Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaglądam ale co z tego ...
Witokret napisz do iczing - dzis na jednym z watków /nie pamietam którym/ napisała, że ma 3 domki dla ONkowatych.
Dzięki niej Vega /moja podopiecznza / znalazła fajny domek.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki psiak jak Hope miałby z pewnością większe szanse na domek i normalne życie, gdyby można go było umieścic w jakimś hoteliku lub domku tymczasowym. Wtedy mielibyśmy kontolę nad adopcją psiaka i nie trafiłby na łańcuch. Poza tym byłaby możliwość dokładnie go poznać.
Niestety, jak zawsze w takich sytuacjach sprawa rozbija się o koszty :(
My chętnie się dołożymy, ale nie damy rady same ponieść całych kosztów utrzymania. :-(

Posted

jak tylko dostanę wypłate to sie dorzuce... może nie będą to wielkie kokosy (bo u mnie ostatnio kiepsko z funduszami) ale zawsze coś...

Posted

:placz: Mialam okazje zobaczyc Hopa po raz drugi w schronisku .
Sami wiecie tragedia . Niestety znajduje sie w boksach oddalonych znacznie od wejscia do schroniska . Jedno jest pewne , na adopcje nie ma szans . Siedzi zamkniety w boksie z trzema innymi psami . Gdzie śpi ? Nie wiem - cztery psy - trzy budy . Podobno to normalne . Niestety dla mnie nie . Wczoraj zastalam Go siedzacego przy siatce i patrzacego przed siebie . W oczach mozna dostrzec jedynie tęsknotę i ogromny smutek . Ma takie madre oczka . Wiem , wiem ....... na Paluchu jest tysiące psów i każdy jest cudowny . Sama nie wiem dlaczego wlasnie Hopus wywarł na mnie takie wrazenie i dlaczego tak bardzo chce Mu pomoc . Jedno jest pewne - jest bardzo mądrym ,posłusznym i oddanym pieskiem . Kurcze i ma takie inteligentne spojrzenie . Naprawdę to jest bardzo mądra psinka .
W tej chwili diabelnie zagubiony . Jak Go odprowadzałam na teren schroniska bardzo skomlał . Nie chciał tam wrócić ................. .

Posted

Do tej pory nie wykazywał agresji w stosunku do innych psiaków. Jemu strasznie brakuje już kontaktu z człowiekiem - przytula się i wciska łepek do głaskania :-(
PILNIE !!! szukamy dla niego tymczasu lub chociaż miejsca w hotelu... On zaczyna wpadać z depresję - to bardzo zły znak i szkoda żeby taki kochany i przyjacielski psiak się poddał albo zdziczał :shake:
Pomóżcie...

Posted

Odwiedziłyśmy dzisiaj Hopcia... i... przepadłyśmy. To mądry, posłuszny, piękny i kochany :razz: psiak. Gdy w końcu znalazłyśmy jego boks, zobaczyłyśmy psiaka wbitego w budę, który na widok nas i otwierającego się boksu po prostu oszalał. Nie mogłyśmy go tam zostawić ani chwili dłużej. Psisko już po chwili zachowywał się, jakby był z nami od lat :loveu: . Niepokoił się, gdy jedna z nas znikała mu z oczu. Po 2,5 godzinach w końcu udało nam się go zaadoptować :mad:.
Teraz psisko "odpoczywa" i odżywa w hoteliku pod Warszawą :cool3:
Gdyby nie był taki wielki, a my zapsione, to pewnie nie oddałybyśmy go :shake:

Na razie napiszemy tylko tyle - trzymajcie jutro mocno kciuki :razz:

Sami zobaczcie jaki on piękny... Na razie tylko kilka zdjęć.

Przy okazji ublagalysmy pewna starsza pania, zeby nie oddawala malutkiego 4 miesiecznego kiciusia. Dala nam tydzien na znalezienie mu domu! Pomozcie! Dla 3 kotkow ci ludzie znalezli dom, ale dla tego juz sie nie znalazl :(