Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, jest sprawa. Jak wiecie zwierzaki z katowickiego schroniska mają bezpłatną stronę internetową na schronisko.net (poza tym automatycznie zamieszczane są na adopcje.org), na którą zagląda sporo osób. Żeby ta strona mogła dalej funkcjonować trzeba ją (jak i również resztę stron ze schronisko.net) przenieść na nowy serwer, bo obecny już nie wyrabia. Nowy serwer trzeba wykupić, wpłacając kasę za kwartał z góry. Administrator strony zwrócił się z prośbą o wsparcie finansowe, sam nie da rady tego opłacić. "Nowy serwer musimy wykupić płacąc za kwartał z góry, na co potrzebna jest kwota około 2000zł, której nie jestem w stanie uzbierać, płacąc jednocześnie za stary serwer. Zwracam się więc do Was, programowiczów o dobrowolną składkę na zakup nowego serwera, tak byśmy mogli nadal prowadzić nasz projekt i przyjmować nowe strony."
Co myślicie o jakiejś wpłacie? Np. 50 zł.
Jak nie uda się przenieść stron na nowy serwer, to może być tak, że będą szwankować coraz bardziej (bo już się to zdarza), aż w końcu padną. I psiakom/kociakom zostanie tylko nowa strona schroniska (ta, którą prowadzi schron). A wszak, co dwie to nie jedna! A poza tym sporo osób przyzwyczaiło się już do tej "starej" i regularnie tam zagląda.
Możemy otrzymać potwierdzenie naszej wpłaty w formie faktury: "Jeśli ktoś potrzebuje faktury na pokrycie wydatku to bardzo proszę o przesłanie na maila wpłaconej kwoty, danych do faktury, oraz tytułu opłaty jaką chcielibyście mieć na fakturze."
Co Wy na to?

Posted

Moim zdaniem należy RATOWAĆ SERWER !

Przecież to jest jedno wielkie ogłoszenie tylu zwierząt.

To taka jedna duża oszczędność - ile pieniędzy wydaje się na ogłoszenia pojedyńczych psów !

Posted

maciaszek napisał(a):
A ja ponawiam pytanie dot. wsparcia schronisko.net!

Maciaszku, a to dla nas będzie wydatek jakiego rzędu i na jaki okres? raz na kwartał 50zł? jeśli tak to ja nie widzę przeszkody, jestem ZA :)

Posted

maciaszek napisał(a):
Powiedzmy 50 zł. Jednorazowo. Potem administrator już sam będzie opłacał nowy serwer (po uprzednim zrezygnowaniu ze starego i przeniesieniu wszystkiego na nowy, co zajmie pewnie te ok. 3 miesiące).

Rozumiem :) No to tym bardziej nie widzę problemu, możemy opłacić te 50zł na przykład :)

Posted

__Lara napisał(a):
Maciaszku, a to dla nas będzie wydatek jakiego rzędu i na jaki okres? raz na kwartał 50zł?
Powiedzmy 50 zł. Jednorazowo. Potem administrator już sam będzie opłacał nowy serwer (po uprzednim zrezygnowaniu ze starego i przeniesieniu wszystkiego na nowy, co zajmie pewnie te ok. 3 miesiące).

Posted

JOMA napisał(a):
Myślę,że jeśli ktoś się zdecyduje na zawiezienie FRODO do Warki to jest szansa na wspomożenia z konta katowickiego.
Jasne, że jest. Jak najbardziej :).
A propos konta. Uszczupliłam je dziś o 50 zł, na nowy serwer schronisko.net. Mamy teraz: 1313,46 zł.
A propos strony internetowej (starej) - pojawił się mały problem.. a nawet większy niż mały :shake:. Schronisko ma w umowie z UM zapis, iż na stronie internetowej schronu nie może być żadnych reklam. Nawet na tej stronie nieoficjalnej. Ażeby stara storna mogła się ostać musimy to jakoś obejść. Reklam usunąć się, jak wiadomo, nie da. Możemy natomiast uczynić tę stronę nieoficjalną, tworzoną jakoby przez wolontariuszy i (tu gwóźdź programu!) musimy zmienić nazwę schroniska. Tzn. nie może być napisane, iż jest to Schronisko dla zwierząt w Katowicach. Musimy wymyślić jakąś inną nazwę na schronisko, np. "przytułek dla zwierząt w stolicy Związku Metropolitarnego" :diabloti:. Macie jakieś propozycje?
Jeśli nic nie wymyślimy, to strona będzie musiała zniknąć... :placz:

Posted

Z wielką przyjemnością donoszę, iż katowickie konto powiększyło się o 213,80 zł, uzbierane na moich bazarkach :) i 10,97 zł, które przyrosło, od lutego, na lokacie nocnej. Mamy teraz: 1538,23 zł :multi:.

Przypominam o konieczności wymyślenia nazwy dla schroniska, która pojawi się na starej schroniskowej stronie!

I o psiej rodzince, która jest na 2 stronie naszego wątku.

Posted

Byłyśmy dziś z JOMĄ w schronisku.
Te psiaki, z naszego wątku, znalazły domy:

A te są za TM :(

Jest też kilka psiaków w większej potrzebie. Dorzucę je późniejszym wieczorem, jak już uporam się z obydwoma stronami internetowymi.

I jest kolejny pies, którego państwo już nie chcą :shake:. Ma trafić do katowickiego schroniska, chyba że domek mu znajdziemy. Jak dostanę maila z szerszymi info to napiszę.

Posted

Kurcze, a mi się nie chcą wgrać zdjęcia psiaków, które na poprzedniej stronie wstawiła maciaszek :mad:

Rozliczenie z allegro za maj:

do zapłacenia: 149,30zł

Jeśli chodzi o opłaty za ogłoszenia katowickich psiaków to jest to:

-Verter: 8,50zł - allegro wyróżnione podświetlone pogrubione, współfinansowe z asl,

- inne psiaki: 0,90zł

===========

Razem: 9,40zł

Maciaszku, nie przelewaj, ja się dołożę i to opłacę ;)

Posted

Jasza napisał(a):
Maciaszku, jest w schronisku (znalazłam na schroniskowej stronie) duża suka o której napisano, że
nadaje się idealnie do stróżowania. Jest nieufna w stosunku do obcych, ale nie agresywna.
Może, jeżeli Jaaga ma namiary na osoby które chcą psa do kojca, pilnującego, to Ona mogłaby znaleźć fajne miejsce dla siebie?

No właśnie... maciaszku, ja będę musiała Cię prosić o przelanie mi pieniędzy na telefony w sprawie psiaków, bo już drugie 50zł mi w tym miesiącu idzie, a jestem spłukana.... przynajmniej 15-20zł.

Posted

[quote name='__Lara']No właśnie... maciaszku, ja będę musiała Cię prosić o przelanie mi pieniędzy na telefony w sprawie psiaków, bo już drugie 50zł mi w tym miesiącu idzie, a jestem spłukana.... przynajmniej 15-20zł.W takim razie przelewam :). 50 zł. Mamy teraz na koncie: 1588,23 zł.

Posted

[quote name='Jasza']I czekamy na wiadomości ( oby jak najlepsze ) o Toudim, Luckym, Frani i innych naszych wątkowych psiakach...
I w ogóle..Niestety nie pojechałyśmy dziś do schroniska. P.Ania, która wie dużo o psiakach i mi je do zdjęć wyprowadza, się rozchorowała. Jadę do schronu w piątek.

Bernardynka została odebrana przez właściciela.

Cykluś tydzień temu opuścił tymczas u kochanej Kenny i pojechał do nowego domu :).

A ten psiak jest za TM :-(.

Posted

Kochani! Szukamy domku dla malutkiej ok. 2 miesięcznej suczki!
Wcisnęłam kochanej :loveu: Gisic87 kolejnego tymczasowicza :oops:. Córka koleżanki ode mnie z pracy przyniosła dziś takiego malutkiego bezbronnego psiego szkraba, suczynkę. Jakiś sukin... chciał ją utopić... :angryy:. Ponieważ nie było jej gdzie "umiejscowić" oczywiście pomyślałam o Gisic... I kochana Gisic się zgodziła :loveu:. Ale... jej tato nie zgodzi się na kolejnego tymczasowicza. Może więc być tak, że jak tato Gisic będzie wracał do domu (o czym dowiemy się na kilka dni przed) sunia będzie musiała szybko znaleźć jakieś inne lokum. Pomożecie wtedy?
Maluszek jutro trafi do Gisic i pewnie od razu dorobi się swojego wątku. Pomożecie w ogłoszeniach?
To nieduża, krótkowłosa, czarna podpalana suczynka, będzie taka maksymalnie pod kolano (tak myślę). Jest przesłodka... :loveu:

I od razu mam też pytanie techniczne, finansowe. Wspomożemy malusię z katowickiego konta? Trzeba będzię ją zaszczepić, kupić karmę, odrobaczyć...

Posted

Dorzucam do katowickiego konta 55 zł. Drugie tyle wpłacę na SOS. To pieniądze "zarobione" na niesolidności poczty, która zgubiła przesyłkę bazarkową. Zażądałam więc najwyższego możliwego odszkodowania i psiaki zarobiły :diabloti:.
Pobieram od razu 31 zł, które przelałam Gisic87, za odrobaczenie i wizytę weterynaryjną małej kruszynki, o której pisałam na poprzedniej stronie.
Mamy teraz na koncie:1642,23 zł.