gluchypies Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 To świetnie, zatem flexi zarezerwowana dla Cziki :) Quote
elik Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 To świetnie, zatem flexi zarezerwowana dla Cziki :) Tak jest :) Dzięki :) Quote
elik Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Miałam telefon o Tosię. Pani dzwoni ze Skały k.Krakowa. Zaproponowałam Czikę - wysłałam jej zdjęcia ze schronu. Czekam na odpowiedź. To byłoby już drugie podejście, bo nad adopcją Cziki zastanawiali się znajomi, którzy mają już jednego psiaka, którego adoptowali ode mnie. Jednak zwyciężyła opcja mieszkania. Muszą wziąć kredyt i aby zaoszczędzić nieco kasy, na pewien czas przeprowadzą się do rodziców, gdzie już jest pies i kot. Obecnie mieszkają w wynajętym mieszkaniu - 1500 zł + media. Nie mogą zwalić się do rodziców z dwoma psami. Szkoda, bo to byłby bardzo dobry dom. Mają się zgłosić, jak będą już na swoim. Docelowo chcą mieć dwa psiaki. Czekam na decyzję Pani ze Skały. Jeśli nie zdecyduje się na adopcję, Czikunia jutro pojedzie do AniaB :( Quote
gluchypies Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Ciesze sie zatem, ze zadzwonila ta Pani ze Skaly :) moze cos z tego bedzie! A jesli nie, to u AniB Czika tez bedzie miala dobrze i na pewno szybciutko znajdzie domek :) Quote
elik Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Ciesze sie zatem, ze zadzwonila ta Pani ze Skaly :) moze cos z tego bedzie! A jesli nie, to u AniB Czika tez bedzie miala dobrze i na pewno szybciutko znajdzie domek :) Niestety napisała e-mail: "Przykro mi poprzedni piesek bardziej nam sie podobał. Życzymy powodzenia." Poprzedni piesek, czyli Tosia, bo to na jej ogłoszenie odpowiedzieli. Miałam nadzieję, że Czika się spodoba, bo maja podobne umaszczenia, no ale Czika jest ze trzy razy większa od Tosi. No cóż jesteśmy umówione z AniaB na jutro koło 15-tej. Quote
gluchypies Posted January 17, 2015 Author Posted January 17, 2015 Szkoda :( widac Czikunia jeszcze musi chwilke poczekac na swojego ludzia :) Quote
elik Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Szkoda :( widac Czikunia jeszcze musi chwilke poczekac na swojego ludzia :) Wszystko na to wskazuje, ale nie martwmy się. Jej domek jest i czeka na nią, tylko jeszcze nie wie, że to na Czikunię czeka :) Quote
elik Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Tyle dzisiaj było zawirowań, że nie miałam czasu napisać, że Czikunia będzie czekała na swój domek u nas :) Quote
elik Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Wczoraj rzeczywiście miałam sporo pilnych zajęć, a potem byłam już padnięta i nie miałam siły na wyjaśnienia. Wspólnie z AniaB ustaliliśmy, że skoro Czikunia już tak się do nas przywiązała, a my do niej, że AniaB pracuje, a my nie przez co większą część dnia jesteśmy z psami, to Czikunia zostanie u nas aż do znalezienia dla niej odpowiedniego domku. AniaB przekazała dla Czikuni prawie 3 kg karmy Bosch mini adult (w sam raz dla Czikuni), fajne legowisko w kształcie kwiatka (która sunia zabierze do DS) i zorganizowała na sobotę sesję zdjęciową z gluchypies w roli fotografa :) Gluchypies ma dla Czikuni automatyczną smycz flexi. Obu kochanym Dziewczynom ogromnie, serdecznie dziękuję. Na marginesie dodam, że ja sprawiłam suni obróżkę przeciw pchłom i kleszczom. Tak więc sunia jest zamożną panną :) Po sesji zdjęciowej zabieram się za ogłaszanie Cziki, by sunia jak najszybciej znalazła się w swoim domu, wśród swoich, kochających ją ludzi. Zapraszamy i prosimy o jak najczęstsze odwiedziny :) Quote
edek Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 elik bardzo się cieszę z Waszej decyzji :). Quote
elik Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 elik bardzo się cieszę z Waszej decyzji :). Dziękuję :D Miło to słyszeć :) Powiedz Kochana, co z Twoją sunią ? Quote
edek Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Dziękuję :D Miło to słyszeć :) Powiedz Kochana, co z Twoją sunią ? U Bisa jest lekka poprawa. Oczy mu już tak nie drgają, łepek też nie jest tak bardzo przekrzywiony. Niestety cały czas leży i nie chce jeść :(. Dzisiaj jedziemy do neurologa, zobaczymy co powie. Boję się, że powie, że już nie ma szans .... Quote
elik Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 U Bisa jest lekka poprawa. Oczy mu już tak nie drgają, łepek też nie jest tak bardzo przekrzywiony. Niestety cały czas leży i nie chce jeść :(. Dzisiaj jedziemy do neurologa, zobaczymy co powie. Boję się, że powie, że już nie ma szans .... Kochana, bardzo Wam współczuję :( Biedny psiaczek :( A przynajmniej pije ? Quote
edek Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Kochana, bardzo Wam współczuję :( Biedny psiaczek :( A przynajmniej pije ? Dzisiaj samodzielnie się napił. Jeść nadal nie chce. Rano wyszedł z pokoiku i zrobił siku na korytarzu. Małymi kroczkami do przodu. Jeszcze to jedzenie mnie martwi :(. Quote
elik Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Dzisiaj samodzielnie się napił. Jeść nadal nie chce. Rano wyszedł z pokoiku i zrobił siku na korytarzu. Małymi kroczkami do przodu. Jeszcze to jedzenie mnie martwi :(. Na pewno byłoby lepiej, gdyby zaczął jeść, ale trzeba się cieszyć, że chociaż pije. Jak zaczął chodzić, to i jeść też wkrótce zacznie :) Quote
edek Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Na pewno byłoby lepiej, gdyby zaczął jeść, ale trzeba się cieszyć, że chociaż pije. Jak zaczął chodzić, to i jeść też wkrótce zacznie :) Cieszę się i to bardzo :). Quote
elik Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Cieszę się i to bardzo :). Trzymam kciuki za pełne wyzdrowienia psiurka :) Quote
edek Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 elik wyliczyła, że miesięczny koszt utrzymania Czikuni wyniesie 100 zł. Umówiłyśmy się, że te 100 zł będę wpłacała na konto Maszeńki ( podopiecznej elik ). To drugie 100zł, będzie na ewentualne wydatki u weterynarza. Quote
elik Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 elik wyliczyła, że miesięczny koszt utrzymania Czikuni wyniesie 100 zł. Umówiłyśmy się, że te 100 zł będę wpłacała na konto Maszeńki ( podopiecznej elik ). To drugie 100zł, będzie na ewentualne wydatki u weterynarza. Prawdę powiedziawszy to nie liczyłam, tylko założyłam, że 200 zł/m-c, które edek przeznaczyła dla Cziki, to stanowczo za dużo. Trudno byłoby mi wyliczyć, bo Czika je to samo co moje psy, a od czasu gdy usłyszałam w TV co dr Sumińska myśli o suchej karmie i przeczytałam artykuł co znajduje się w karmie dla psów, sama robię psiakom karmę z surowego mięsa mielonego 2/3 + surowa marchew i buraki utarte na grubej tarce 1/3. Polewam wywarem z gotowanej wątróbki lub kurzych ratek. Taka dieta wyraźnie im smakuje. Rano dostają po drobiowej parówce i kawałku sera. Resztę karmy, jaka mi została i to co przywiozła AniaB zużyję w sytuacjach awaryjnych. Myślę, że i 100 zł to za dużo, ale Czikę biorę na swoje utrzymanie, a to 100 zł będzie wpłacane na konto Maszeńki, która ma deklaracji 15 zł/m-c, a hotel to 300 zł/m-c do tego jeszcze opieka weterynaryjna. Oczywiście nasza umowa będzie trwała tylko przez czas pobytu Cziki u mnie. Muszę donieść, że Czika nadal ściąga ze stołu. Jak tylko wyjdę z kuchni, a na stole lub ladzie leży coś na co Czika ma ochotę, to po stołku na stół, ze stołu na ladę i Czika ma to, co chce ;) Quote
gluchypies Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 A to drańciucha z tej Cziki! :) Cieszę się, że jutro ją poznam, mam nadzieję że wyjdą fajne fotki i będzie można ją ogłasząć jeszcze intensywniej. Nie wiem, czy ktoś w ogóle dzwoni z tych ogłoszeń, które ona już ma? Quote
Gusiaczek Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Czika kradziejka :) też czytałam obszerny artykuł o suchych karmach ..... masakra Ovolina od dawna jest na mokrym żarełku poza tym, czy my wiemy co jemy? Quote
elik Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 A to drańciucha z tej Cziki! :) Cieszę się, że jutro ją poznam, mam nadzieję że wyjdą fajne fotki i będzie można ją ogłasząć jeszcze intensywniej. Nie wiem, czy ktoś w ogóle dzwoni z tych ogłoszeń, które ona już ma? Jak poznasz Czikulca, to nie ma mocnych, zakochasz się na amen ! Jest niesamowicie przytulaśna :) O Czike nie było żadnego tyelefonu. Poleciłam ją pani, która dzwoniła w sprawie Tosi. Podrzuciłam zdjęcia Cziki, ale odpisała, że Tosia się jej bardziej podobała. Jej strata. Nie widziała Cziki takiej, jaka jest teraz. Czika kradziejka :) też czytałam obszerny artykuł o suchych karmach ..... masakra Ovolina od dawna jest na mokrym żarełku poza tym, czy my wiemy co jemy? Tak, kradziejka i to nie po raz pierwszy. Nie można zostawić w kuchni na stole i ladzie nic co by mogła zszamać, bo na pewno to zrobi ;) Znajdzie stosowna chwilkę i pochłonie. Wczoraj wchłonęła 2 parówki z talerza TZta i nie wiemy kiedy to zrobiła. Oboje byliśmy w kuchni ! Ja wprost jestem przerażona tym, co zjadają nasze zwierzaki :( Wygodnie jest wsypać suchą karmę do michy, ale będę to robić tylko w ostateczności. Quote
elik Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 Czikunia kłania się, przypomina i prosi o częstsze odwiedziny wątku :) Dzisiaj były u nas w odwiedzinach i z aparatem fotograficznym ciocia gluchypies i AniaB. Bardzo się Czikunia cieszyła z odwiedzin, co okazywała rozdając buziaki i wpadając w objęcia co raz to innej Cioci :) Radościom nie było końca, aż trudno było zrobić zdjęcia :) Czika, to żywe srebro. Gluchypies zrobiła wiele zdjęć Cziki, jak również zdjęcie karty informacyjnej od weta i paragonu. Jak znajdzie chwilkę czasu to wstawi zdjęcia na wątek. Zdjęcia przydadzą się do ogłoszeń. Jak tylko dostanę zdjęcia, ruszam z ogłoszeniami. Czikunia jest śliczna sunią i myślą, że domek odpowiedni szybko się znajdzie. Bardzo, bardzo kochanym Ciociom dziękujemy za odwiedziny i zdjęcia. P.s. Po Waszym wyjściu Czikunia poczęstowała się resztą ciasta :P 1 Quote
gluchypies Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 elik - dziękuję za bardzo miłe spotkanie! Bardzo miło było mi poznać Czikę :) Tak, jak pisze ciocia elik - Czika to żywe srebro! Zdjęć miałam zrobionych prawie 200 (!) z czego niewiele nadawało się do użytku, bo sunia ciągle w ruchu. Czika jest mega pozytywnie nastawioną sunią, ma w sobie całe pokłady energii, biega, skacze, rozdaje buziaki, rzuca spojrzeniami, podpatruje co można by zjeść, zaczepia... ale to wszystko jest bardzo bardzo sympatyczne i nienachalne. Jest przeuroczą suczką, która powinna wspaniale się odnaleźć w nowym domu. A oto dowody naszego dzisiejszego spotkania: Patrzcie na te "zębiska" ;) 1 Quote
Recommended Posts