Jump to content
Dogomania

Agatka z Bielska stareńka i obolała, mała i szara wygląda jak zniszczony pluszowy miś, na dodatek jest poważnie chora na zespół końskiego ogona

Recommended Posts

Posted

AgaG, wlewasz nadzieję w moje cyniczne serce  ;)

Agatka ma niezły napęd, mizianko dla Niej :)

hi h hi chyba nie cyniczne jednak :) lecz serce, które na przykład zadaje sobie pytanie: a moze tak adotować jeszcze jednego psa? Aga ma 5 to i ja dam radę ! :)  

Posted

tamb mam starsznie duzo poczty mailowej i nie wiem,czy czegos nie przeoczyłam od Ciebie? Czy ktos cos wplacał, co mam potwierdzić na pierwszej?

Posted

Dzisiaj kupiłam 10 puszek, znowu będzie mały zapas.

Nie mam już siły. Cały czas zmieniam posłania, piorę na okrągło bo któreś sika na posłania. O kotce Sindy wiem, że tak robi, Toli i Miji też czasem się zdarzy ale tych sików jest czasem tak dużo, że psy podejrzewam. Nie przyłapałam ale ciągle nalane. Dzisiaj zrobiłam zdjęcie i wysłałam z prośbą o wstawienie. W czasie sprzątania Agatka zrobiła siku i kupę, tak po prostu, bez obciachu. A godzinę temu była na podwórku. Straszne są.

Posted

Z pozytywnych informacji to Agatka polubiła niektóre ludzkie potrawy. Je swoje puszki, suchego nie rusza ale jak robię naleśniki czy zupę jarzynową ustawia się w kolejce. Nauczyła się przy moich psach. Polubiła jejecznicę, chlebek z masełkiem, ziemniaki ugniecione z masłem i jabłka. Lubi tez ryby na parze jak gotuję kotom i psom daję po kawałku. To dobrze, ma większe urozmaicenie. Dzisiaj na śniadanie zjadła pół puszki a na kolejny posiłek poprosiła o naleśniki ze szpinakiem jak jadłam. 

• Upvote 1
Posted

Dziękuję za przybycie i kibicowanie Agatce. Mam nadzieję, że nie będzie pogorszenia. Jeszcze jakby dom stały znalazła byłoby super. Jest kochana.

Posted

Kiedyś wspominał ktoś tu o Stefce z Bielska Białej, że też jak Agatka biedna.  Stefa dziś znalazła nowy dom. Ma doga niemieckiego za kolegę :P

• Upvote 1
Posted

Agatka troszkę otwiera się na inne jedzenie. Uczy się przy psach. Dalej podstawą są puszki ale inne potrawy też je ze smakiem. Wczoraj ugotowałam psom i kotom obrane udka z kurczaka i bardzo jej smakowały. Nie muszę już namawiać i karmić z ręki. Sucha karma kocia jej smakuje, psiej nie ruszy. Koty z konieczności karmię bezzbożową i ze względu na cenę nie dam rady dawać psom. Z Agatką pod względem fizycznym i psychicznym jest lepiej. Wczoraj na spacerze tak jak Timon szarpała smycz ząbkami, wariowała. Wszystkie psy zabezpieczyłam obrożami Foresto, choroby odkleszczowe i pchły już im nie grożą.

Posted

Agatka troszkę otwiera się na inne jedzenie. Uczy się przy psach. Dalej podstawą są puszki ale inne potrawy też je ze smakiem. Wczoraj ugotowałam psom i kotom obrane udka z kurczaka i bardzo jej smakowały. Nie muszę już namawiać i karmić z ręki. Sucha karma kocia jej smakuje, psiej nie ruszy. Koty z konieczności karmię bezzbożową i ze względu na cenę nie dam rady dawać psom. Z Agatką pod względem fizycznym i psychicznym jest lepiej. Wczoraj na spacerze tak jak Timon szarpała smycz ząbkami, wariowała. Wszystkie psy zabezpieczyłam obrożami Foresto, choroby odkleszczowe i pchły już im nie grożą.

Cudownie! najważniejsze, że babunia czuje się dobrze i u ciebie odżyła na nowo :)

Posted

Kończy się miesiąc i wysłałam do Agnieszki maila z informacją do rozliczenia w 1 poście.

W tym miesiącu można u Agatki w rozliczeniu wpisać ok. 150zł tylko za puszki. Inne potrawy , na które się otworzyła jestem w stanie zapewnić. Zaczęła jeść gotowane udka, serca, itp. bez karmienia. Rano dostaje pół puszki  i prosi o to wskazując na półkę, na której stoją a potem na drzwi do pomieszczenia, w którym jest osobno karmiona. Straszna cwaniara, pokazuje głową, szczeka i biega od półki do drzwi. Taki rytuał się zrobił. Kolejne posiłki je z moimi psami. Czyli wszystko co im gotuję, co robię sobie, poza suchą karmą. Nawet jabłka polubiła. Ona nie jadła bo albo miała depresję albo była zamorzona. Jest zupełnie inna, radosna a nawet nieznośna jak się rozbawi. Za obróżkę Foresto nie dopisuję do rozliczenia bo jeszcze nie musiałam zapłacić. Do połowy kwietnia się rozstrzygnie czy trzeba będzie za obróżki płacić czy będą rozliczone w inny sposób.