Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaśminka jest piękna. Dość wysoka, z wyrazistą główką i chudziutkimi nóżkami. Na początku nie wzbudziłam w niej zachwytu i oglądała się za Panią Agatą, ale smaczki przełamały pierwsze lody :) Najpierw poznawałyśmy się w boksie, który mimo błota jest czyściutki, a na posłanku leżą dwa kocyki, które Jaśminka, jak na dożynkę przystało, umiejętnie skopuje :) Potem poszłyśmy na podwórko, tam robiłyśmy zdjęcia, a Jaśminka bawiła się z kolegami (chartami). A jeszcze później poszłyśmy na spacer poza teren. Jaśminka po raz pierwszy wyszła poza podwórko. Na smyczy chodzi ładnie, a jeśli ciągnie wystarczy słowna korekcja. Nie jest tchórzliwa, jak jechał samochód, patrzyła z zainteresowaniem, ale nie wykazywała lęku. Smycz daje sobie zapiąć bez problemu, ale nie wolno jej nieść ostentacyjnie, na pewno była bita jakimś sznurkiem i stąd obawa. Ja miałam smycz na szyi i przypięłam ją jej bez brania do ręki, a drugi raz niosłam w ręku i przypięłam bez podnoszenia w widoczny sposób ręki (mam wprawę dzięki mojej Ali :) ) Na jedzenie się po prostu rzuca! Nawet moja Ala aż tak nie robiła. Kupą mnie nie zaszczyciła, ale Pani Agata mówi, że są ok. Więcej wieczorem, jednak jestem w pracy ;)

• Upvote 1
Posted

Jak się cieszę :)

Aniu,może by zacząć ogłaszać??

najpierw zweryfikujemy możliwość adopcji Jaśminki do rodzin które maja juz nasze adopcyjne psiury. Jak ta opcja odpadnie to wowczas pójdziemy szerzej w świat

Posted

najpierw zweryfikujemy możliwość adopcji Jaśminki do rodzin które maja juz nasze adopcyjne psiury. Jak ta opcja odpadnie to wowczas pójdziemy szerzej w świat

aaaa,no tak:)

Posted

Witam wszystkich interesujących się Jaśminką :)

Wielkoluda jest u mnie juz kilka dni i z dnia na dzień rozkręca się coraz bardziej. Kupki nadal piękne, pachnące i zwarte :)

Bardzo polubiła się z moimi psami i zabawom nie ma końca. Wychodzi z niej typowy podrostek :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.934567433221144.1073741850.641606772517213&type=1Tu sporo zdjęć Jaśminki z dzisiaj. Zapraszam do galerii.

Posted

Dopiero dzisiaj natrafiłam na wtek Jaśminki /dużo pracy/ i aż sie wzruszyłam, że taka piekna, super tworzyły by parę z Borysem/ dwa czarnuszki/, bo coraz częściej myślę o drugim dogu, co prawda mój TZ się stawia ale przecież do Borysa jakoś go przekonałam,

Posted

Śliczna dziewczynka. Myślę,że dopiero się rozkręci i będzie ją stać na mnóstwo szalonych pomysłów :)

Jaśminko jestem z Tobą całym sercem i mocno trzymam kciuki za wspaniały domek dla Ciebie........

Posted

Dopiero dzisiaj natrafiłam na wtek Jaśminki /dużo pracy/ i aż sie wzruszyłam, że taka piekna, super tworzyły by parę z Borysem/ dwa czarnuszki/, bo coraz częściej myślę o drugim dogu, co prawda mój TZ się stawia ale przecież do Borysa jakoś go przekonałam,

Mój sie też stawial jak miał być drugi w domu i z tego stawiania wyszło, ze są trzy :) Tak wymysliłam i urobiłam :) a Jaśminka jest cudna

Posted

Ja mojego męża zawsze na litość biorę, po skrzywdzonego doga poszedłby na pieszo na drugi koniec Polski :).

Jak zdecydowaliśmy się pierwszy raz na adopcję, był to najbardziej chory, chudy i w typie doga piesek ze schroniska na Paluchu........

Jak odbieraliśmy Indiego musiałam męża w samochodzie zamknąć bo chciał kolczatkę wrastającą i krowi łańcuch założyć właścicielowi na szyję..........

Cezara właściciel chciał utopić ......

Rufus był przywiązany w lesie do drzewa......

zawsze jeden psiak był i bardzo skrzywdzony do niego przychodził

No i córka koty przynosiła do domu jak ......Maryna :), pierwszego przyniosła jak miała 6 lat i schowała w szafce w swoim pokoju

Teraz czekam ...............żeby wybawić jakiegoś nieszczęśnika.......... ale się rozpisałam........

Jaśminko przepraszam to Twój wątek

• Upvote 2
Posted

Wiola-nie mam emotek a chciałam Cię przytulić

Bardzo się cieszę,że hotelowa pani;)zawitała tu do nas-Jaśminka na fotkach-radosna,fajna dziewczynka.Coś czuję,że nie posiedzi długo w hotelu

Posted

Witam wszystkich interesujących się Jaśminką :)

Wielkoluda jest u mnie juz kilka dni i z dnia na dzień rozkręca się coraz bardziej. Kupki nadal piękne, pachnące i zwarte :)

Bardzo polubiła się z moimi psami i zabawom nie ma końca. Wychodzi z niej typowy podrostek :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.934567433221144.1073741850.641606772517213&type=1Tu sporo zdjęć Jaśminki z dzisiaj. Zapraszam do galerii.

Witamy Pani Agato :)

Posted

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10929246_719326804848291_2957407930133070413_n.jpg?oh=09da304bd114b7d96cda9a8f3be6c85f&oe=552A57A4&__gda__=1432746524_e28169e7114f6bc59a7c77b7d13916b9

Jaśminko, przywołujesz wspomnienia ... nasz jamnik szorpaty był do szaleństwa zakochany w Bardzie,

była jego wielką, w pełnym tego słowa znaczeniu, miłością 

Barda, gdy miała dosyć zalotów, kładła się, brała łeb Aresa w pychol i odpoczywała :) 

Nabieraj ciałka kochana, niech każdy kolejny dzień utwierdza cię w wierze,

że już nic złego cię spotkać  nie może

• Upvote 1