AiK Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Ewa Beata napisał(a):Lubią się, to za dużo powiedziane. Szogun warczy na Fredzia i skacze z zębami, ale już coraz rzadziej. Jak się trafia wspólna akcja odganiania wroga, to solidarne są:lol: . Kiciary ganiają już razem, a przedtem Fredzia nie ruszało:lol: . Śpią w moim łóżku i nie żrą się, w przeciwieństwie do poprzedniej nocy.:diabloti: Zabijają się tylko o żarcie (mocno się muszę napracować, coby michy rozparcelować:lol: ) i o zabawki:shake: . Ilona, ratuj! Jak mam ich podzielić zabawkami, skoro sobie zabierają?????? A jak jeden ma, a drugi nie, to jest płakanie i podchody... pogodza sie jak przyjechała Panda to Kesi(obie grzywki) była obrażona tydzien biły sie o zabawki smakołyki a teraz chodza jedna obok drugiej Quote
sahara Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 Fredzio jest śliczny. Cieszę się, że Ta Pani zainteresowała się jego losem i dzwoniła do Ciebie. Niektórzy ludzie nie są źli, po prostu myślą dawnymi kategoriami. Co do pielęgnacji to ja mam pp. I szczerze powiedziawszy odkąd ostrzygłam ją na lato, jakoś sobie nie wyobrażam kudłatej Mychy :cool1: Tu możesz sobie poczytać i pooglądać zdjęcia. Wiem, że puryści pełnej grzywkowej szaty zakrzyczą mnie, ale jest nam tak wygodniej. Skoro nagusy nie marzną to i my w zimie nie zmarzniemy :p . http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28398&page=5 Zaczęłam od strony ze zdjęciami "z futrem", na następnej jest już "łysa" :evil_lol: Quote
Ewa Beata Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 sahara napisał(a): Tu możesz sobie poczytać i pooglądać zdjęcia. Wiem, że puryści pełnej grzywkowej szaty zakrzyczą mnie, ale jest nam tak wygodniej. Skoro nagusy nie marzną to i my w zimie nie zmarzniemy :p . http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28398&page=5 Zaczęłam od strony ze zdjęciami "z futrem", na następnej jest już "łysa" :evil_lol: Dzięki, poglądałam sobie i poczytałam:lol: . Śliczna jest Mycha. Pięknie wyprowadzony na prostą piesek. Gratuluję. Ale póki co, mam ambicje utrzymania Fredzia w postaci pp. Zobaczymy, jak długo.:evil_lol: Dziś miałam pierwszą lekcję - dowiedziałam się, że zwykłe zgrzebło nie wystarcza, bo zbiera i rozczesuje tylko końcówki włosa. A kołtuny mamy przy skórze:placz: . Dobrze, że Fredzio cierpliwy:placz: . Fred ma również bardzo gęsty włos, chyba się namęczę nieźle:lol: Quote
Śnieżynka Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Co do filców to cos o tym wiem :) i u mnie sie ta szczotka sprawdziła w sumie dostałam ja od hodowczyni ale odnalazlam stronke gdzie ona jest i producenta :) http://ogonek.pl/cgibin/shop?info=5907520527084 tutaj sa http://firmy.pkt.pl/firma/rex__zaklad_produkcyjny_zgrzebel_i_grzebieni_dla_zwierzat__jedrzejczak_k_g__YmJ5MDdfNzM0NF9ad2llcnrqdGEgLSBhcnR5a3WzeV9fYmFzZQ==.html a to producent i naprawde dobrze rozczesuje wszystko i jest delikatna dla psa :) ta jest podobna wyglądem http://www.krakvet.pl/hilton-zgrzeblo-pojedyĂącze-twarde-p-4633.html Pozdrawiam :) P.S. pokazujecie sie jutro w Będziniu ?? Quote
Ewa Beata Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Dzięki Śnieżynko! Będziemy jutro oczywiście:lol: Quote
Śnieżynka Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Tutaj też wstawie zdjątka Fredzia :D Nowy nabytek Ewci :) Quote
Ewa Beata Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 MOLA napisał(a):Ewo nowy psiaczek słodziutki :Dog_run: Dzięki, Mola! :lol: Quote
resuruss Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Fajniusi i milusi :loveu: .Nie jest ani lękliwy ani nie widac by brakowało mu starego domu. Fajnie ,ze zamieszkał z Wami :loveu: A tak na marginesie do teraz nie doszłam ,ktory mi gacie osikał :evil_lol: Quote
Ewa Beata Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 resuruss napisał(a):Fajniusi i milusi :loveu: .Nie jest ani lękliwy ani nie widac by brakowało mu starego domu. Fajnie ,ze zamieszkał z Wami :loveu: A tak na marginesie do teraz nie doszłam ,ktory mi gacie osikał :evil_lol: :jumpie: :jumpie: Quote
Śnieżynka Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Ewa Beata napisał(a)::jumpie: :jumpie: Nie chce zganiać ale duża szansa ze mógł być to Szogunik, bo do mojej klatki to pare podejść miał :Dog_run: :Dog_run: :ylsuper: :Cool!: :loveu: :razz: Quote
Agama Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 tak sobie mysle ,ze skoro Fredzio mieszkal w Warszawce ,czy nie jest bratem Toffika Ilonki,zadziwiejaco podobni a tylko jedna podwarszawska CHODOFFFFLA,ciagle produkuje grzywki bez papierow-a w chodoffflimieszkaja super psy...o sprostuje psy z rewelacyjnym papierem,bo juz na dzisiaj to...nie te same psy... Quote
Ewa Beata Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Agama napisał(a):tak sobie mysle ,ze skoro Fredzio mieszkal w Warszawce ,czy nie jest bratem Toffika Ilonki,zadziwiejaco podobni a tylko jedna podwarszawska CHODOFFFFLA,ciagle produkuje grzywki bez papierow-a w chodoffflimieszkaja super psy...o sprostuje psy z rewelacyjnym papierem,bo juz na dzisiaj to...nie te same psy... Hmmmm... no ciekawe.. Quote
Ilka21 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Ewa Beata napisał(a):Lubią się, to za dużo powiedziane. Szogun warczy na Fredzia i skacze z zębami, ale już coraz rzadziej. Jak się trafia wspólna akcja odganiania wroga, to solidarne są:lol: . Kiciary ganiają już razem, a przedtem Fredzia nie ruszało:lol: . Śpią w moim łóżku i nie żrą się, w przeciwieństwie do poprzedniej nocy.:diabloti: Zabijają się tylko o żarcie (mocno się muszę napracować, coby michy rozparcelować:lol: ) i o zabawki:shake: . Ilona, ratuj! Jak mam ich podzielić zabawkami, skoro sobie zabierają?????? A jak jeden ma, a drugi nie, to jest płakanie i podchody... pocieszę cię u mnie jest to samo.Zabawki są wspólne i się bawią raz jeden tą raz drugi tą ale moja Molly lubi mieć tą zabawkę,którą właśnie Toffi się bawi i jest na tyle perfidna,że czeka na moment kiedy uda się zabrać i zabiera a Toffi później płacze, bo ona nie da mu podejść i wrczy.A ogólnie to jedno i drugie broni tej zabawki którą się aktualnie bawi(czyli wrczy). Poprostu jeżeli jeden zabierze drugiemu i ten pokrzywdzony płacze pokaż mu drugą zabawkę.Napewno się przyzwyczają bo narazie ciągle próbują na sobie który na ile może sobie względem drugiego pozwolić. A i u mnie obserwuję teraz zabawy typu ja mam zabawkę i złap mnie i wtedy Molly podlatuje do Toffika trzyma zabawkę i zachęca do zabawy i się ganiają ale Toffi nie może wziąć za drugi koniec bo by w łeb dostał i wicewersa. Psy muszą sobie od czasu do czasu warknąć, bo nie zawsze mają ochotę na towarzystwo drugiego tj człowiek I jak wcześniej ja i ktoś tu powiedział chłopkai muszą hierarchię ustalić i jak ustalą to będzie spokój. Agama no właśnie tak patrzyłam na Ferdzia i aż zadziwiające podobieństwo, nawet wzrostowe Quote
Ewa Beata Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Dzięki, Ilona :lol: Fredzio ma38 cm w kłębie, czyli z tego co pamiętam, tyle samo co Toffi. :lol: Dziś pierwszy raz Szogun zaprosił Fredzia do zabawy, ale Fredzio patrzył tylko na mnie i... nie skorzystał :evil_lol: . Pewnie, póki co, boi się wariatów:evil_lol: Quote
Śnieżynka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Ewa przepraszam że się z Wami nieporzegnałam, ale by mnie ukatrupili jak bym małej zdjęć nie porobiła a mnie był wszędzie bo chciałam narobić jak najwięcej fotek :) bo jedna z niewielu okazji kiedy mogłam na wystawie nie przejmować się i robić fotki :D wszystkiemu co sie rusza :D Quote
Ewa Beata Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Nic nie szkodzi! Widziałam, dzielnie fotografowałaś.:lol: Bez tego nie byłoby tylu świetnych zdjęć z wystawy. Jesteś jak najbardziej usprawiedliwiona:lol: ! Quote
Śnieżynka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Wiesz ja sie bardzo starałam :) jak tylko mogłam żeby jak najlepsze fotki wyszły :) chociaż Ress to ja nie dorównuje nawet w najmniejszym stopniu :) Quote
resuruss Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 E tam.....spoko dorownujesz tylko mamy inne aparaty ;) Quote
Ewa Beata Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 resuruss napisał(a):E tam.....spoko dorownujesz tylko mamy inne aparaty ;) A, właśnie Ress, cuudne zdjęcia:loveu: , a potreciki, to już słów brak!!! A ja dopiero w dmu zajarzyłam, że Ty, to Ty:shake: . Kiedy mi ten amok minie??? Quote
Śnieżynka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 A mozna wiedzieć co za sprzecik masz ?? :) bo super kolorki masz, mnie to przeważnie takie szarawe wychodzą zwłaszcza jak mam robic cos ruchome :D P.S. Ewa nie byłaś sama ja psa poznałam ale właścicielki za zadne skarby :D A amok to może ci minie jak zrobisz Inter Championa :) wtedy juz na luzie na wystawy będzie się jeżdzić :D Bo ja to nawet w weteranach tego nei opanuje :D Quote
resuruss Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Dzieki ,miło mi ,ze moja radosna tworczosc sie podoba ;) Hihi...no ja to ja ;) A amok minie na pewno.Kazdy ma amok na początku ,a wraz z czasem mozna sie nauczyc pozytywnie odbierac taką adrenalinke. Quote
resuruss Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Ja mam Sony DSC -F 828. U mnie własnie troche mnie wkurza to ,ze aparat daje mocne barwy.....Czasem jak zle dopasuje ustawienia ,wychodzi całkiem nie tak jak w rzeczywistosci ,ale mam nadzieje ,ze kiedys bede umiałą na szybko dobrac wszystko odpowiednio .Przy wyborze zalezało mi głownie na zoomie i na szybkosci . A amok przechodzi ...ja tez miałam kiedys takie amoki :evil_lol: z nerwow pod prąd biegałam z psem a słowa wykrzyczane przez sedziego : nie w tą strone ...nie docierały i mozolnie latałam w kóleczko.Raz tak sie skupiłam na psie ,ze razem z tasmą preleciałam na sąsiedni ring :evil_lol: itd ,ale nie bede zasmiecac tematu Fredzika . Quote
Ewa Beata Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 resuruss napisał(a):A amok przechodzi ...ja tez miałam kiedys takie amoki :evil_lol: z nerwow pod prąd biegałam z psem a słowa wykrzyczane przez sedziego : nie w tą strone ...nie docierały i mozolnie latałam w kóleczko.Raz tak sie skupiłam na psie ,ze razem z tasmą preleciałam na sąsiedni ring :evil_lol: itd ,ale nie bede zasmiecac tematu Fredzika . :roflt: :roflt: :roflt: Quote
Ewa Beata Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Dzisiaj uznałam, ze żadne zabezpieczenia w postaci długiej linki nie są już potrzebne i puściłam Fredzika luzem. Otóz Fredzio jest powsinoga :mad: . Ma własne sprawy do załatwienia:diabloti: . Owszem, najpierw się obejrzy, gdzież to ja jestem, a potem znika w krzunach i żadne wołania nie pomagają. Potrafi się nieźle oddalić.:shake: Wraca pędem sam z siebie, ale ja mam duszę na ramieniu. Z racji wzrostu i długich łapek jest dużo szybszy od Szoguna, czego mój pierworodny zupełnie nie może przeboleć. Gania za Fredziem jak szalony ujadając wściekle, a jak Fredzio da się złapać, to ząbki obu idą w ruch:lol: . Bez szkody dla któregokolwiek, ale mało ciekawie to wygląda.:evil_lol: Na smyczy wracają już zgodnie. Słodkie są :loveu: w tej swojej rywalizacji o względy pańci. Fryderyk w tym celuje. Baardzo inteligentny pies! Quote
Recommended Posts