Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak będę znała nr konta, to opłacę tę wizytę jeszcze przed 07.05. i bym Ci przesłała potwierdzenie zapłaty. 

Gdyby była potrzebna wizyta poadpocyjna (np. dla Gai) lub przedadopcyjna dla Manii w Poznaniu, to ja jestem z Poznania. Jeśli nie masz innej osoby, która mogłaby taką wizytę przeprowadzić, prawdopodobnie będę mogła ją zrobić. 

Posted

Wygląda jakby szła na casting do "Jeziora łabędziego".

:) humor ma niezły, samopoczucie dobre. Oby okiem było lepiej

Nie mogę wysłać pw do Ciebie, może skrzynka przepełniona
W dodatku net mi szwankuje
Może jutro będzie lepiej..
Posted

:) humor ma niezły, samopoczucie dobre. Oby okiem było lepiej

Nie mogę wysłać pw do Ciebie, może skrzynka przepełniona
W dodatku net mi szwankuje
Może jutro będzie lepiej..

Zrobiłam miejsce w skrzynce, jeśli była przepełniona, to teraz powinna przyjmować nowe wiadomości. 

Edit: Wysłałam na konto Przychodni  dr. Garncarza 70 zł (powiedzieli, że wizyta będzie Cię kosztować 120 zł) i wysłałam im potwierdzenie wpłaty e-mailem. 

Posted

ślicznie dziekuję :)

ale

dr Garncarz  liczy Manię 50% taniej :)

i tak dzisiaj zostało policzone 50 zł, reszta na poczet kolejnej wzyty

poniżej rachunki z Przychodni Okulistycznej i krople - paragon z apteki, oczywiście Persen to już dla mnie..

11206852_935218523195699_670950616868391

i opis wizyt z lecznicy internistycznej w Warce

11009930_935220953195456_453700798962042

1496359_935221236528761_8851986781614105

z dzisiejszej wizyty - jest dobrze. Pan Doktor zadowolony i do niedzieli kontynuujemy dotychczasowe krople, ale już nie męczymy zastrzykami, i do niedzieli kołnierz

potem kupujemy Floxal i te krople nawilżające, stosujemy od poniedziałku,  a potem już wizyta 25-26 maja

po wizycie Mania spotkała się z Panią Joanną, na której wywarła dobre wrażenie - zresztą w obie strony to zadziałało

więc, gdyby nie info o śmierci Baltazara - byłego kociego podopiecznego, to byłby udany dzień..

edit:

jeszcze wyniki Manii - z 17 marca, od razu po znalezieniu.

11169574_935231279861090_831049280437245

edit: dodatkowy koszt w jej wypadku, to było 70 zl na Bravecto - pchły i kleszcze, ale to było bez rachunku kupowane, bo normalna cena to ponad 100..

edit: jeszcz4e zapomniałam o sterylce, która kosztowała, dzięki mestudio, tylko 48 zl :), ale już nie znalazłam paragonu, będę szukać..

Posted

Jak dobrze, że zdrowieje. 120 zł to dużo za wizytę. Zwłaszcza jeśli potrzeba kilku wizyt i jest to tylko część wydatków, które musisz ponieść, a psiego NFZ niestety nie ma, 50 zł już o wiele lepiej. Ratowanie psów to drenujące kieszeń hobby ...

Mam nadzieję, że pani Joanna dobrze rokuje na przyszłość. Jak wygląda u Ciebie procedura adopcyjna i co musisz wiedzieć, żeby wydać komuś psa? 

Przykro mi z powodu Baltazara.

PS. Jeśli mogę coś zasugerować, to lepiej zamazać na dokumentach przed wstawieniem w dostępne dla wszystkich miejsca w internecie, dane osobowe takie jak nazwisko i adres (zwłaszcza jeśli to adres jest prywatny, a nie fundacji), zwłaszcza, że nie są one potrzebne dla uwiarygodnienia wydatków, a mogą wpaść w niedobre ręce.  

Posted

oj, kosztowne, to mało powiedziane..

nie wybrałabym sobie takiego hobby, jakoś tak się zadziało..

wet w ogóle jest drogi, a specjaliści ..na szczęście dobrzy lekarze dla bezdomnych mają niższe stawki

dr Garncarz Manię liczy 50% taniej, a np. dr Karaś-Tęcza, dermatolog, bezdomnego kota Saymona też jakoś ulgowo, na ostatniej wizycie nie policzyła w ogóle konsultacji, tylko koszt badań i leków

Pani Joanna widziała wiele psów, bo szuka i się zastanawia nad szczeniakiem, czy starszym, ale Mania chyba podbiła jej serce

w procedurze adopcyjnej, kolejna jest wizyta przed-adopcyjna i jeśli ok, to podpisanie umowy, w której tez info o wizycie po-adopcyjnej

z danym pewnie masz rację, będę pilnować na przyszłość

Posted

Mam 300 zł z bazarku :) Poproszę o numer konta.

super :) wielkie dzięki :) zaraz prześlę na pw konto Livki

aaaaa ad Maniucha nasza:

jutro rano muszę zachipować panienkę, już się umawiam z Jamorem, a po południu jedziemy do Joanny, z Manią i jeśli będzie ok, to Mania zostanie

więc stres duży jest.. nie ukrywam..

Posted

jutro rano muszę zachipować panienkę, już się umawiam z Jamorem, a po południu jedziemy do Joanny, z Manią i jeśli będzie ok, to Mania zostanie

więc stres duży jest.. nie ukrywam..

oby było dobrze...

Posted

Trzymam kciuki. Na razie niewiele napisałaś o pani Joannie, choć podoba mi się w niej to, że nie podejmuje decyzji w pośpiechu, ale chyba rozsądnie. Chce poznać więcej, niż jednego psa, zastanawia się jaki najbardziej do niej pasuje i dopiero wtedy wybiera. 

Posted

tak, oboje - bo poznaliśmy męża - prosiłam, żeby oboje byli obecni podczas wizyty - wydają się być bardzo rozsądni i tacy 'psiarze' :)

rok temu pożegnali swoją labradorkę, która z nimi była 14 lat

różne z nią mieli przejścia, więc można powiedzieć, że spore mają doświadczenie, nie poddają się przy najmniejszej dolegliwości

Mani bardzo też się spodobało, od razu zaczęła przysypiać na dywaniku :)

nie bardzo chciałam ją zostawiać, bo oko niedoleczone, ale Asia i Darek powiedzieli, że się tym zajmą, i zresztą następnego dnia już byli z Manią u dr Garncarza

bo jakoś nam się to oko podejrzane zaczęło wydawać, tydzień wcześniej wyglądało lepiej. Ale Garncarz powiedział, że jest ok - i ze faktycznie jest to taki etap, kiedy właściciel zaczynają panikować, ale tak wygląda proces gojenia :)

czyli Mania od środy w domu swoim, wieści na razie są bardzo pomyślne, jedynie Mania się boi klatki schodowej, więc nad tym trzeba popracować, ale nową rodzinę zaakceptowała, je, pije, załatwia się.. więc stres minął :)

i numerek Mani

11016121_937890989595119_588560653983906

koszt chipowania u Jamora to 40 zł

20899_983198888366410_375286721398778835

1888867_983197171699915_4393456225316690

• Upvote 1
Posted

Sywlija, bardzo pomogłaś Manii rozpocząć nowy i wiele na to wskazuje, że dużo lepszy, rozdział w jej życiu. Gratuluję Tobie i wszystkiego dobrego na tej nowej drodze życia dla Manii. Oby więcej takich ludzi, jak Ty. 

Posted

nie dziękuję na razie, nie chcę zapeszać ;)

rożnie się czasem układa, ale mam wrażenie, że Mani się poszczęściło

warto potrzymać kciuki jeszcze

dziękuję, razem z naszą małą owczareczką,  wszystkim za pomoc :)

Posted

wieści z domu bardzo dobre/ są Manią zachwyceni - już chodzi przy nodze, przychodzi na wołanie - została puszczona na wybiegu, gdzie szalała z młodym psiakiem

zwiedza mieszkanie, rozumie, jak jej się mówi, że czegoś nie wolno, choć.. kotleta z kuchni ukradła :D

została sama na pól godziny i była grzeczna :)

• Upvote 1
Posted

w sumie to Mania nawet nie była jeszcze ogłaszana :) a tu proszę ;)

powiem szczerze, że jak wczoraj zobaczyłam, że Asia dzwoni, to się zdenerwowałam, że coś nie tak się dzieje, a tu .. same superlatywy nt Mani naszej :) miło baaardzo

nawet nie wiecie, jak się cieszę, że jej się poszczęściło i że daje tyle radości Asi i Darkowi.

Posted

wieści z domu bardzo dobre/ są Manią zachwyceni - już chodzi przy nodze, przychodzi na wołanie - została puszczona na wybiegu, gdzie szalała z młodym psiakiem

zwiedza mieszkanie, rozumie, jak jej się mówi, że czegoś nie wolno, choć.. kotleta z kuchni ukradła :D

została sama na pól godziny i była grzeczna :)

głodna widocznie była :D

Posted

Z Mani domku same dobre wieści :)

pierwszy raz, jak została sama w domu na dłużej, to "..Mani nie widać i nic nie słychać.. a Mania zamotana w kocyk śpi sobie na kanapie :) czyli pies wybiegowo-kanapowy :)"

za kolejnym razem, już poszarpała poduszkę..na szczęście nie z pierza ;)

z nudów najwyraźniej..

wczoraj pojechała z Panią na wieś do domu i była cała podekscytowana, szalała, wąchała, tarzała się w trawie :)

"oczko pięknie się goi, została jeszcze mała plamka (..) dziękujemy wam bardzo za tego psiaka, jest cudna, pogodna, pilnuje się, super"

więc bardzo się cieszę :)