Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nocy zwiedzał pokoje na piętrze, sprawdzał co robię ,) Spałam na jedno oko.

Piję kawę - przeglądam kompa a mały siedzi w progu i przygląda się z zainteresowaniem.

Boi się ludzi... - bliższego kontaktu, np smaczków z ręki nie bierze :(

Wczoraj siedziałam z małym (na podłodze) - głaskałam...., można po głowie, karku, grzbiecie, boczkach, ręka na zadzie i warkot. Nie zareagowałam nerwowo - odpuściłam na chwilę i ponownie głaskałam po grzbiecie - położyłam rękę na dupci. Leżał spięty i łypał na mnie. Wstałam..., odeszłam a za chwilę już był kilka kroków za mną patrząc co robię ,)

Uff trochę to potrwa nim zaufa człowiekowi.

Posted

Około 6 kręcił się i drapał podłogę..., szybko wyprowadziłam stado. Siusiu, kupka w ogrodzie. Śniadanie dostał w przedpokoju (był sam) nie zjadł do końca ale trudno..., koniec jedzenia w klatce.

Na górę nie trzeba zapraszać :)

Legowisko przeżyło..., powinnam od razu położyć poduchę z klatki (znana)

Zdjęcia - po śniadaniu

72aa1a767011336amed.jpg

3c9d8107fe79e78amed.jpg

748d3cba86f918fdmed.jpg

a1fcf6ac0b4928d4med.jpg

77abf00b09002266med.jpg

119604e3e22175c6med.jpg

Posted
2 godziny temu, helli napisał:

Może inne pieski że stada pokażą mu, że człowiek nie taki zły.

Bardzo przyjacielsko nastawiony do psów, pierwszy do zabawy..., obserwuje, biegnie za nimi / podchodzi schowany za nimi do opiekuna..., w końcu nieśmiało zbliża się na wyciągnięcie ręki.

Posted

Miałam dzisiaj zapytanie na olx wrocławskie w sprawie Diany, odesłałam do Moli@, bo Pani miała kilka pytań. Ale nie ukrywam... ucieszyłam się, że ktoś zauważył Dianę spośród wielu psów ;) 

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj zapytanie na olx wrocławskie w sprawie Diany, odesłałam do Moli@, bo Pani miała kilka pytań. Ale nie ukrywam... ucieszyłam się, że ktoś zauważył Dianę spośród wielu psów ;) 

Żeby zadzwonił telefon...

Niedawno dzwonił Pan z okolic Białego i pytał o Dianę..., było fajnie do momentu pytania czy sunia zaprzyjaźni się z kurkami...

Uff ;(

Posted
10 godzin temu, Tyśka) napisał:

Szkoda :( aczkolwiek nie wiem, czy Diana by się nadawała, bo w domu jest 2letnie dziecko. Niedawno pożegnali psiego staruszka.

Nie dałabym Dianki do domu z małym dzieckiem....,jest  przyjazna do ludzi i dzieci ale nigdy nic nie wiadomo. 

• Like 1
Posted
Dnia 15.11.2020 o 06:23, Moli@ napisał:

Nie dałabym Dianki do domu z małym dzieckiem....,jest  przyjazna do ludzi i dzieci ale nigdy nic nie wiadomo. 

Oczywiście, rozumiem :) 

Ależ Kai się udało!

Posted
31 minut temu, Tyśka) napisał:

I jak postępy biszkopcika?

Dużo ma chłopczyk do nadrobienia :(, na szczęście pojętny i pomału przezwycięża strach przed człowiekiem - panikuje gdy stoję lub przechodzę obok :(. Gdy siedzę jest OK.

Stwarzam sytuację że musi obok mnie przejść...wygląda wtedy jak Jinks w akcji (z serialu animowanego dla dzieci), nogi mu się plączą tak szybko stara się minąć. To już mały sukces - bo przechodzi / przebiega.

Do warunków domowych szybko przyzwyczaił się.

Posted

Wpłynęło 50zł / 29.11 od E.R. "psy i spółka"

Dziękuję :)

Na koncie 50 zł / 29.X  E.R "psy i spółka"

Dziękuję :)

50 zł / 29.IX E.R + 50zł / 29.X E.R

100zł - na szczepienia 

+ 50zł / 29.11 - na szczepienia

Rozmawiałam z wetem, w tym tygodniu przyjedzie i zaszczepi sierściuchy.