Moli@ Posted April 12, 2021 Author Posted April 12, 2021 42 minuty temu, Tyśka) napisał: Fajnego masz sąsiada :) Mamy sympatycznych sąsiadów :) Okoliczni mieszkańcy lubią psy a my staramy się być nieuciążliwymi sąsiadkami ,) 1 Quote
Moli@ Posted April 13, 2021 Author Posted April 13, 2021 Przyjechały pipety od kleszczy dla psów i kotów na dwa miesiące. Randa, dziękuję :) Psy "obronne" ,) 1 Quote
Moli@ Posted April 15, 2021 Author Posted April 15, 2021 1 godzinę temu, helli napisał: Jakby mniej dziki dzikusek Tak, Odważniej podchodzi , nie odskakuje, nie przebiega obok w popłochu..., trzyma się bliżej, oko spokojniejsze..., ogonkiem merda. Smaczki wyjada - wyjmuje z zamkniętej dłoni, wylizuje między palcami. Nadal z psami nie wychodzi..., czeka na mnie - wychodzi idąc za plecami i tak wchodzi do domu. Drzwi otwarte - sam nie wyjdzie ani nie wejdzie. Patrzy z zainteresowaniem co robię..., co przynoszę, wynoszę, przestawiam - podchodzi, wącha, ogląda. Na widok szczotki, mopa, pracującego odkurzacza - nie ucieka, odsunie się, stanie / położy się i obserwuje. Zawołam, przybiega natychmiast. 1 Quote
Moli@ Posted April 16, 2021 Author Posted April 16, 2021 Nie udokumentowane na fotce..., Tey nauczył się jeść z łyżeczki ,) opanował do perfekcji hihi ,) Na tym zdjęciu widoczne dwie nieduże ciemne plamki pod okiem... Psy szalały w ogrodzie, Tey wbiegł w jeżyny i wbił dwa kolce z odłamaną gałązką :( Próbował ściągnąć łapą :( Wołałam, w końcu podszedł i stał (gotowy w każdej chwili do ucieczki) ale pozwolił wyciągnąć kolce a w domu przemyć i posmarować maścią :) Psy potrafią zaskoczyć. Quote
Moli@ Posted April 16, 2021 Author Posted April 16, 2021 Zakupy dla stada 259,40zł / 16.04 (przelew) - 10kg suchej karmy dla kotów Josera Catelux - 18 x 200g puszki dla kotów Smila - 3 x 1kg - ciasteczka dla psiaków - 100szt - kurze łapki dla psich dziadeczków W ubiegłym roku sterylizowałam i kastrowałam 3 koty. Kotka zapluszczyła się na dobre w drewutni. Półdzika ale już prawie podchodzi do ręki..., kilka kroków brakuje Ładna :) Quote
Moli@ Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Przyjechało jedzonko dla kotów i smaczki dla psów. Quote
Tyśka) Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Zwolniło mi się wyróżnienie po psiaku, wykorzystałam dla Diany :) Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/wspaniala-towarzyszka-zycia-ulozona-zrownowazona-diana-CID103-IDJmpQi.html - wyróżnienie trwa do 15.05. A tu poprzednie ogłoszenia: Elbląg: https://www.olx.pl/d/oferta/milosc-w-wersji-xxl-ulozona-dama-diana-CID103-IDrs2bj.html Warszawa: https://www.olx.pl/d/oferta/dobroduszna-madra-diana-kochana-sunia-ktorej-nikt-nie-chce-CID103-IDGft6k.html (wyróżnione do 26.04.) 1 Quote
Moli@ Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 Łatka i Gucio po szczepieniu - wścieklizna i wirusówki. Łatka czyszczenie gruczołów. Łatka 76zł / 23.04 Gucio 65 zł / 23,04 ____________ 141zł / 23.04 (paragon) Umówiony termin kolejnych szczepień Quote
Moli@ Posted April 23, 2021 Author Posted April 23, 2021 36 minut temu, helli napisał: Z 3 na raz u weterynarza, to małe wyzwanie Nie miałam czasu..., wypadło niespodziewanie szczepienie przeciwko COVID, miała jechać czwórka ,) Osłuchać, obejrzeć - uszy, paszczęki, wyczyścić gruczoły, zaszczepić + uzupełnienie kart / wpisy a czas leci jak szalony Grzeczne szatany , samochodowe, spacerowe psy aż miło Lecznica też im nie straszna. Nadrobimy :) Quote
Tyśka) Posted April 24, 2021 Posted April 24, 2021 Od olx dostałam rabat 50% na promowanie ogłoszeń, który trwa przez 1 dzien. Może akurat ktoś ma możliwość wyróżnienia ogłoszeń Diance i Julce. Quote
Moli@ Posted April 26, 2021 Author Posted April 26, 2021 Przypadek, nie związany z wątkiem Marcelka..., ale chciałam pokazać (no, może trochę) W piątek Stefka z Łatką pojechały na szczepienie a Tey został sam. Był grzeczny. W piątek przyjęłam pierwszą dawkę szczepionki i niestety w sobotę i niedzielę nie czułam się dobrze - skoczyła temperatura. Psy miały mniej spacerów i wyjść...efekt - dziś rano (przed wyjściem na spacer i śniadaniem) Tey zniszczył legowisko. Tak to jest z dzikusami :( Quote
Aldrumka Posted April 26, 2021 Posted April 26, 2021 Ile normalnie z Trybem spacerujesz? Edit: miało być Teyem ale domyśliłaś się Quote
Moli@ Posted April 26, 2021 Author Posted April 26, 2021 20 minut temu, Aldrumka napisał: Ile normalnie z Trybem spacerujesz? Kilka wyjść do ogrodu w grupie psów i dodatkowo dwa poza teren, Tey idzie sam. Nie mam czasu to jedno wyjście. Quote
Moli@ Posted April 26, 2021 Author Posted April 26, 2021 Materac dla Pikusi a drugi dla dziadeczków + dwie saszetki po 500g Doliny Noteci Quote
Moli@ Posted April 26, 2021 Author Posted April 26, 2021 8 minut temu, Aldrumka napisał: Mają dobrze spacerowicze :) spacer to za chwilę będzie ,) filmiki :) Quote
Recommended Posts