Alicja Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Czytałam o Bafim :( , żalpsiaka , ze jeszcze się nie zaczęło a już się skończyło czyli 400 , to 4 tabletki 100 , lub inną skladankę można zrobić , oki Słuchajcie , jeśli on siusia za dużo , skoro wet twierdzi , że cos jest nie tak z tarczycą , to może być też w kierunku moczówki , jaki jest ciężar moczu (/), może być guzek przysadki , na pewno nie złośliwe , raczej nie przeziębienie Quote
hop! Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Czytałam o Bafim :( , żalpsiaka , ze jeszcze się nie zaczęło a już się skończyło Zbyt szybka rezygnacja. Były dobre chęci, ale za krótko. Realna opieka nad starszym, sprawiającym problemy psem nie jest łatwa. DT najwyraźniej miał inne wyobrażenie o Bafim. Szkoda, że tak się stało. Na wydarzeniu oburzenie i krytyka. To najprostsze. Jakoś nikt nie zaproponuje Bafiemu domu tymczasowego lub stałego. Nawołują, by umieścić go w hotelu. A kto weźmie odpowiedzialność za psa? Wiadomo jak jest z deklaracjami, czy ze znalezieniem domu stałego. Bafi może trafić tylko do cierpliwych, doświadczonych opiekunów posiadających odpowiednie warunki i czas. Nie można go idealizować, bo znowu będzie niewypał i stres dla psa. Quote
Alicja Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Zbyt szybka rezygnacja. Były dobre chęci, ale za krótko. Realna opieka nad starszym, sprawiającym problemy psem nie jest łatwa. DT najwyraźniej miał inne wyobrażenie o Bafim. Szkoda, że tak się stało. Na wydarzeniu oburzenie i krytyka. To najprostsze. Jakoś nikt nie zaproponuje Bafiemu domu tymczasowego lub stałego. Nawołują, by umieścić go w hotelu. A kto weźmie odpowiedzialność za psa? Wiadomo jak jest z deklaracjami, czy ze znalezieniem domu stałego. Bafi może trafić tylko do cierpliwych, doświadczonych opiekunów posiadających odpowiednie warunki i czas. Nie można go idealizować, bo znowu będzie niewypał i stres dla psa. no niestety ,biorąc psa starszego , po wielu latach spędzonych w schronisku , nie wiem jak można było sobie wyobrażac , ze nie będzie problemów właśnie tego typu ( czystość , stres separacyjny , zniszczenia ) . Szczerze to wyobrażałam sobie , ze domek na początku będzie mógł pozwolić sobie na zapoznanie się z psem ,że będą ze sobą na początku 24/h . No ale cóż stało się . Bez sensu szukać psu kolejnego lokum na chwilę , kolejnych obcych ludzi . Mając na uwadze aktualne problemy zdrowotne to raczej domeczek z ogródkiem wchodzi w rachubę . Quote
EVA2406 Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 A już miałam nadzieję.......chyba to była mocno pochopna decyzja DT Szkoda Bafiego, bo on nie rozumie tego wszystkiego i tylko się stresuje. Koniecznie badania moczu trzeba mu zrobić. Zajrzyjcie, proszę, do Polci. Może ktoś choć małym grosikiem wspomoże sunie, która też nie jest łatwym psem i mocno wiekowym, a teraz z powodu braku środków grozi jej opuszczenie hotelu :( http://www.dogomania.com/forum/topic/110511-pomocy-poli-grozi-schronisko-bo-brakuje-ju%C5%BC-prawie-1500-z%C5%82/page-203 Quote
hop! Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 no niestety ,biorąc psa starszego , po wielu latach spędzonych w schronisku , nie wiem jak można było sobie wyobrażac , ze nie będzie problemów właśnie tego typu ( czystość , stres separacyjny , zniszczenia ) . Szczerze to wyobrażałam sobie , ze domek na początku będzie mógł pozwolić sobie na zapoznanie się z psem ,że będą ze sobą na początku 24/h . No ale cóż stało się . Bez sensu szukać psu kolejnego lokum na chwilę , kolejnych obcych ludzi . Mając na uwadze aktualne problemy zdrowotne to raczej domeczek z ogródkiem wchodzi w rachubę . Bafi w schronisku jest ponad rok. Wcześniej mieszkał w bloku. Zapewne wszyscy myśleli, że nie będzie większych trudności. DT porwał się z motyką na słońce. Młoda, niedoświadczona, pracująca osoba, która wynajmuje mieszkanie... Były wątpliwości i obawy, ale były też nadzieje. Bafi podobno bez problemu wrócił do swojego kojca w schronisku. Quote
hop! Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Co słychać u Bafiego? Udało się zrobić badanie moczu? Quote
Romka Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Dawno mnie nie było ale informowałam wszystkich zainteresowanych,że badanie moczu nic nie wykryło.Ciężar moczu był badany.I wynosił jesli dobrze pamiętam 1,1.Lekarz schroniskowy zbadał mocz dwukrotnie ta druga wartość,była trochę większa.Uznał,że wszystko jest w normie.Bafi nadal dostaje leki na tarczycę i leki na stawy.Bafi nie robi tak dużo siusiu jak w dt.Teraz nawet trochę mniej pije.Wszystko pozostałe bez zmian...domku też brak . Quote
Alicja Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Może on w tym domu z nerwów i stresu pił więcej ? stad też to sikanie ? Teraz to faktycznie taki Dziadziuś Bafiś , jak mój Ozzulek był Quote
phase Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Nikt a nikt nie pyta o Bafiego? Aż wierzyć się nie chce... Quote
hop! Posted March 10, 2016 Posted March 10, 2016 Jak się miewa Bafi? Na szczęście nie ma ostrej zimy. "Naszego" 10-letniego Karisa też nikt nie chce. Nawet nikt o niego nie pyta. Quote
Kropka:) Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 A u Bafika bardzo dobrze :) Wychodzi na spacerki na ktorych bardzo zwawo spaceruje az trudno za nim nadazyc! :) Troszke z niego uparciuch bo tym swoim wzrokiem potrafi wymusic przysmaki i jest obuzony kiedy juz sie skoncza ;) Quote
hop! Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Najnowsze fotki Bafiego autorstwa DogAngel z 12 marca. Quote
hop! Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Czy Bafi ma na klatce piersiowej jakiegoś guza? Quote
Kropka:) Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Ma wypukłość, byc może to nieduży tłuszczak. Nie rośnie. Quote
phase Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Dzisiaj rano Bafi odszedl za TM... Nie doczekal sie lepszego, wiernego mu domku... Przykre, lza sie w oku kreci... :( :( Quote
Alicja Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Bafisiu :( , tak bardzo przykro , że nie miałeś takiego swojego domku ... ale odszedłeś wśród ludzi którzy Cię kochali mimo tego , że było to tylko schronisko . [*][*][*] Biegnij za TM .... Quote
hop! Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Starsza biedulka w typie amstaffa w łowickim schronisku... https://www.olx.pl/oferta/starsza-suczka-cierpi-i-marznie-w-schronisku-pomoz-adoptuj-CID103-IDiQSi7.html#2fbde45276 Quote
azalia Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Bafisiu biegaj zdrowy po zielonych łąkach.... Ależ biedna,przerażona ta sunieczka,po śmierci Pana trafiła z domu do schroniska. Czy będzie miała wątek? Quote
hop! Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 O 26.11.2016 o 00:18, azalia napisał: Ależ biedna,przerażona ta sunieczka,po śmierci Pana trafiła z domu do schroniska. Czy będzie miała wątek? Raczej nie... Quote
hop! Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 3 godziny temu, Kropka:) napisał: Babcia Hebe jedzie do domku! Kropka:), napisz coś więcej o domku. Quote
Recommended Posts