Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Nie ma czasu na nudę ,) Wczoraj około 21 na wieczornym spacerku usłyszałam przeraźliwy płacz małego kota :(, Po sprawdzeniu okolicznych działek znalazłam małego krzykuna na zamkniętej, szczelnie ogrodzonej działce. Ogrodzenie wysokie częściowo z siatki - przez którą malec próbował przejść - wkładał główkę w oczka :( Synowie sąsiadów sforsowali ogrodzenie i do domu wróciłam z chudym, rwącym ziapę maluchem. Dziś byliśmy w lecznicy..., mały ma około 4 tygodni.., skóra i kości :( w uszach świerzb, na skórze pchły i kleszcze. Wetka ogarnęła co tylko mogła. Dostaliśmy mleko, suchą karmę dla kociąt..., leki do uszu, oczu..., na robale. Z KOTKOWA kocią mamusię do opieki :), puszki, podkłady i klatkę. Dziewczyny wielkie dzięki :) Po zabiegach w lecznicy W domu z zastępczą mamusią :) 1 Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Koszt wizyty w lecznicy, leki, mleko, suchą karmę itp opłaciło KOTKOWO Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Wczoraj karmiąc chyba nie skrzywdziłam malca... uff 1 Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 33 minuty temu, rozi napisał: Łojezu :)))) Jeść nie umie..., łapie za palec i ssie, oczy jakby od niedawna otwierał ....mały cudaczek z horroru ,) Quote
rozi Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Rude straszydełko. Gdyby go teraz ogłaszać z tymi zdjęciami i zastępczą mamusią, to chyba moment znalazłby DS :) Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 6 minut temu, rozi napisał: Rude straszydełko. Gdyby go teraz ogłaszać z tymi zdjęciami i zastępczą mamusią, to chyba moment znalazłby DS :) Ze zdjęć tak..., po zapoznaniu nie jestem pewna ,) Mały zamazany krzykun :D Quote
rozi Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Przed chwilą, Moli@ napisał: Ze zdjęć tak..., po zapoznaniu nie jestem pewna ,) :D Już Ty nie gadaj na niego, łatwo sierocie dokuczyć. Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 Przed chwilą, rozi napisał: :D Już Ty nie gadaj na niego, łatwo sierocie dokuczyć. Quote
rozi Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 No fakt, poprzednie zdjęcia jakby bardziej reprezentacyjne. Co za k**wa go tam wrzuciła na tę działkę... Wypięknieje raz dwa. Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 2 minuty temu, rozi napisał: No fakt, poprzednie zdjęcia jakby bardziej reprezentacyjne. Co za k**wa go tam wrzuciła na tę działkę... Wypięknieje raz dwa. Z czystym sumieniem :(:( Mam nadzieję że uda się przecinka postawić na nogi. Będzie ładnym kocurem :) Quote
rozi Posted July 14, 2020 Posted July 14, 2020 Weź się rozejrzyj, czy gdzieś na innych działkach coś nie płacze. Znam jedną historię, jak ktoś postąpił z kociętami, ale nie opowiem, bo samą mnie dławi na wspomnienie. Od kilku lat. Quote
Moli@ Posted July 14, 2020 Author Posted July 14, 2020 3 minuty temu, rozi napisał: Weź się rozejrzyj, czy gdzieś na innych działkach coś nie płacze. Znam jedną historię, jak ktoś postąpił z kociętami, ale nie opowiem, bo samą mnie dławi na wspomnienie. Od kilku lat. Szukałam..., cisza Kilka razy dziennie naginam z psami...jamnior też nic nie namierzył 1 Quote
Moli@ Posted July 15, 2020 Author Posted July 15, 2020 Rano telefon..."Pani, kotka z małymi..." w sąsiedniej wsi :( Podłam preparat na robale..., zawiozłam saszetki + suchą karmę. Oszaleć można :( Koty na oko zdrowe - 3 maluchy...Kocurka zgłoszona (czeka w kolejce) do bezpłatnej sterylizacji Quote
Moli@ Posted July 16, 2020 Author Posted July 16, 2020 Wyjąca kosiarka nie robi wrażenia ,) Zapowiadają deszczowy tydzień już pada i grzmi ..., zdążyłam (maluchy dzielnie pomagały) skosić trawnik :) Quote
Moli@ Posted July 17, 2020 Author Posted July 17, 2020 Kontrolne badanie kału na lambie dla dwóch psów ( Szagi i Miś) wynik ujemny zapłaciłam 90zł (paragon) wstawię bardziej czytelny a wynik gdy odbiorę z lecznicy 1 Quote
Tyśka) Posted July 22, 2020 Posted July 22, 2020 Odświeżyłam ogłoszenie Diany, nadal jest na Kraków, ale z innym zdjęciem głównym: https://www.olx.pl/oferta/cudowna-wierna-diana-milosc-w-wersji-xxl-jak-bethoveen-CID103-IDrs2bj.html 1 Quote
Moli@ Posted July 23, 2020 Author Posted July 23, 2020 Kupiłyśmy puchy dla stada Rocco senior 48 szt x 800g ( w tym puchy dla Pikusi ) Roxi - Korzystny pakiet Rinti Canine (Reddy) 48 szt x 400g ( 4 zestawy) Intestinal z jagnięciną - 2 x 12 szt 763442.1 w zestawie 69,80 zł Renal z kurczakiem - 2 x 12 szt 763442.2 w zestawie 69,80 zł Quote
Moli@ Posted August 1, 2020 Author Posted August 1, 2020 Wpłynęło 50 zł / 29.07 od E.R dla "Psy i spółka" Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted August 1, 2020 Author Posted August 1, 2020 33 minuty temu, rozi napisał: A kot? Kotka już u mnie nie ma a kocia "mama" za chwilę pojedzie do DS....:) Trzy małe kociaki też już w domach stałych ..., kocia mama też ma dom i już po kastracji ( z sąsiedniej wsi). Uff opanowane :) Nie mam warunków ani czasu zajmować się dodatkowo kotami..., u mnie są dosłownie na chwilę w awaryjnych sytuacjach 2 Quote
Recommended Posts