Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Tyle lat minęło od adopcji elbląskich stworków, tyle się wydarzyło i mnóstwo zmieniło. Nigdy nie przypuszczałam, że Nika odejdzie tak szybko, a ślimaki będą żyły tak długo... 

Posted

Tyle lat minęło od adopcji elbląskich stworków, tyle się wydarzyło i mnóstwo zmieniło. Nigdy nie przypuszczałam, że Nika odejdzie tak szybko, a ślimaki będą żyły tak długo... 

A jak to się stało, że stałaś się posiadaczką ślimaków? Przypadek czy działanie z premedytacją?

Swoją drogą - są śliczne, szczególnie malec.

Posted

A jak to się stało, że stałaś się posiadaczką ślimaków? Przypadek czy działanie z premedytacją?

Swoją drogą - są śliczne, szczególnie malec.

Alan wybłagał. ;-) Malec się powiększył i wygląda jak jego starzy. ;-) Patrzenie na ślimaki uspokaja - podobnie jak obserwowanie pływających rybek.

Posted

Patrzenie na ślimaki uspokaja - podobnie jak obserwowanie pływających rybek.

Mnie by to raczej irytowało, że za wolno chodzą, że nic się nie dzieje, albo raczej że dzieje się, ale za mało bodźców wzrokowych w jednostce czasu. Jesteśmy przyzwyczajeni do szybszego życia i nawet wypoczynek w stylu SLOW się nie zawsze sprawdza, bo to za duży szok dla organizmu.  :evil_lol:

Rybki to chociaż się w tempie przemieszczają i szybko zmieniają kierunki ruchu....

Ale przecież oprócz ślamazarnych ślimaków masz przecież szybko przemieszczające się stadko przy którym wypoczynek SLOW Ci nie grozi.  :Dog_run:

Posted

No nie taka cisza i spokój. Pochwal się ruchami w stadzie i na tym wątku  :klacz:

Uwaga! Uwaga!

Stado się zmniejszyło. Do DS przeprowadził się nasz tymczasowicz jednooki Buś. Dom znalazła także hotelowiczka Dosia. 

Pochwaliłam się. Tylko komu? Nikt oprócz nas tu nie zagląda. ;-)

Posted

Pochwaliłam się. Tylko komu? Nikt oprócz nas tu nie zagląda. ;-)

No nie przesadzaj! Lida zagląda (No fakt, ale ona jest najbardziej w temacie)....

A 12 września zajrzały Toska1 i Lemoniada :-)

A może ten wątek ma jeszcze jakichś milczących obserwatorów??

Hop hop! Obserwatorzy! Ujawnijcie się, bo jeszcze nam hop! zamknie kolejny wątek!  :eek2:

Posted

23.37 a Ty nadal na dogomanii? Wyśpij się, bo Twoje stadko nie odróżnia weekendów i dni powszednich i poranek zaczniesz pewnie już za 6 godzin..... . :-)

Posted

Za to Dosia wróciła z adopcji i to już kiepska wiadomość. :-(

ano kiepska , ale widocznie to nie był dom dla Dosi !
znajdzie się lepszy :)
tylko jeszcze chwilkę trzeba poczekać :)

Posted

ano kiepska , ale widocznie to nie był dom dla Dosi !
znajdzie się lepszy :)
tylko jeszcze chwilkę trzeba poczekać :)

Zdecydowanie nie był. Trzeba wziąć się w garść i ogłaszać. Jakoś ciężko się zmobilizować.

Posted

Widziałam na facebooku ogłoszenie hop! dotyczące adopcji rezydujących u niej staruszków. Lola, Kofi i Karis na jednym plakacie. Fajny pomysł, żeby właśnie grupować psiaki w ogłoszeniach wg jakichś wspólnych cech.

Dla mnie numerem 1 w tej kategorii jest zdecydowanie Lola. Od samego początku zapadła mi w pamięć. Taka dostojna, pogodna staruszka z wielkimi uszami.  :loveu:

Posted

I ja zaglądam po cichu.

Cieszę się. :-)

Widziałam na facebooku ogłoszenie hop! dotyczące adopcji rezydujących u niej staruszków. Lola, Kofi i Karis na jednym plakacie. Fajny pomysł, żeby właśnie grupować psiaki w ogłoszeniach wg jakichś wspólnych cech.

Dla mnie numerem 1 w tej kategorii jest zdecydowanie Lola. Od samego początku zapadła mi w pamięć. Taka dostojna, pogodna staruszka z wielkimi uszami.  :loveu:

Są w podobnym wieku, ale kondycyjnie i zdrowotnie Lola jest na ostatnim miejscu. Kofi i Karis to aktywni seniorzy. ;-)

Posted

Są w podobnym wieku, ale kondycyjnie i zdrowotnie Lola jest na ostatnim miejscu. Kofi i Karis to aktywni seniorzy. ;-)

To tak jak z ludźmi. Niektórzy z wieku 80+ skaczą ze spadochronem i spełniają marzenia, bo w końcu mają na to czas, a inni w wieku 60+ są przytłoczeni życiem i uciekającym czasem..... Wiadomo, że duży wpływ ma na to stan zdrowia, ale psychika również. Myślę, że nie zdajemy sobie nawet sprawy z mocy samouzdrowienia. Może więc Loli przestawić psychikę? Może dostaw jej do pokoju któregoś z Twoich zakręconych wesołych wariatów? Nabierze wtedy dystansu do swojej mniejszej sprawności i może da się porwać niczym nie skrępowanej młodości?

Posted

To tak jak z ludźmi. Niektórzy z wieku 80+ skaczą ze spadochronem i spełniają marzenia, bo w końcu mają na to czas, a inni w wieku 60+ są przytłoczeni życiem i uciekającym czasem..... Wiadomo, że duży wpływ ma na to stan zdrowia, ale psychika również. Myślę, że nie zdajemy sobie nawet sprawy z mocy samouzdrowienia. Może więc Loli przestawić psychikę? Może dostaw jej do pokoju któregoś z Twoich zakręconych wesołych wariatów? Nabierze wtedy dystansu do swojej mniejszej sprawności i może da się porwać niczym nie skrępowanej młodości?

Wariat/wariatka połamie jej kręgosłup albo doprowadzi do zawału. ;-)

A tak na serio, to Lolę denerwują energiczne wesołki. 

• 1 month later...
  • 2 weeks later...