Klementynkaa Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 powiadomiłam wczoraj dobrą duszyczkę z Radomia, która obiecała pomóc w szukaniu domku. gdzie przebywa w tej chwili sunia? w schronisku radomskim? Quote
red Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Tak, sunia jest w schronisku,w Radomiu, jest bardzo fajna. Quote
D O R K A Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Klementynkaa napisał(a):powiadomiłam wczoraj dobrą duszyczkę z Radomia, która obiecała pomóc w szukaniu domku. gdzie przebywa w tej chwili sunia? w schronisku radomskim? Tak, sunia przebywa w radomskim schronisku... Quote
aisaK Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ja czytałąm juz nawet tu na dogo, że dziewczyny były świadkiem wyrzucenia psa, ale facet się wyparł i tyle mu zrobiono. Do kogo dac namiary, jakby ktos chciał zadzwonić lub zameilowac ze strony nadzieja-dobermana? Na schronisko czy na którąś z was? Czy sunia ma jakies imię? Jesli nie, to nadajmy jej... Quote
dzodzo Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 sliczna piekna dziewczynka!i mysle ze ma wiecej niz 5 lat, pewnie dlatego sie jej pozbyli-wysluzyla sie juz Quote
D O R K A Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 aisaK napisał(a):Ja czytałąm juz nawet tu na dogo, że dziewczyny były świadkiem wyrzucenia psa, ale facet się wyparł i tyle mu zrobiono. Do kogo dac namiary, jakby ktos chciał zadzwonić lub zameilowac ze strony nadzieja-dobermana? Na schronisko czy na którąś z was? Czy sunia ma jakies imię? Jesli nie, to nadajmy jej... Sunia nie ma jeszcze imienia, oczywiście musimy jej nadać, ona nie może być bezimienna... Czekamy na Wasze propozycje. Kasiu podaj mój telefon i red: 660 516 083 (Dorota), 501 732 982 (Ania) Quote
D O R K A Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 aisaK napisał(a):Dałam jej na imię: TARA Czy może być? Ładnie, mnie się podoba:multi: Jak wczoraj wypuściłyśmy ją z boksu, żeby zrobić fotki, to sunia strasznie przylgnęła do jednego z pracowników schroniska, tuliła się, przymilała do niego. Prawdopodobnie jej "panem" był facet. Nas omijała, natomiast od niego nie mogła oderwać wzroku. Jest bardzo przyjazna, miła. Co do jej wieku to ja nie będąc lekarzem daję jej ok.5-6 lat (oczywiście na podstawie uzębienia można się bardzo pomylić). W karcie schroniskowej wetka określiła jej wiek na ok. 5 lat. Oczywiście może mieć więcej latek ale nie wiele, bo jest bardzo żywiołową, energiczną sunią:cool3: Quote
lila138 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 TARUŚ znajdą Ci dziewczyny domek...;) :multi: wskakuj Kochanie na góre ;D Quote
aisaK Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Jaka jest Tara do innych psów? Ewentualnie kotów? Czy toleruje suki? Bo wiem, że do dzieci nie możecie sprawdzić... Quote
D O R K A Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 aisaK napisał(a):Jaka jest Tara do innych psów? Ewentualnie kotów? Czy toleruje suki? Bo wiem, że do dzieci nie możecie sprawdzić... Jeżeli chodzi o stosunek Tary do psów to chyba jest w porządku. Na dworcu przebywała w towarzystwie dwóch dworcowych rezydentów i nic się nie działo a wręcz przeciwnie trzymała się ich blisko. W schronisku spotkała się bezpośrednio z dwiema suczkami i też wszystko było dobrze. Tara przebywa w boksie z psem. Z kotami nie wiem, możemy sprawdzić ale tylko przez kraty. Oczywiście zastrzegam, że "chyba" boTara znalazła się na nowym, nieznanym sobie terytorium i podporządkowała się w tym momencie innym zwierzakom. A stres i tęsknota za "panem" też mogła zrobić swoje. Quote
aisaK Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Oczywiście, zrozumiałe. Jak możecie sprawdzcie do kotów. Dziekuję za informacje... Quote
BożenaG Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Dziś dałam ogłodszenie o Tarę w naszej lokalnej gazecie starachowickiej.Trzymam kciuki za sunię Quote
aisaK Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 To są zawsze podstawowe pytania, które zadają wszyscy chętni na ewentualna adopcję... Wysłałam ją na stronę Niemiecką, liczę, że może tam znajdzie się miłosnik tej rasy.... Quote
BożenaG Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Czy ktoś wie co u suni??? Jak znosi pobyt w schronisku? Quote
BożenaG Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Czemu nikt nia zaglądado suni:shake: Czy ktoś wie co u niej? Quote
Diana S Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 red napisał(a):Sunia nadal jest w schronisku. Narazie cisza. tylko żeby ta cisza tak długo nie trwała...:cool3: Quote
aisaK Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Tara na naszej stronie: http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/tara.html i tu: http://www.nadzieja-dobermana.webpark.pl/do_adopcji2.htm Może wystawic jej allegro?Co wy na to? (poprosimy np: Dzodzo...) Quote
D O R K A Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Pewnie, że dobrze by było wstawić Tarę na allegro...bardzo prosimy... Quote
Recommended Posts