Lida Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Już przeczytałam na innym wątku, że z Dosią lepiej :-) Uściski dla całego zwierzyńca Quote
hop! Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Tyle lat minęło od adopcji elbląskich stworków, tyle się wydarzyło i mnóstwo zmieniło. Nigdy nie przypuszczałam, że Nika odejdzie tak szybko, a ślimaki będą żyły tak długo... Quote
Loczka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Tyle lat minęło od adopcji elbląskich stworków, tyle się wydarzyło i mnóstwo zmieniło. Nigdy nie przypuszczałam, że Nika odejdzie tak szybko, a ślimaki będą żyły tak długo... A jak to się stało, że stałaś się posiadaczką ślimaków? Przypadek czy działanie z premedytacją? Swoją drogą - są śliczne, szczególnie malec. Quote
hop! Posted October 16, 2014 Author Posted October 16, 2014 A jak to się stało, że stałaś się posiadaczką ślimaków? Przypadek czy działanie z premedytacją? Swoją drogą - są śliczne, szczególnie malec. Alan wybłagał. ;-) Malec się powiększył i wygląda jak jego starzy. ;-) Patrzenie na ślimaki uspokaja - podobnie jak obserwowanie pływających rybek. Quote
Loczka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Patrzenie na ślimaki uspokaja - podobnie jak obserwowanie pływających rybek. Mnie by to raczej irytowało, że za wolno chodzą, że nic się nie dzieje, albo raczej że dzieje się, ale za mało bodźców wzrokowych w jednostce czasu. Jesteśmy przyzwyczajeni do szybszego życia i nawet wypoczynek w stylu SLOW się nie zawsze sprawdza, bo to za duży szok dla organizmu. :evil_lol: Rybki to chociaż się w tempie przemieszczają i szybko zmieniają kierunki ruchu.... Ale przecież oprócz ślamazarnych ślimaków masz przecież szybko przemieszczające się stadko przy którym wypoczynek SLOW Ci nie grozi. :Dog_run: Quote
Loczka Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Stadko padło. Cisza i spokój. :smile: No nie taka cisza i spokój. Pochwal się ruchami w stadzie i na tym wątku :klacz: Quote
hop! Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 No nie taka cisza i spokój. Pochwal się ruchami w stadzie i na tym wątku :klacz: Uwaga! Uwaga! Stado się zmniejszyło. Do DS przeprowadził się nasz tymczasowicz jednooki Buś. Dom znalazła także hotelowiczka Dosia. Pochwaliłam się. Tylko komu? Nikt oprócz nas tu nie zagląda. ;-) Quote
Loczka Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Pochwaliłam się. Tylko komu? Nikt oprócz nas tu nie zagląda. ;-) No nie przesadzaj! Lida zagląda (No fakt, ale ona jest najbardziej w temacie).... A 12 września zajrzały Toska1 i Lemoniada :-) A może ten wątek ma jeszcze jakichś milczących obserwatorów?? Hop hop! Obserwatorzy! Ujawnijcie się, bo jeszcze nam hop! zamknie kolejny wątek! :eek2: Quote
Loczka Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 23.37 a Ty nadal na dogomanii? Wyśpij się, bo Twoje stadko nie odróżnia weekendów i dni powszednich i poranek zaczniesz pewnie już za 6 godzin..... . :-) Quote
Toska1 Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Zaglądam , zaglądam zawsze z przyjemnością :) Buś ma domek ! wspaniała wiadomość !!!powodzenia chłopaku :) Quote
hop! Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 Za to Dosia wróciła z adopcji i to już kiepska wiadomość. :-( Quote
Toska1 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Za to Dosia wróciła z adopcji i to już kiepska wiadomość. :-( ano kiepska , ale widocznie to nie był dom dla Dosi ! znajdzie się lepszy :) tylko jeszcze chwilkę trzeba poczekać :) Quote
hop! Posted October 22, 2014 Author Posted October 22, 2014 ano kiepska , ale widocznie to nie był dom dla Dosi ! znajdzie się lepszy :) tylko jeszcze chwilkę trzeba poczekać :) Zdecydowanie nie był. Trzeba wziąć się w garść i ogłaszać. Jakoś ciężko się zmobilizować. Quote
Loczka Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Widziałam na facebooku ogłoszenie hop! dotyczące adopcji rezydujących u niej staruszków. Lola, Kofi i Karis na jednym plakacie. Fajny pomysł, żeby właśnie grupować psiaki w ogłoszeniach wg jakichś wspólnych cech. Dla mnie numerem 1 w tej kategorii jest zdecydowanie Lola. Od samego początku zapadła mi w pamięć. Taka dostojna, pogodna staruszka z wielkimi uszami. :loveu: Quote
hop! Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 I ja zaglądam po cichu. Cieszę się. :-) Widziałam na facebooku ogłoszenie hop! dotyczące adopcji rezydujących u niej staruszków. Lola, Kofi i Karis na jednym plakacie. Fajny pomysł, żeby właśnie grupować psiaki w ogłoszeniach wg jakichś wspólnych cech. Dla mnie numerem 1 w tej kategorii jest zdecydowanie Lola. Od samego początku zapadła mi w pamięć. Taka dostojna, pogodna staruszka z wielkimi uszami. :loveu: Są w podobnym wieku, ale kondycyjnie i zdrowotnie Lola jest na ostatnim miejscu. Kofi i Karis to aktywni seniorzy. ;-) Quote
Loczka Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Są w podobnym wieku, ale kondycyjnie i zdrowotnie Lola jest na ostatnim miejscu. Kofi i Karis to aktywni seniorzy. ;-) To tak jak z ludźmi. Niektórzy z wieku 80+ skaczą ze spadochronem i spełniają marzenia, bo w końcu mają na to czas, a inni w wieku 60+ są przytłoczeni życiem i uciekającym czasem..... Wiadomo, że duży wpływ ma na to stan zdrowia, ale psychika również. Myślę, że nie zdajemy sobie nawet sprawy z mocy samouzdrowienia. Może więc Loli przestawić psychikę? Może dostaw jej do pokoju któregoś z Twoich zakręconych wesołych wariatów? Nabierze wtedy dystansu do swojej mniejszej sprawności i może da się porwać niczym nie skrępowanej młodości? Quote
hop! Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 To tak jak z ludźmi. Niektórzy z wieku 80+ skaczą ze spadochronem i spełniają marzenia, bo w końcu mają na to czas, a inni w wieku 60+ są przytłoczeni życiem i uciekającym czasem..... Wiadomo, że duży wpływ ma na to stan zdrowia, ale psychika również. Myślę, że nie zdajemy sobie nawet sprawy z mocy samouzdrowienia. Może więc Loli przestawić psychikę? Może dostaw jej do pokoju któregoś z Twoich zakręconych wesołych wariatów? Nabierze wtedy dystansu do swojej mniejszej sprawności i może da się porwać niczym nie skrępowanej młodości? Wariat/wariatka połamie jej kręgosłup albo doprowadzi do zawału. ;-) A tak na serio, to Lolę denerwują energiczne wesołki. Quote
hop! Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Na wypadek gdyby ktoś zajrzał, życzę wesołych Świąt. :) Na zdjęciu Nemo... Jak mix Niki i Pako. Quote
hop! Posted December 27, 2014 Author Posted December 27, 2014 Wesolych Świat!!! Dzięki. :) Dawno Cię nie widziałam. ;) Quote
Recommended Posts