Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']
ale ale, apropopo fajnego kolora ATka-Chorwatka ma :razz:
[/QUOTE]

no, fajny jest :loveu:
też se kiedyś miałam takie kolory ale szkoda mi teraz tego mojego blondu choć korci bardzo...:cool3:

[COLOR="PaleTurquoise"]nie kumom pirszego zdania....

hyhy oj nie![/COLOR]
[/QUOTE]

no, że wydarzenia ważne są te o na wątkach. żadne inne :evil_lol:
ale czy one ważne jakie? chiba nie...

• Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem!
No, z tą Władzią na nk to śmisznie wygląda dla tych co nie w temacie :evil_lol:

Od rańca sobie sprzątam w moim królestwie, w szafkach i tak w ogóle.

U nas leje cały czas i zimno jest. Wracałam ze spaceru z piesami, krótki odcinek przeszłam chodnikiem przy głównej ulicy, jechał dość szybko autobus i Torczysława ochlapał z góry do dołu, bo szedł pierwszy, sporo przede mną i Masterczysławem :evil_lol:

Posted

Oooo Madzka!
[SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]No nic, dobre i to...[/COLOR][/SIZE]

Wpadnij posprzatac tez moje krolestwo :evil_lol:
Biedny Torek, on to zawsze ma pod gorke hyhy.

A ja siedze i ze starego kompa przerzucam dokumenty, bo trza mu formata zrobic. Nazbieralo sie fotow a fotow...

Posted

E!
Przypomnialo mi sie!
Przepis Wam dam na pyszne cuś, batoniki karmelowe tak zwane.

Składniki
175 g herbatników czekoladowych lub kakaowych
200 g masła
75 g cukru pudru
2 łyżki płynnego miodu
1/2 puszki skondensowanego mleka, słodzonego
150 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
1. Kwadratową blaszkę (o boku ok. 18 cm) wyłożyć pergaminem i natłuścić. Herbatniki włożyć do torebki foliowej i rozgnieść. Okruchy przesypać do miski.
2. W garnku roztopić 75 g masła, dodać do herbatników, wymieszać. Masę nałożyć do formy, równo rozprowadzić. Wstawić do lodówki.
3. Pozostałe masło, cukier puder, miód i skondensowane mleko podgrzewać na małym ogniu aż składniki się połączą. Zagotować i gotować 8 minut stale mieszając do momentu aż masa zacznie gęstnieć i nabierze karmelowego koloru. Masa nie może się zbyt długo gotować bo karmel stanie się twardy.
4. Wylać karmel na herbatniki, wyrównać, ostudzić.
5. Rozpuścić czekoladę i polać nią całą powierzchnię karmelu. Wystudzić i pokroić na kawałki ok. 2,5 na 6 cm.

ja robilam w foremce podluznej takiej keksowej tylko trza uwazac na mleko bo sie przypala w garnku [COLOR="PaleTurquoise"]ale jak ściemnieje to nie widac hyhy[/COLOR]

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']Oooo Madzka!
[SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]No nic, dobre i to...[/COLOR][/SIZE]

Wpadnij posprzatac tez moje krolestwo :evil_lol:
Biedny Torek, on to zawsze ma pod gorke hyhy.

A ja siedze i ze starego kompa przerzucam dokumenty, bo trza mu formata zrobic. Nazbieralo sie fotow a fotow...[/QUOTE]
[COLOR="PaleTurquoise"]Mam se iść?[/COLOR]

Fotów a fotów, no niemożliwe, szkoda, że nie fotów Alutki :p

[quote name='Anusia & Alutka']E!
Przypomnialo mi sie!
Przepis Wam dam na pyszne cuś, batoniki karmelowe tak zwane.

Składniki
175 g herbatników czekoladowych lub kakaowych
200 g masła
75 g cukru pudru
2 łyżki płynnego miodu
1/2 puszki skondensowanego mleka, słodzonego
150 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
1. Kwadratową blaszkę (o boku ok. 18 cm) wyłożyć pergaminem i natłuścić. Herbatniki włożyć do torebki foliowej i rozgnieść. Okruchy przesypać do miski.
2. W garnku roztopić 75 g masła, dodać do herbatników, wymieszać. Masę nałożyć do formy, równo rozprowadzić. Wstawić do lodówki.
3. Pozostałe masło, cukier puder, miód i skondensowane mleko podgżewać na małym ogniu aż składniki się połączą. Zagotować i gotować 8 minut stale mieszając do momentu aż masa zacznie gęstnieć i nabierze karmelowego koloru. Masa nie może się zbyt długo gotować bo karmel stanie się twardy.
4. Wylać karmel na herbatniki, wyrównać, ostudzić.
5. Rozpuścić czekoladę i polać nią całą powierzchnię karmelu. Wystudzić i pokroić na kawałki ok. 2,5 na 6 cm.

ja robilam w foremce podluznej takiej keksowej tylko trza uwazac na mleko bo sie przypala w garnku [COLOR="PaleTurquoise"]ale jak ściemnieje to nie widac hyhy[/COLOR][/QUOTE]
O fajne może być. Foty nie masz? Bo ja to lubię od razu fotę widzieć.
Tylko kurde co to jest herbatnik kakaowy, se nie mogę skojarzyć :hmmmm:

[COLOR="PaleTurquoise"]Błęda widzę, błęda widzę [/COLOR]

Posted

[quote name='madziasto4'][COLOR="PaleTurquoise"]Mam se iść?[/COLOR]

O fajne może być. Foty nie masz? Bo ja to lubię od razu fotę widzieć.
Tylko kurde co to jest herbatnik kakaowy, se nie mogę skojarzyć :hmmmm:

[COLOR="PaleTurquoise"]Błęda widzę, błęda widzę [/COLOR][/QUOTE]

[COLOR="PaleTurquoise"]no zostan juz[/COLOR]

fajowsko wyglada, herbatnik kakaowy to jest herbatnik okragly z dziurka bodajze, firmy san. szukaj a znajdziesz

[COLOR="#afeeee"]tez widze zara poprawie, skopiowane hyhy[/COLOR]

Posted

[quote name='Anusia & Alutka'][COLOR="PaleTurquoise"]no zostan juz[/COLOR]

fajowsko wyglada, herbatnik kakaowy to jest herbatnik okragly z dziurka bodajze, firmy san. szukaj a znajdziesz

[COLOR="#afeeee"]tez widze zara poprawie, skopiowane hyhy[/COLOR][/QUOTE]
A, jak okrągły z sanu to chyba kojarzę.

Jeszcze wracając do tych fotów a fotów, to ja mam to samo. A ile płyt mam, już nie wiem co i gdzie, muszę jakoś to dziadostwo posegregować :roll:

Ja mam gdzies przepis na Czy Bita, takie ciasto. Chyba podobne do tego w smaku, jak tak czytam.

Posted

[quote name='madziasto4']A, jak okrągły z sanu to chyba kojarzę.

Jeszcze wracając do tych fotów a fotów, to ja mam to samo. A ile płyt mam, już nie wiem co i gdzie, muszę jakoś to dziadostwo posegregować :roll:

Ja mam gdzies przepis na Czy Bita, takie ciasto. Chyba podobne do tego w smaku, jak tak czytam.[/QUOTE]

no, to kojarz.

ja narazie na kompie tylko, ale pamiec pelniuchna wiec trza jakos posegregowac zanim zgram na plyciochy. a mam takie specjalnie do archiwizacji fotow, coby szybko nie spsula sie.

daj poka, czy bita

Posted

ja narazie na kompie tylko, ale pamiec pelniuchna wiec trza jakos posegregowac zanim zgram na plyciochy. a mam takie specjalnie do archiwizacji fotow, coby szybko nie spsula sie.

daj poka, czy bita[/QUOTE]
Oo a co to to jest, jakiś programos fajny?

Zaraz poszukam przepisu, ale foty nie mam.

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']nie programos, no plyty mowie Ci, takie specjalistyczne.

szukaj szukaj i wklejaj[/QUOTE]
O żesz kurde, pierwsze słysze! Poka jakie.

No szukam szukam, mam nadzieję, że znajdę, bo to na jakiejś karteluszce gdzieś było...

Posted

[quote name='madziasto4']O żesz kurde, pierwsze słysze! Poka jakie.

No szukam szukam, mam nadzieję, że znajdę, bo to na jakiejś karteluszce gdzieś było...[/QUOTE]

esperanza multispeed color

w necie poszukaj i zweryfikuj czy taki sam

Posted

No i nie mam tego przepisu u siebie kurde no.
Znalazłam kilka w necie i musiałabym spróbować zrobić to ciasto według któregoś.
Inaczej nie zweryfikuję, bo go jeszcze nie robiłam, jadłam tylko u kuzynki.

Ale mam przepisy na sałatki różne, m.in na taką śmiszną z zupek chińskich :grins:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']jezusie, salatka z zupkow chinskich :mdleje:[/QUOTE]
Hyhy no. Przez pół roku nie mogłam się do inej przekonać, jak słyszałam, że z zupek chińskich :evil_lol: Ale dobra jest, jak znajdę kiedyś przepisa to napiszę :p

Posted

[quote name='madziasto4']Hyhy no. Przez pół roku nie mogłam się do inej przekonać, jak słyszałam, że z zupek chińskich :evil_lol: Ale dobra jest, jak znajdę kiedyś przepisa to napiszę :p[/QUOTE]

to na to jest przepis??!! :evil_lol:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']to na to jest przepis??!! :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol: Bo tam jest jeszcze kukurydza, papryka, ogórki konserwowe i coś tam jeszcze chyba :hmmmm: Przepisa muszę znaleźć.

Posted

-2 razy "Ser w ziołach" Knorr'a (to takie raczej danie niz zupka, ale jeden pies w sumie)
- 2 spore papryki czerwone
- 1 puszka kukurydzy
-5 jajek na twardo
- 3/4 słoika ogórków konserwowych
- majonez

Makaron połamać na małe kawałki, składniki pokroić w kostkę, dodać przyprawę z zupki i 5 łyżek wody z ogórków.
Wymieszać, dodać majonez. Odstawić na 2h do lodówki.

Posted

[quote name='madziasto4']-2 razy "Ser w ziołach" Knorr'a (to takie raczej danie niz zupka, ale jeden pies w sumie)
- 2 spore papryki czerwone
- 1 puszka kukurydzy
-5 jajek na twardo
- 3/4 słoika ogórków konserwowych
- majonez

Makaron połamać na małe kawałki, składniki pokroić w kostkę, dodać przyprawę z zupki i 5 łyżek wody z ogórków.
Wymieszać, dodać majonez. Odstawić na 2h do lodówki.[/QUOTE]

a idz Ty gamoniu jeden!
myslalam, ze zupka chinska typu vifon :evil_lol: