki i już w środę chce oddać psa do schroniska :( aktualizacja: pies ma być oddany do schroniska w czwartek !!! zaproponowaliśmy pomoc w postaci karmy ale to nic nie pomogło :( psiak ma ogłoszenia na osiedlu ale na razie nikt się nie zgłosił prosimy o dom tymczasowy dla psiaczka mamy tylko jeden dzień na znalezienie mu domu !!!!!!!!!! tel. do obecnej opiekunki 0694 130 871 Grażyna Łódź --------------------------------------------------------------------------------- Quote
mulinka Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 założyłam mu wątek na forum łódzkiej fundacji Niechciane i Zapomniane S.O.S. dla Zwierząt: http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/mamy-tylko-1-dzie-na-znalezienie-domu-tymczasowego--vt841.html a tutaj jest wątek na forum miau w dziale koci-łapci: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=63681 Quote
mulinka Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 schronisko w Łodzi jest koszmarnym miejscem, jest tam ponad 700 psów a miejsc jest na 250, psy się zagryzają, chorują nie pozwólmy, zeby ten mały miły piesek tam trafił Quote
mulinka Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 dziękuję dziewczyny nadal nie mamy domu tymczasowego dla psiaka :( u mnie nadkomplet (mamy 3 sunie ze schroniska i 7 przygarniętych kotów) Quote
mulinka Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 właśnie się dowiedziałam, że mamy darowany jeszcze jeden dzień, jeśli nie uda się odnaleźć właściciela albo znaleźć domu tymczasowego piesek zostanie oddany do schroniska w czwartek Quote
pidzej Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 a zdjęć nie da rady? wiadomo jak sie ma do innych zwierzat, kotow psow? Quote
mulinka Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 poprosiłam o zdjęcia morię (mieszka blisko) i sąsiadów mojej znajomej, ale na razie nie mamy jeszcze zdjęć na spacerach piesek jest łagodny, to raczej inne psy go atakują, na kota (podczas spaceru) wcale nie zareagował moja znajoma nazwała go Pikunio nadal szukamy domu tymczasowego !!! Quote
pidzej Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 podesłałam watek pewnej osobie.... ale zdjecia przede wszystkim. Quote
tamb Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Nie potrafię teraz niczego obiecać, ale jutro przyjdą dwie osoby zainteresowane adopcją mojego tymczasowicza Smerfa. Po dzisiejszm dniu Smerf ma zaklepany domek na stałe. Pierwsza chętna osoba przyjdzie o 11 rano. Jeśli do tego czasu będę miała zdjęcia psiaka, mogę go pokazać. Koniecznie trzeba odwlec termin odwiezienia do schroniska. Jestem pewna, że ktoś się na niego zdecyduje. Muszę mieć informacje, czy załatwia się na spacerze, czy zostaje grzecznie sam w mieszkaniu itp. Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 dziękuję za pomoc, jeszcze raz poproszę o zdjęcia, może się uda dowiem się jak psiak się zachowuje w domu i na spacerze Quote
Kar0la Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Czekamy na zdjęcia. Oby Ci ludzie dali mu troszkę więcej czasu. Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 Kaja mi napisała, że dzisiaj ok.16 będzie robić zdjęcia suni (też znalezionej) i przesłałam wiadomość do Grażynki, żeby też tam była - oby się udało Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 rozmawiałam z Grażynką, jej córka się nie zgadza na to, żeby psiak poczekał jeszcze trochę na dom tymczasowy u niej w domu :( nie wiem czy psiak umie chodzić na smyczy bo z Grażynką chodzi ładnie bez smyczy, gdy pierwszy raz został sam w domu trochę płakał ale teraz już grzecznie czeka domek bardzo pilnie potrzebny !!! nie pozwólmy żeby piesek został jutro oddany do schroniska !!! Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 o 16 będzie miał zrobione zdjęcia, jak tylko Kaja wróci do domu prześle mi je Quote
pidzej Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 a może ktoś moglby przetrzymać psa do soboty, a potem do tamb, jeśli jej tymczas pójdzie do domku..? Quote
ewatonieja Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 nie ma fotek? :placz::placz: ja nie wiem czy oni go przyjma do 3 sierpnia jest inwentaryzacja czy to jest jakis argument? Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 Moriaaa dziękuję za pomoc i zdjęcia inwentaryzacja to może być dobry argument zaraz zrobię psiakowi ogłoszenia, może zdążymy mu pomóc Quote
mulinka Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 proszę pomóżcie, ten sympatyczny psiak nie może trafić do schroniska :shake: Quote
tamb Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Adopcja Smerfa będzie w niedzielę. W niedzielę przyjeżdża suczka, której życie w miejscu, w którym przebywa jest zagrożone. Waszego pieska nie chcę zostawić bez pomocy, ale nie dam rady zająć się nim przed 8 sierpnia. Trzeba odwlec odwiezienie do schroniska i organizować transport do Krakowa. Ile piesek ma lat? Jak reaguje na koty i inne psy? Czy załatwia się na spacerze? Muszę o nim mieć jakieś informacje, żeby go komuś proponować. Sama mam dwa psy i dwa koty i psa reagującego agresywnie na zwierzęta nie mogłabym zabrać na tymczas. Quote
Recommended Posts