Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:Cool!::Cool!::Cool!: [COLOR=Red][B]śWIETNIE[/B][COLOR=Black]
Nareszcie Bambusiu zobaczysz co to znaczy PRAWDZIWY DOMEK :multi:
[/COLOR][/COLOR]

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Mój TZ zarezerwował dzisiaj Bambusia. Teraz musimy poczekać na koniec kwarantanny i kastrację i Bambbo wyrusza do Warszawy.[/quote]

Super, kolejna dobra wiadomość!!!

Posted

A ja juz sie nie mogę doczekać :multi: Czyli mam pisać na watku transportowym o transport za jakieś dwa tygodnie ??
Aniu mogę Cie prosić żebys mi podała na pw jakieś namiary na Ciebie ? Łatwiej będzie nam potem zgrać całą akcję, oczywiście telefony wykonuję ze swojej stronie by Ciebie nie naciągać na koszty.

Posted

Z transportem do Warszawy nie będzie problemu. Poproszę któregoś z naszych wolontariuszy żeby zawiózł Bambka pociągiem. Chyba, że ktoś będzie jechał i przy okazji mógłby zabrać Bambusia.

TaL do mnie 693633211

Posted

A ja przyszłam jeszcze raz napatrzeć sie na maleństwo i z niecierpliwością czekam na czarnulka, moja mama też :)
Jakby transport wypalił jeszcze w sobotę po kastracji to byłoby super bo wtedy w niedziele wsiadam w busa i wiozę maleństwo do mamy.
Mam tylko pytanie, nie wiem ile czasu po kastracji musi minąć aby móc wykompać Bambulka ? Przed wyjazdem do mamy ide do sklepu zoo na zakupy smyczkowe, obróżkowe czy szelkowe, szamponikowe itp.
No i jeszcze jedno pytanie, kiedy Bambulek po kastracji może przejść szczepienia ?? Bo to babsko go przeciez nie poszczepiło :angryy:

Posted

Bambuś przyjedzie do Ciebie z kompletem szczepień ( wścieklizna i pozostałe choroby) Wykąpać będzie można go po ok 2 tygodniach od kastracji. Bambuś przyjedzie najpóźniej w sobotę więc spokokojnie możesz planować wyjazd na niedzielę.

Bambuś był dzisiasj kąpany. Muszę powiedzieć , że jestem z niego dumna:loveu:. Był strasznie grzeczny. trochę bał się suszarki, ale i tak nie protestował. Wieczorem wstawię fotki z kąpieli.

Posted

[quote name='Maćka']Mam tylko pytanie, nie wiem ile czasu po kastracji musi minąć aby móc wykompać Bambulka ?[/quote]

Z tego co dobrze pamiętam..(od weterynarza)
jak miałam psa po kastracji..
to kąpać go mogłam dopiero po tygodniu od zdjęcia szwów..
by ranka dobrze się zasklepiła.. ;) ;)..

świetne wieści że Bambo.. jedzie do twojej Mamy..
na pewno będzie mu u niej bardo dobrze i w końcu słodziutki zazna
co to znaczy być kochanym..:loveu:

Posted

Kilka fotek z kąpieli
[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/3687/img2614qf1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4288/img2616xi2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4715/img2617iv6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/1424/img2618ef2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/1999/img2619km4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/2834/img2620ep6.jpg[/IMG]

Posted

Acha, no to będę rezerwować busika na niedzielę :multi:
Skoro Bambus już jest wykompany to nie będziemy go stresować kolejną kapielą w nowym domu, chyba że skóra będzie wymagała jeszcze jakiegoś specjalistycznego szamponiku. Napewno mu kupię sprawdzone witaminki na sierść i skórę dla psiaków z długim włosem.
Ochhh dziewczyny, nie mogę się normalnie doczekać powitania Bambusia !!

Chcę go zaraz zawieżć nastepnego dnia by Bambuś nie myślał sobie, że u mnie zostaje i żeby potem znowu szoku nie doznał z powodu zmiany miejsca, a po kilku dniach znowu do mamy jadę na dwa prawie dwa tygodnie to poklikamy fotek w ogrodzie i domu :)

Posted

Cudo....:loveu:
Prześliczny :loveu:

Bambusiu kochany....jeszcze dwa dni i będziesz już w swoim nowym, kochającym domku :multi: :multi:

Posted

[quote name='ziuta-23']Cudo....:loveu:
Prześliczny :loveu:

Bambusiu kochany....jeszcze dwa dni i będziesz już w swoim nowym, kochającym domku :multi: :multi:[/quote]

Jeszcze ponad tydzień :placz: Bambuś najpierw musi być wykastrowany a dopiero potem do mnie jedzie, Kastrowany będzie w poniedziałek a w sobotę za tydzień powitam go na dworcu :)

Posted

jeszcze tydzień-o matko-to dopiero 14 dni musisz odczekac jak nie więcej-a napewno więcej by go doszczepic na zakaźne-o matko-to się zapłaczesz za nim-a on będzie płaakał sam za Tobą:placz:
[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4715/img2617iv6.jpg[/IMG]
masz wielkie szczęście Macka-że takiego anioła będziesz kochac, mam słabośc do takich elfów:loveu:

Posted

Najważniejsza jest teraz kastracja, jak mówiłam wcześniej. U mamy weterynarz nie wykonuje tego na codzień a lepiej żeby Bambuś był wykastrowany wprawną ręką, szczepienia to już bajka zawsze mogę tez u tego weterynarza zamówić jakie chcę szczepionki dla Bambusia na doszczepienie, wszystkiego na miejscu dopilnuję i wytłumaczę mamie.
U mamy ogród jest bez żadnych wirusów itp. mama bardzo dawno miała ostatniego psa a jak juz mówiłam, brama i furtka jest zawsze zamknięta i żadne psy się u nas nie kręcą, ogród jest więc bezpieczny.

Posted

[quote name='Maćka']Jeszcze ponad tydzień :placz: [/quote]

Myślałam, że to już w tą sobotę :oops:
Ale już bliżej jak dalej, więc trzymaj się mocno Bambusiu....bo nowy domek czeka na Ciebie z utęsknieniem :multi: :multi:

Posted

[quote name='Maćka']Aniu, ode mnie również przyjmij najserdeczniejsze życzenia imieninowe :)[/quote]

Ja także się dołączam :Rose::Rose::Rose::buzi::buzi::buzi:

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']
[B]Bambuś będzie szczepiony na zakaźnie i wściekliznę.[/B]
[/quote]
przeciedż nie robi się jednocześnie tego samego dnia obydwu szczepień! i nie może byc szczepiony zaraz po zabiegu kastgracji!!!:crazyeye: tylko należy odczekac minimum 14 dni! hallo!!

Posted

Oktawio, moze byc szczepiony tego samego dnia na wscieklizne i na wirusowki. Nie ma zadnych przeciwwskazan, aby tego nie robic. W Niemczech zawsze psy sa jednoczesnie szczepione na wscieklizne i wirusowki. Pytalam pare razy naszych wetow i nikt nie widzi zadnych przeciwwskazan.
Zaraz po kastracji rzeczywiscie jest niewskazane, pare dni trzeba odczekac.

Posted

[quote name='pajunia']
[B]Oktawio, moze byc szczepiony tego samego dnia na wscieklizne i na wirusowki. [/B]Nie ma zadnych przeciwwskazan, aby tego nie robic. W Niemczech zawsze psy sa jednoczesnie szczepione na wscieklizne i wirusowki. Pytalam pare razy naszych wetow i nikt nie widzi zadnych przeciwwskazan.
Zaraz po kastracji rzeczywiscie jest niewskazane, [B][COLOR=blue]pare dni trzeba odczekac.[/COLOR][/B]
[/quote]
tak-tylko on nigdy nie był szczepiony ani odrobaczony-jakaś kolejnośc i odstępy muszą byc zachowane by było działanie -nie tak szybko-niech Niemcy będą zwolennikami jednego dnia szczepienia wścieklizny oraz zakaźnych-powiem jedno-jedno osłabia działanie drugiego:roll: i[COLOR=blue][B] nie parę dni tylko 14 dni !!![/B][/COLOR]

Posted

[QUOTE]jakaś kolejnośc i odstępy muszą byc zachowane by było działanie -nie tak szybko-niech Niemcy będą zwolennikami jednego dnia szczepienia wścieklizny oraz zakaźnych-powiem jedno-jedno osłabia działanie drugieg[/QUOTE]

Nie musza byc zachowane. I dzialanie jednej szczepionki, nie oslabia dzialania drugiej. W tej chwili wchodza na rynek szczepionki kombi -wieloskladnikowe, zawierajace wszystkie szczepienia w jednym, lacznie z wscieklizna. Nie zapominaj, ze wscieklizna rowniez jest wirusowka. Podobnie, jak parwo, nosowka i niektore odmiany kaszlu kenelowego. Zachowane musi byc odrobaczenie przed szczepieniem 10-do 14 dni. I nie tylko Niemcy tak postepuja, ale rowniez wiekszosc polskich wetow, i wetow w innych panstwach. Ale jesli uwazasz Oktawio, ze masz wiecej wiadomosci, wyksztalcenia i praktyki, niz wiekszosc wetow w roznych krajach., to juz sie do Twoich wypowiedzi nie bede wtracala. Nawet jesli beda mylace.