Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coś o Fredziu powsinodze juz wiem :) jemu nawet smycz nie przeszkadza żeby iśc samemu na spacerek :D

Ewa Gratuluje jeszcze raz takiego wspaniałego psiaka :)

Jakie wystawy atakujecie z Fredziem :) ?? bo Ja z miłą chęcią bym się z nim pobawiła :D

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lalunia napisał(a):
to jakbym widziała swojego nikifora w lesie gdzie nigdy nie był latał i znikał bez krępacji
kofincja jest grzeczniejsza

I całe szczęscie!:lol:
Przeciez to na zawał można pójść:shake: . Szogun też grzeczniejszy, zawraca, jak się go woła.
No chyba, że ON zauważy do zjedzenia, to wtedy można sobie wołać:placz:

Posted

Ewa musisz poćwiczyć wracanie na komendę, bo prawdopodobnie psiak nie był tego uczony tylko robił co chciał. Proponuje abyś wzięła go jednak na linkę-ona jest po to że jednak łatwiej psa złapać- i poszła gdzieś poćwiczyć. Możesz to zrobić z dwoma psami na raz albo na razie tylko z Fredziem. Na spacerku zrób sesję że wołasz Fred chodz i jak przyjdzie to jakiś super smakołyk i możesza mu pouciekać-bo wtedy to super zabawa a jak pies widzi że się mu ucieka to sam wraca, broń Boże gonić go!!!I tak na spacerkach co jakiś czas go powołaj ale tak żeby też trochę mógł polatać bez ciągłego "chodz" i psiak się nauczy a jak może zrobisz to z dwoma psami to one też nauczą się ze sobą pracować a i Fredzio przy Shogunie może szybciej załapać tylko musisz sama zobaczyć czy możesz ich równocześnie nagradzać bo Shogun może próbować manto za jedzenie Fredziowi spuścić- u mnie tak na początku Molly robiła a teraz razem pracuja.Proponuję najpierw poświęcić chwilkę Fredowi bez Shoguna np. 5 min i po tym czasie niech Shogun normalnie do was dołączy zawołaj obydwu smakołyk i komenda biegaj.A jak będą dalej stali po twoim biegaj i czekali na smaka to olej ich i idź. Psiaki szybko załapią,że trzeba się ciebie trzymać.

• 4 weeks later...
Posted

Nie no nie Ewcia.Ewa to nawet wpływu na to nie miała.Zmajstrowała to była właścicielka Fredzia,która ma suczkę,którą Fredzio pokrył podobno ona tego nie chciała ale nie dała rady i m.in.dlatego chciała go oddac ale jaka prawda to się nie dowiemy

Posted

A co będzie chciała zrobić:mad: , pewnie sprzedać.

Mówiłam przecież na początku, że znowu na Allegro pojawią się nierodowodowe szczeniaki.:placz:

Tak jak mówisz Ilona, nie mamy na to wpływu.

Życzę im dobrych domków, bo co one winne, że jakiś człowiek wymyślił..... coś, czego wymyśleć nie powinien...:shake:

Posted

Ilka21 napisał(a):
No widzę,że łysej dupce cieplutko w futerku kolegi:evil_lol: A musze powiedzieć,że Fredziowe dziecko ładny kolorek ma

No bardzo ładny kolorek:loveu: . Muszę stwierdzić, że mimo wszystko dumna jestem z Fredzia:lol: ...
Takie słodkie chomiczki:loveu: , echhhh, życie....:shake:

• 1 month later...
Posted

Ewa, pięknie wygląda Fred, dziękuję Ci bardzo :lol:
Jak mój tz zobaczył to zdjęcie na którym siedzi bokiem to był przekonany, że to nasza Mycha. Bardzo są do siebie podobni :roll:.
W tej chwili nie mam jej aktualnego zdjęcia, ale postaram się wstawić dla porównania. Jeżeli oczywiście mogę zaoffowac :oops: