Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anashar']Mówiłem, że takie psy szybko znajdują domki :lol:[/quote]
W końcu Anashar wielbiciel onków i wie co mówi:lol:
Rotek:loveu: super wieści przynosi, oby niosła takie każdego dnia.

Posted

Gratulacje i wielkie uznanie z mojej strony za tak szybki postępy sprawy;)

Mam nadzieję, że Gratis od wczoraj jest bardzo szczęśliwym psem i czekam tak jak wszyscy na wieści z nowego domku.:multi: :multi: :multi:

Posted

Dzisiaj przyjechali Panstwo Gratisa zostawić go na kilka godzin bo musieli do lekarza do Wrocka
potwierdzili ze psiak baardzo duzo pije , nie chcial jesc suszu tylko miesko z ryzem
Gratis jest dosc problemowym psiakiem bo cala noc piszczal , pan prawie nie spal i go prowadzal na spacery
faktycznie Gratisek piszczy popiskuje , pozniej po czasie w boksie przestal
nie moze sostawac sam w domu wydrapuje drzwi
Panstwo powiedzieli ze to b madry pies
dlaczego on piszczy ? czyzby stres??
Jak odjezdzali Gratis płąkal za nimi .........

ech Gratisie co to będzie ?

Posted

oby ci państwo nie mieli z nim problemów..
że psiak nie potrafi siedzieć sam w domu..
bo piszczy, lub niszczy..
bo to jest na dłuższą metę bardzo kłopotliwe..
mam nadzieję że panstwo..
nie zrażą się do tego typu zachowań...
:roll:...
życzę dużo dobrego...

Posted

Słuchajcie takich zachowań naprawdę można oduczyć trzeba tylko czasu. Mój Doggi też piszczał bardzo długo jak zostawał sam w domu. Ale powoli, powoli...najpierw zostawiałam mu radio i zawsze coś do gryzienia (kość) i starałam się szybko wracać. Jak wchodziłam do domu nigdy nie witałam go wylewnie w progu ( w ten spsób pies zaczyna myśleć, że jest naj...i stało się coś złego skoro został sam, a Pani wraca i go tuli). Wymagało to teochę czasu ok. 2 tyg. ale pomogło. Dziś Doggers zostaje sam bez problemu, choć zawsze ma do gryzienia jakiś przysmak, a jak wracam grzecznie śpi.

Posted

[B]Molkas [/B]jasne zgodzę się z tobą (sama jestem na tym etapie pozostawiania psa bo skomle, szczeka...)słychać aż na ul.
dlatego zdaję sobie z tego sprawę, że jest to uciążliwe..
(robię tak jak ty ze swoim psiakiem i mam nadzieję, że poskutkuje) nie obieram innej opcji..
ale do sprawy psiaka...
życzę im by przetrzymali takie histerie... (u psiaka)...
bo różnie to bywa...
życzę im duuuużżżżżżżżżżooooo dobrego...

Posted

[quote name='justynavege']Gratis piszczy nawet jak sa w domu
cala noc ......[/quote]

hmmmm... można przypuszczać dlaczego psiaka poprzedni własciciele sie pozbyli...

Posted

Diana nie wiem czy akurat to bylo powodem bo w schronisku Gratis nie piszczy cały czas...............

kurcze sama nie wiem co mysl;ec

chcialabym by Panstwo dali mu szans e, mysle ze po kilku dniach Gratis by przestal.......
ale czy Oni zechcą ? czy dadzą radę ?

Posted

[quote name='justynavege']Gratis piszczy nawet jak sa w domu
cala noc ......[/quote]

Justyś, to była przecież pierwsza noc! Dziś może nie będzie płakał...
Muszą się do siebie przyzwyczaić, a Gratis do nowego miejsca!
Ja jestem dobrej myśli!

Posted

właściciele przyjechali dzisjaj po gratisa....
rozmawial z robertem ktory objasnial jak postepowac....

tak jak potwierdzili wlasciciele...gratis to niezwykle inteligentny pies.....spuszczony ze smyczy trzyma sie caly czas blisko rodzinki...pomimo ze byl z nimi tylko jedna noc.

ale rozmawiając z robertem doszliśmy do wniosku ze musimy sie liczyc z koniecznościa powrotu gratisa.....
....panstwo kochają psiaka ale moga sobie nie poradzic z jego popiskiwaniem.
ja natomiast zauważyłam ze gratis nie piszczy na dworze.....moze gdyby rzeniosl sie na ogrod ustało by piszczenie:roll:

Posted

Gratis jest specjalnym psem..............
żywiołwym
ale i wszelkie rzeczy przezywa bardziej
jak np to zosatwienie go na pare godzin w schr
obawiam sie ze jesli adopcja sie nie uda Gratis bedzie bardzo cierpiał
psychicznie

Posted

Jestem przekonana ze pies zostal wyrzucony z samochodu przez to ze pies zle b. zle znosi pobyt w domu jak jest sam..(wiecie sasiedzi i takie tam)...a slyszalam o takich lekach nie szkodliwych dla psa ze mozna je podawac dla uspokojenia kiedy pies zostaje sam w domu... czy znacie moze jakies lek?

Posted

Diana coz to za makabryczny pomysl z lekami uspokajajacymI?
Psu mozna podać w wyjatkowych sytuacjach np gdy sie boi burzy czy petard czy przed dlugą podroza ale faszerowanie co dzien to paranoja !
\
poza tym pisalam ze pies piszczy w domu mimo ze nie jest sam

Posted

ok. ale ja nie napisalam ze to leki ze zbijaja psa znog chodzilo mi o jakies homeopatyczne ktore nie maja tak szkodliwego dzialania na psa...uspojajajace...prosze nie ataku mnie bo nic zlego nie mialam na mysli...rozumiesz?

Posted

Justyna to dla niego nowe miejsce, nowi ludzie i nowe otoczenie. W ten sposób Gratis może reagować na stres...trochę cierpliwości i zobaczycie bedzie OK.