ronja Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 z ciężkim serce, ale http://www.allegro.pl/show_item.php?item=222874394 Quote
malagos Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Neris napisał(a):Serdecznie przepraszam za brak wychowania, ale jak zobaczyłam Bródkę w tym czymsik to smiałam się jak szalona. Wiem, jestem potworem. To chybae jest jakieś za krótkie czy coś... ja moim psom zakładałam body dziecięce, wcale nie obcinałam nogawek tylko wycinałam dziury na łapki i już. W używanej odzieży można kupić różniste rozmiary, można wyprać na 60 stopni i już gotowe. Przyznam sie ,ze ja też nadal chichoczę :evil_lol: :oops: Quote
lika Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 I jak tam Bródka-Drutka dzisiaj? Wyjaśniło się, co jej dolega? Quote
ronja Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 dziś (tfu tfu) siku i kupka tylko na dworzu:multi: wczoraj kupiłam smycz rozciąganą i chodzę z 3 dziewczynkami na raz:p Bródka na początku bała się chodzić dalej, kładła się na ziemi i wystraszona patrzyła na boki:-( musiałam brać na rączki i ukochiwać. z dziewczynami jest smielsza, chodzimy już dużo dalej, uczę jej chodzenia po jednej stronie, bo jak mi zaczyna się plątać, to nie mogę dojśc do ładu ze smyczami. generalnie nie jest źle. Quote
lika Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Czyli same dobre wiadomości. Koniec podejrzeń o chore nerki Bródki i dłuższe spacerki, bo tylko na 2 raty. ;) Quote
ronja Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 wet mi powiedział, zeby ją obserwować. być może wzmorzone sikanie być posterylkowe. jeśli to się będzie powtarzało, to wtedy będę badała mocz. być może ona znaczy teren, być może to stres, sama nie wiem. staram się wychodzić z nią co 5-6 godzin, chociaż i 8 parę razy wytrzymała. w ogóle to kochana dziewczynka jest Quote
lika Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Tundra też tak miała po sterylce. W domu tymczasowym opiekunki musiały z nią wychodzić co 4-5 godzin. Później się okazało, że doszło do tego zapalenie pęcherza. Musisz teraz bardzo na nią uważać. Quote
ronja Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 no własnie się zlała:placz: na posłanie Karmelka wielki ponton oblała ja już nie wiem. na spacerze była 5 godzin temu. gdyby to był tylko pęcherz, to by lałą na podłogę - a ona ma 2 miejsca - kocyk Karmelka w naszej sypialni i posłanie w dużym pokoju. co ja mam z nią zrobić???poradźcie, bo mi już ręce opadły z żalu:placz: Quote
ronja Posted August 5, 2007 Author Posted August 5, 2007 po prawie godzinie od zasikania Karmelkowego łóżeczka posżłyśmy na bardzo długi spacer - Drutka na początku spaceru zrobiła duże siku i już prawie przy klatce jak wracałyśmy drugi raz. to nie są takie posikiwania, jak sikają moje dziewczynki - po 3 kropelki - ona leje kałużami. lika, zmartwiłaś mnie tym zalaeniem pęcherza... ja w takiej maleńkiej psince mieści się tyle moczu???? Quote
Igusia Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Biedna Drucia... Może powinna dostać antybiotyk na ten pęcherzyk... Mizianka dla Druci. Możę dzis na chwilę zajrzę ją wymiziać...:loveu: Quote
ronja Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 zapraszamy!!! Drutka rano nalała znowu w to samo miejsce... Quote
malagos Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Ronja, musisz chyba poradzić się behawiorysty. Ona nie wie może, ze nie wolno sikać na posłanko. Pachnie jej moczem i przyciąga zapachem do sikania. Czy ją karcisz, mówisz, ze źle robi? Czy jest na tyle strachliwa, ze nie mozna jej zwrócić uwagi? Trzeba szukac Drutce domu z ogródkiem, z otwartymi drzwiami, by sobie wychodziła na siusiu kiedy zapragnie. Mojej Zulce nawet nie da sie zwrócić uwagi, bo potem 3 dni nie daje sie dotknać :( Quote
ronja Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 ona wie, ze żle robi, jak na nią krzyczę (często przyłapuję ją w trakcie), to kładzie się cała. na dworzu jak zrobi siku chwale i daję nagródkę. nie wiem co więcej mogę zrobić. Bródka dostaje teraz antybiotyk Synergal doustnie posterylkowy. Badania moczu chyba nie robi się w trakcie brania antybiotyku. muszę poczekać te 4 dni i wtedy złapię siku do badania Quote
Neris Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Ronju, a czy badałaś jej poziom cukru? Psy piją ogromne ilości wody i dużo siusiają przy cukrzycy. Tak mi jakoś do głowy wpadło, że może warto by zbadać? Quote
ronja Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 o jejku:-( zrobię jej badania jak skończymy antybiotyk Quote
malagos Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Badanie nie zaszkodzi, ale jak ma już siusiać, to dlaczego na posłanka i kocyki? :placz: Quote
Neris Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 To jest bardzo proste badanie, można je chyba na miejscu w lecznicy zrobić. Quote
ronja Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 no własnie, czemu siusia na posłanka?przed sterylką też sikała - nasze łóżko, poduszeczka Łapciuszka, teraz tylko Karmelkowe legowiska (tyle, ze na Karmelkowych spankach spią wszyscy na zmianę) Quote
lika Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Niektóre psy widać tak mają. Gumisia też, jak już złapie ją biegunka, załatwia się na swoim posłaniu, a jak ono jest w praniu, to na kocyk. Może myśli, że tak jest łatwiej posprzątać? :shake: Tak czy inaczej musisz zrobić jej badania. Quote
ronja Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Nie bedę chwalić Drucika, bo jak tylko ją pochwale do kogoś, to zaraz mi sika. Napiszę tylko, ze od wczoraj nie prałam ani jednego psiego posłanka:sweetCyb: Drucik zżywa się bardzo z nami. to nie jest już ta sama zalękniona psina sprzed tygodnia. Na początku na spacerkach ciągnłęa się za mną, teraz leci przodem z dziewczynami i coraz mniej rzeczy ją przeraża Drucik był dziś ze mną w gościach u koleżanki. Była grzeczna jak aniołek i cały czas pilnowała mnie, czy czasem jej nie zostawię Quote
ronja Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 żeby nie kusić losu, Drucik chodzi na dodatkowy spacerek (moja norma dzienna spacerowa - 350%) Quote
gdgt Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 no zaraz, takie piękne zdjęcia i nie ma amatorów? już są ogłoszenia w sieci? Quote
ronja Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 allegro i na niczyje ale mi się tam nie spieszy... Quote
malagos Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Rzeczywiście jest sliczna. Ronja, zamieniamy sie ? Biorę Drucika, wychodzi sobie na siusiu kedy chce... a daję Ci Zulkę, która nie daje sie pogłaskać :placz: Quote
ronja Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 ja nie wiem czy oddam Drucika:eviltong: moze jakoś wytrzymam te pół roku... chyba,ze trafi się wspaniały dom,taki, w którym ona bedzie szczęśliwa i ja będę miała pewnośc, że tak jest i to się nie zmieni. Malagos, dobiega drugi dzień bezsikowy... A Zulka to kto?Czemu nie da się pogłaskać????? Quote
Recommended Posts