Aska93 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki duży urośnie mój szczeniaczek. Ma on 13 tygodni i waży około 5 kg. Wszyscy mi mówią, że ma duże łapy więc będzie to dość duży piesek. Ale chciałabym poznać Waszą opinię :) Poniżej wstawiam kilka zdjęć i przepraszam za jakość zdjęć. A przy okazji może wiecie albo domyślacie się jaka to może być mieszanka ras? :) Quote
kasiulka345 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Wg mnie ma coś w sobie z ONka i jakiegoś teriera, spory będzie, patrząc na jego wagę... Quote
adiiszek Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Waży tyle, co moja Collaczka ważyła w podobnym wieku, także może to być pieseł na pograniczu średniego-dużego :) A dla mnie wygląda jak Owczarko Niemiecki - Doberman :P Quote
evel Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Pewnie średniak. Obstawiałabym koło 20-25kg jako dorosły, moja suka ważyła trochę więcej w jego wieku a teraz ma ponad rok i waży 20kg właśnie, ale ona ma dość specyficzną budowę. Ale tak naprawdę skoro to kundelek NN to można sobie co najwyżej postrzelać ;) Quote
isabelle301 Posted December 1, 2014 Posted December 1, 2014 Moim zdaniem zadnego podobieństwa do konkretnych ras nie ma... Określanie na podstawie wagi? Tez jest bezsensowne. Mój corgi w tym wieku wazył znacznie więcej - a raczej trudno corga nazwać psem dużym czy nawet średnim. Poczekaj az urosnie to się dowiesz... Quote
Aska93 Posted December 2, 2014 Author Posted December 2, 2014 Dowiedziałam się, że matką jest terier :) Ale ojciec nieznany.. Myślicie, że ojcem móglby być jakiś duży pies? Czy myślicie, że pies terier może mieć takie duże łapy w szczęcych latach? :) Quote
isabelle301 Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Terier... który terier? Airedale terier? Amstaff? York? A może czernysz? Quote
evel Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Myślimy, że w zasadzie może z niego wyrosnąć wszystko, skoro to pies o nieznanym pochodzeniu ;) Quote
Aska93 Posted December 3, 2014 Author Posted December 3, 2014 Matką była suka Jack Russell Terrier :) Quote
evel Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 No to raczej olbrzym z niego nie wyrośnie. Ale w zasadzie to dalej niewiadoma. Wielkość łap nie ma znaczenia, to mit, że duże łapy = pies niedźwiedź. Psy mają bardzo różne typy budowy. Moja suka miała w pewnym okresie takie tempo wzrostu, że obawiałam się, że wyrośnie mi koń, ale wyrosła na średnią zgrabną panienkę. Co wyrośnie to wyrośnie, trzeba kochać niezależnie od wzrostu czy wymiarów ;) Quote
Wilczocha Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Może być do kolan. Moja Szanti jak była malutka to rosła szybko i wydawało mi się, że będzie dużym psem. Teraz urosła mi do kolan i się zatrzymała. Ważyła jednak więcej w 13 tygodniu. Quote
Ryss Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki duży urośnie mój szczeniaczek. Jakie pytanie (mądre), takaż odpowiedź: o - taki! [tu odpowiedni gest ręką]. Niemazaco. Quote
isabelle301 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Myślimy, że w zasadzie może z niego wyrosnąć wszystko, skoro to pies o nieznanym pochodzeniu ;) No nie do końca - biały albo rudy napewno nie wyrosnie... Matką była JRT... to też zastanawiające gdy się spojrzy na dziecko tej matki... Quote
Ryss Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki duży urośnie mój szczeniaczek. A mówiłem... Quote
pa-ttti Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 stawiam na jakieś 10kg jako dorosły. Mam swoje chihuahua i jak w wieku 3msc ważą powiedzmy 1,4kg to dorosłe około 2,5-3 tak więc można powiedzieć że podwajają swoją wagę. Quote
Recommended Posts