Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Rodzinka tej babci jest nie lepsza. Typowa rodzinka patologiczna.
Najważniejsze jest to, że Bambusia już nikt nie skrzywdzi. Teraz może być już tylko lepiej.

tak tylko lepiej..
by Bambo poczuł się kochany...
a już nigdy nie krzywdzony....:shake: :shake:

Posted

[quote name='iwonamaj']
Pekinuś w schronisku, miły i grzeczny?!?!?! Ratunkuuuuu!!!!!

Iwonamaj-nic nie chcę mówic ale widzę w Twym avatarku...Pekinka:mad: :lol: dawaj!!! weź go choc na tymczas do siebie! on jest przemiły i przekochany! Pragnie byc tulony i czesany i wogóle!

Posted

[quote name='oktawia6']Iwonamaj-nic nie chcę mówic ale widzę w Twym avatarku...Pekinka:mad: :lol: dawaj!!! weź go choc na tymczas do siebie! on jest przemiły i przekochany! Pragnie byc tulony i czesany i wogóle!

Ano racja....:evil_lol::evil_lol:
Iwonka....na co czekasz :cool3: :cool3:

Posted

ziuta-23 napisał(a):

Ano racja....:evil_lol::evil_lol:
Iwonka....na co czekasz :cool3: :cool3:

prawda?:lol: Ja już bym "rezerwację" robiła i to w podskokach-niech Iwonce się przyśni Bambuś a rano pierwsze słowa jej będą "biorę go":multi: !!!

Posted

[quote name='iwonamaj']
Kocham plaskate pysie przeogromnie, ale te dwa w avatarku, to niesterylne dziewuchy....

Iwona-stara dogomaniaczko...i jeszcze się do tego przyznajesz?:mad: a w czym problem by Bambusia wykastrowac bo i tak czy siak powinno tak byc?....a już nie wspomnę o Twoich:mad: ja tam się do Ciebie wybiorę chyba na pogadankę o sterylizacji

Posted

Dopiero trafiłam na wątek. Super babunia, nie ma co. Może i ją za parę lat wnuczka wywiezie do lasu... dostała przecież wspaniałą lekcję :angryy:

Posted

Wiem, wiem Cioteczki...Na swoje usprawiedliwienie powiem może, że brunetka Lolka jest mojej córki, a blondyna Emilka z Dogomanii, u mnie od półtora roku. Obie są panienkami, dobrze pilnowanymi (również przez siebie nawzajem) w niebezpiecznych okresach. A o sterylce myslimy...

Posted

[quote name='oktawia6']Iwona-stara dogomaniaczko...i jeszcze się do tego przyznajesz?:mad: a w czym problem by Bambusia wykastrowac bo i tak czy siak powinno tak byc?....a już nie wspomnę o Twoich:mad: ja tam się do Ciebie wybiorę chyba na pogadankę o sterylizacji

Bambuś przed adopcją zostanie wykastrowany.

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Bambuś przed adopcją zostanie wykastrowany.

No to skoro zostanie wykastrowany to chyba mamy IWONKĘ w garści...co cioteczki :evil_lol: :evil_lol:.......wcześniej na swoje usprawiedliwienie miała, że sunie nie są sterylne a Bambo nie kastrowany.......to teraz po sprawie IWONKO....Bambuś do kastracji i na DT do Ciebie :cool3::cool3:
To Ja na dzisiaj zmiatam :scared::scared:żeby mi IWONKA kopniaków nie nadawała :evil_lol:

Posted

[quote name='iwonamaj']
Wiem, wiem Cioteczki...Na swoje usprawiedliwienie powiem może, że brunetka Lolka jest mojej córki, a blondyna Emilka z Dogomanii, u mnie od półtora roku. Obie są panienkami, dobrze pilnowanymi (również przez siebie nawzajem) w niebezpiecznych okresach. A o sterylce myslimy...

no proszę! tym bardziej, że byłą akcja mocno promowana Ogólnopolski dzień sterylizacji zwierząt i można było a bardzo atrakcyjnej cenie skorzystac! W całej Polsce! a to, że pilnowana to tylko częsc a gdzie zapobieganie ropomaciczu oraz nowotworom sutka? Nie myśłec tylko termin zamawiac!
P.S. AgusiaTerierka to mądre ze strony schronu bardzo odpowiedzialne!:lol:
No widzisz IwonaMaj-więc problemu nie ma!
Ziuta-ja zostanę na posterunku! gotowa na baty

Posted

Cioteczki Kochane! Wielkie dzięki za zaufanie:eviltong: , ale z bólem serca muszę powiedzieć, ze nie mam możliwości adoptowania Bambusia. Mam bardzo skomplikowana sytuację i wzięcie trzeciego psa jest niemożliwe. Słodki małpiatek na pewno szybciutko znajdzie domeczek, najlepszy na swiecie. Będę mu kibicować z całego serca.

Posted

iwonamaj napisał(a):
Cioteczki Kochane! Wielkie dzięki za zaufanie:eviltong: , ale z bólem serca muszę powiedzieć, ze nie mam możliwości adoptowania Bambusia. Mam bardzo skomplikowana sytuację i wzięcie trzeciego psa jest niemożliwe. Słodki małpiatek na pewno szybciutko znajdzie domeczek, najlepszy na swiecie. Będę mu kibicować z całego serca.

Szukaj, szukaj domku..., i to najlepszego.:razz:

W naszym olsztyńskim schronisku wszystkie psy są kastrowane, sunie sterylizowane przed adopcją.

Posted

Qrcze jaki cudny… Muszę dziś zażądać od męża żeby o dom się postarał, to bym go wzięła od razu… Do bloku drugiego psa za nic nie dam rady wziąć.
Więc trzymam mocno kciuki za nowy domek dla tego śliczniaka…

PS
Babunia mnie przeraziła, szczerze to ta sytuacja jest dla mnie chora, dodam tylko że jak widać córeczka podobna, bo nie zainterweniowała wcześniej, a babci się nawet nie spytała czy zgadza się na psa!! Jestem stanowczą przeciwniczka takich „prezentów” . A córeczka skoro sprezentowała to sama powinna zadbać o to by chociaż piesia zaszczepić i raz w miesiącu postarać się o kropelki na kark(po problemie z alergią, pchłami i kleszczami)
A „babuni” pewnie pchły nie przeszkadzały, skoro biedaka do takiego stanu doprowadziła i jeszcze pozwalała by na wszystko wnuczka patrzyła, no piękny przykład naprawdę…

Posted

Dziś Bambuś był rozpieszczany przez Ciocie, wygląda lepiej, Ania napisze więcej i wstawi zdjęcia.
Ja też robiłam, wstawię później.
Maluszek, mimo przejść jest ufny, patrzy z wdzięcznoscią na tych, którzy go głaszczą. Jest cudny i wzruszający...

Posted

Dzisiaj Bambo czuł się świetnie. Jego skóra wygląda dobrze. Udało się pobyć wszystkich robali. Bambo jest strasznie radosnym psiakiem. Na spacerze dumnie paradował z podniesionym ogonem. Bambuś nawet pobiegał chwilę, gdy biegnie wygląda uroczo. Został dzisiaj wymiziany, wypieszczony za wsze czasy. Baz żadnych protestów pozwala się czesać, zaglądać sobie w uszka i do pyszczka. Chętnie wskakuje na ręce.

Kilka foteczek z dzisiejszego mizianka

Jestem taki przystoiny

Gdy odrośnie mi futerko będę piękny

Prawy profil

on face

Z góry wszystko lepiej widać