israel Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Gabryjella napisał(a):Dobra to ja jej zrobie ogłoszenia na: allegro, ale.gratka, psy.pl, animalia, bono- polska, kupsprzedaj, 4łapy. Jakiś tel. do kontaktu ? Jak wystawiam psiaki na allegro.pl daje kontakt do Pani Kierownik [SIZE=2]tel. 0 603 476 642 mozna tez do nas (886128298) - Pani Kierownik ma najswiezsze informacje; trzeba zaznaczych w ogloszeniu aby pytajacy opisal psiaka - Pani Kierownik nie zna wszystkich imion ktore nadajemy (szczegolnie nowych psiakow). i adres schroniska: [SIZE=2]ul. 1 Maja 42-674 Miedary (koło Tarnowskich Gór) oraz link do mapki http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=100402356242044170563.0000011247f900c8312e7&z=14&om=1 tak przy okazji - chcialem zwrocic uwage na ten fragment trasy http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&om=1&msa=0&msid=100402356242044170563.0000011247f900c8312e7&ll=50.457449,18.762116&spn=0.009399,0.022659&z=16 droga z pierwszenstwem biegnie tu prosto (na poludnie) - trzeba odbic na zachod w ul Pierwszego Maja (wiekszosc osob - w tym ja ;) - za pierwszym razem jedzie prosto). Potem na 1go Maja trzeba wyjechac za Miedary - paredziesiat metrow za tabliczka konca miejscowosci jest skret w prawo (taka kamienna droga), potem znow w prawo (przed budynkami fermy), i w lewo (za budynkami fermy) - wtedy widac budynek schroniska. Mam taka prosbe - jak wystawisz gdzies psiaka wstaw to, prosze, linki. Jesli psiak znajdzie dom trzeba usunac ogloszenia z serwisow (juz troche nad nimi nie panujemy - ostatnio dzwonili kilka razy w sprawie m.in. Mini Wyzelki ktora jest w domu co najmniej miesiac albo Terierka ktory tez mial domek kilka tygodni :)). Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :) Quote
aniac50 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Mileczka-śliczna ,mała pudliczka czeka !!!!Teraz dzięki ogłoszeniom i mapce "dojazdowej" MUSI się udać znależć nowy ,wspaniały dom . Quote
pati Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Israel kiedy bedziesz znowu w schronie ? te wyrazne zdjecia by sie takbardzo przydaly jak tylko bedziesz nie zapomnij o Milce :cool3: Quote
pati Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 mam pytanie czy ona jest wysterylizowana? jesli nie czy dalo by sie zrobic w schronie zastrzyk wstrzymujacy cieczke? Quote
aniac50 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 PATI ......czy jest...... nadzieja dla tej suni ? MILKA sunia-pudliczka na wieczorny spacerek zapraszam ! Quote
oktawia6 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 pati napisał(a): mam pytanie czy ona jest wysterylizowana? jesli nie czy dalo by sie zrobic w schronie zastrzyk wstrzymujacy cieczke? dobre pytanie Quote
pati Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 aniac50 napisał(a):PATI ......czy jest...... nadzieja dla tej suni ? MILKA sunia-pudliczka na wieczorny spacerek zapraszam ! bardzo mala warunek to ZERO cieczki Quote
aniac50 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 BOŻE !!!!!!TO JUŻ JEST COŚ !!!!Jakaś nadzieja !ŚĄwiatełko w tunelu .........moze się uda ...... Quote
pati Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 to swiatelko bardzo nikle ale tli sie wiec zobaczymy prosze nie nastawiajcie sie za bardzo szkoda , ze Israel zadnych nowych wiesci lub zdjec nie ma Quote
oktawia6 Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 i jest na dogo=bo widzę na zielono mu się świeci............... Quote
israel Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Jesli to u mnie sie swieci ;) to prosze na to nie zwracac uwagi - zwykle wlaczamy rano komputer wchodzimy na dogo i idziemy do swoich zajec a komputer z otwartym dogo jest sam... Ale mam nowe zdjecia Milki :) Potem wstawie Quote
israel Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Dzisiaj widzielismy Milke poza boksem. Na "zywo" jest jeszcze mniejsza i drobniejsza. Jest po prostu malutka - taka dorbizna. Niestety ma siersc w fatalnym stanie. Dzis lalo wiec dodatkowo sie wybrudzila. Zauwazylismy ze nie tylko lepek ale i plecki ma przypruszone siwizna. To taka miniaturka dla prawdziwych wielbicieli pudelkow. W pierwszych kontaktach ostrozna - gdy nabierze zaufania pozwala sie piescic, tulic przytulac. Najbardziej lubi spedzac czas na kolanach czlowieka. Mimo niepozornego wygladu swietnie sobie radzi w grupie psow. Potrafi zadbac o siebie i doskonale wie na kogo moze "fuknac". Do osobnikow wiekszych od siebie zachowuje dystans. Naprawde fajna psinka. Mysle ze najlepiej byloby jej u starszego malzenstwa bez malych dzieci ktore chcialoby ja pokochac i sie nia zaopiekowac. Stala obecnosc dzieci (malych) wykluczam ze wzgledu na to ze to naprawde jest kruche malenstwo. Obiecane zdjecia - niezbyt piekne ale sa. Quote
israel Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Jezeli kochacie pudle wejdzcie, prosze, na watek pudelka Pinia! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69051 Quote
aniac50 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 MALEŃKA PUDLICZKA MILKA........nadal czeka na dom ...... Quote
pati Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 dziekujemy za zdjecia :loveu: jest pzresliczna ja dziec nie wykluczam mam Elfika toyka jeszcze mniejszego niz ona (taksadze) a z dziecmi i dzieci do niego zachowuja sie idealnie. Wlasnie dla dzieci jestdobra mala suczka, nie pzrewroci. nie popchnie niechcaco :p to jak z ta cieczka? czy bylby mozliwy tansport jej do okolic Kielc ? Quote
supergoga Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Dziś nie dałam rady, dopiero wróciłam do domu. Jutro, jeśli jeszcze będzie to konieczne powstawiam ją w pewne ogłoszenia. Sa fajne fotki - bardzo mi się sunia podoba. Niestety moja Laguna nie dałaby jej zyć spokojnie stąd DT u mnie odpada.:shake: Quote
pati Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 nie bede miala dostepu do neta do srody wiczora ruszam dzis w droge do Polski. Jak dolece do domu dam znac a wy pomyslcie jak mozna sunke dowiezc do Buska Zdroju bo chyba bedzie miala u mnie tymczas ( o ile moja mama sie zgodzi) Quote
malagos Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 pati napisał(a):nie bede miala dostepu do neta do srody wiczora ruszam dzis w droge do Polski. Jak dolece do domu dam znac a wy pomyslcie jak mozna sunke dowiezc do Buska Zdroju bo chyba bedzie miala u mnie tymczas ( o ile moja mama sie zgodzi) Powiedziano wcześniej, ze schronisko nie wydaje psów do domów tymczasowych. Tylko stały dom wchodzi w grę. Quote
israel Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 To prawda schronisko nauczone przykrymi doswiadczeniami nie wydaje psow do DT - w gre wchodza tylko domki stale. Suczka dopiero co skonczyla kwarantanne. Nie jest wysterylizowana. Jest taka mozliwosc aby wysterylizowac suczke w schronisku i od razu adoptowac i zabrac do domu (to znaczy odebrac z lecznicy po zabiegu) pod warunkiem ze dom jest w stosunkowo bliskiej odleglosci od schroniska - ze wzgledu na stan psiaka po zabiegu. W schronisku nie ma mozliwosci zapewnienia odpowiedniej opieki po sterylizacji, w zwiazku z tym tylko taka opcja jak pisalem wczesniej. Mozna rowniez wysterylizowac psiaka u siebie, fakture przeslac do schroniska i wtedy schronisko zwraca taka kwote za jaka sterylizuje "schroniskowy" weterynarz. Roznice pokrywa wlasiciel. Quote
pati Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 malagos napisał(a):Powiedziano wcześniej, ze schronisko nie wydaje psów do domów tymczasowych. Tylko stały dom wchodzi w grę. to ja adoptuje nie ona pierwsza i nie ostatnia.... a myslicie, ze schronisko bedzie obchodzil dalszy los suczki? zreszta zawsze moge psa adoptowac a po miesiacu oddac nowym wlascicielom bo mi sie sytuacja w domu zmianila..ach ludzie trzeba kombinowac ostatniego psa ktoremu znalazlam dom ze schroniska wyadoptowal kto inny, do domu przewiozl kto inny a kochajacym wlascicielem jest jeszcze kto inny Quote
Recommended Posts