Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']
ale ale, apropopo fajnego kolora ATka-Chorwatka ma :razz:
[/QUOTE]

no, fajny jest :loveu:
też se kiedyś miałam takie kolory ale szkoda mi teraz tego mojego blondu choć korci bardzo...:cool3:


[quote name='Anusia & Alutka']
[COLOR="PaleTurquoise"]nie kumom pirszego zdania....

hyhy oj nie![/COLOR]
[/QUOTE]

no, że wydarzenia ważne są te o na wątkach. żadne inne :evil_lol:
ale czy one ważne jakie? chiba nie...

  • Replies 7.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem!
No, z tą Władzią na nk to śmisznie wygląda dla tych co nie w temacie :evil_lol:

Od rańca sobie sprzątam w moim królestwie, w szafkach i tak w ogóle.

U nas leje cały czas i zimno jest. Wracałam ze spaceru z piesami, krótki odcinek przeszłam chodnikiem przy głównej ulicy, jechał dość szybko autobus i Torczysława ochlapał z góry do dołu, bo szedł pierwszy, sporo przede mną i Masterczysławem :evil_lol:

Posted

Oooo Madzka!
[SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]No nic, dobre i to...[/COLOR][/SIZE]

Wpadnij posprzatac tez moje krolestwo :evil_lol:
Biedny Torek, on to zawsze ma pod gorke hyhy.

A ja siedze i ze starego kompa przerzucam dokumenty, bo trza mu formata zrobic. Nazbieralo sie fotow a fotow...

Posted

E!
Przypomnialo mi sie!
Przepis Wam dam na pyszne cuś, batoniki karmelowe tak zwane.

Składniki
175 g herbatników czekoladowych lub kakaowych
200 g masła
75 g cukru pudru
2 łyżki płynnego miodu
1/2 puszki skondensowanego mleka, słodzonego
150 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
1. Kwadratową blaszkę (o boku ok. 18 cm) wyłożyć pergaminem i natłuścić. Herbatniki włożyć do torebki foliowej i rozgnieść. Okruchy przesypać do miski.
2. W garnku roztopić 75 g masła, dodać do herbatników, wymieszać. Masę nałożyć do formy, równo rozprowadzić. Wstawić do lodówki.
3. Pozostałe masło, cukier puder, miód i skondensowane mleko podgrzewać na małym ogniu aż składniki się połączą. Zagotować i gotować 8 minut stale mieszając do momentu aż masa zacznie gęstnieć i nabierze karmelowego koloru. Masa nie może się zbyt długo gotować bo karmel stanie się twardy.
4. Wylać karmel na herbatniki, wyrównać, ostudzić.
5. Rozpuścić czekoladę i polać nią całą powierzchnię karmelu. Wystudzić i pokroić na kawałki ok. 2,5 na 6 cm.

ja robilam w foremce podluznej takiej keksowej tylko trza uwazac na mleko bo sie przypala w garnku [COLOR="PaleTurquoise"]ale jak ściemnieje to nie widac hyhy[/COLOR]

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']Oooo Madzka!
[SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]No nic, dobre i to...[/COLOR][/SIZE]

Wpadnij posprzatac tez moje krolestwo :evil_lol:
Biedny Torek, on to zawsze ma pod gorke hyhy.

A ja siedze i ze starego kompa przerzucam dokumenty, bo trza mu formata zrobic. Nazbieralo sie fotow a fotow...[/QUOTE]
[COLOR="PaleTurquoise"]Mam se iść?[/COLOR]


Fotów a fotów, no niemożliwe, szkoda, że nie fotów Alutki :p

[quote name='Anusia & Alutka']E!
Przypomnialo mi sie!
Przepis Wam dam na pyszne cuś, batoniki karmelowe tak zwane.

Składniki
175 g herbatników czekoladowych lub kakaowych
200 g masła
75 g cukru pudru
2 łyżki płynnego miodu
1/2 puszki skondensowanego mleka, słodzonego
150 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:
1. Kwadratową blaszkę (o boku ok. 18 cm) wyłożyć pergaminem i natłuścić. Herbatniki włożyć do torebki foliowej i rozgnieść. Okruchy przesypać do miski.
2. W garnku roztopić 75 g masła, dodać do herbatników, wymieszać. Masę nałożyć do formy, równo rozprowadzić. Wstawić do lodówki.
3. Pozostałe masło, cukier puder, miód i skondensowane mleko podgżewać na małym ogniu aż składniki się połączą. Zagotować i gotować 8 minut stale mieszając do momentu aż masa zacznie gęstnieć i nabierze karmelowego koloru. Masa nie może się zbyt długo gotować bo karmel stanie się twardy.
4. Wylać karmel na herbatniki, wyrównać, ostudzić.
5. Rozpuścić czekoladę i polać nią całą powierzchnię karmelu. Wystudzić i pokroić na kawałki ok. 2,5 na 6 cm.

ja robilam w foremce podluznej takiej keksowej tylko trza uwazac na mleko bo sie przypala w garnku [COLOR="PaleTurquoise"]ale jak ściemnieje to nie widac hyhy[/COLOR][/QUOTE]
O fajne może być. Foty nie masz? Bo ja to lubię od razu fotę widzieć.
Tylko kurde co to jest herbatnik kakaowy, se nie mogę skojarzyć :hmmmm:

[COLOR="PaleTurquoise"]Błęda widzę, błęda widzę [/COLOR]

Posted

[quote name='madziasto4'][COLOR="PaleTurquoise"]Mam se iść?[/COLOR]

O fajne może być. Foty nie masz? Bo ja to lubię od razu fotę widzieć.
Tylko kurde co to jest herbatnik kakaowy, se nie mogę skojarzyć :hmmmm:

[COLOR="PaleTurquoise"]Błęda widzę, błęda widzę [/COLOR][/QUOTE]

[COLOR="PaleTurquoise"]no zostan juz[/COLOR]

fajowsko wyglada, herbatnik kakaowy to jest herbatnik okragly z dziurka bodajze, firmy san. szukaj a znajdziesz

[COLOR="#afeeee"]tez widze zara poprawie, skopiowane hyhy[/COLOR]

Posted

[quote name='Anusia & Alutka'][COLOR="PaleTurquoise"]no zostan juz[/COLOR]

fajowsko wyglada, herbatnik kakaowy to jest herbatnik okragly z dziurka bodajze, firmy san. szukaj a znajdziesz

[COLOR="#afeeee"]tez widze zara poprawie, skopiowane hyhy[/COLOR][/QUOTE]
A, jak okrągły z sanu to chyba kojarzę.


Jeszcze wracając do tych fotów a fotów, to ja mam to samo. A ile płyt mam, już nie wiem co i gdzie, muszę jakoś to dziadostwo posegregować :roll:


Ja mam gdzies przepis na Czy Bita, takie ciasto. Chyba podobne do tego w smaku, jak tak czytam.

Posted

[quote name='madziasto4']A, jak okrągły z sanu to chyba kojarzę.


Jeszcze wracając do tych fotów a fotów, to ja mam to samo. A ile płyt mam, już nie wiem co i gdzie, muszę jakoś to dziadostwo posegregować :roll:


Ja mam gdzies przepis na Czy Bita, takie ciasto. Chyba podobne do tego w smaku, jak tak czytam.[/QUOTE]

no, to kojarz.

ja narazie na kompie tylko, ale pamiec pelniuchna wiec trza jakos posegregowac zanim zgram na plyciochy. a mam takie specjalnie do archiwizacji fotow, coby szybko nie spsula sie.

daj poka, czy bita

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']
ja narazie na kompie tylko, ale pamiec pelniuchna wiec trza jakos posegregowac zanim zgram na plyciochy. a mam takie specjalnie do archiwizacji fotow, coby szybko nie spsula sie.

daj poka, czy bita[/QUOTE]
Oo a co to to jest, jakiś programos fajny?

Zaraz poszukam przepisu, ale foty nie mam.

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']nie programos, no plyty mowie Ci, takie specjalistyczne.

szukaj szukaj i wklejaj[/QUOTE]
O żesz kurde, pierwsze słysze! Poka jakie.


No szukam szukam, mam nadzieję, że znajdę, bo to na jakiejś karteluszce gdzieś było...

Posted

[quote name='madziasto4']O żesz kurde, pierwsze słysze! Poka jakie.


No szukam szukam, mam nadzieję, że znajdę, bo to na jakiejś karteluszce gdzieś było...[/QUOTE]


esperanza multispeed color

w necie poszukaj i zweryfikuj czy taki sam

Posted

No i nie mam tego przepisu u siebie kurde no.
Znalazłam kilka w necie i musiałabym spróbować zrobić to ciasto według któregoś.
Inaczej nie zweryfikuję, bo go jeszcze nie robiłam, jadłam tylko u kuzynki.

Ale mam przepisy na sałatki różne, m.in na taką śmiszną z zupek chińskich :grins:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']jezusie, salatka z zupkow chinskich :mdleje:[/QUOTE]
Hyhy no. Przez pół roku nie mogłam się do inej przekonać, jak słyszałam, że z zupek chińskich :evil_lol: Ale dobra jest, jak znajdę kiedyś przepisa to napiszę :p

Posted

[quote name='madziasto4']Hyhy no. Przez pół roku nie mogłam się do inej przekonać, jak słyszałam, że z zupek chińskich :evil_lol: Ale dobra jest, jak znajdę kiedyś przepisa to napiszę :p[/QUOTE]

to na to jest przepis??!! :evil_lol:

Posted

[quote name='Anusia & Alutka']to na to jest przepis??!! :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol: Bo tam jest jeszcze kukurydza, papryka, ogórki konserwowe i coś tam jeszcze chyba :hmmmm: Przepisa muszę znaleźć.

Posted

-2 razy "Ser w ziołach" Knorr'a (to takie raczej danie niz zupka, ale jeden pies w sumie)
- 2 spore papryki czerwone
- 1 puszka kukurydzy
-5 jajek na twardo
- 3/4 słoika ogórków konserwowych
- majonez

Makaron połamać na małe kawałki, składniki pokroić w kostkę, dodać przyprawę z zupki i 5 łyżek wody z ogórków.
Wymieszać, dodać majonez. Odstawić na 2h do lodówki.

Posted

[quote name='madziasto4']-2 razy "Ser w ziołach" Knorr'a (to takie raczej danie niz zupka, ale jeden pies w sumie)
- 2 spore papryki czerwone
- 1 puszka kukurydzy
-5 jajek na twardo
- 3/4 słoika ogórków konserwowych
- majonez

Makaron połamać na małe kawałki, składniki pokroić w kostkę, dodać przyprawę z zupki i 5 łyżek wody z ogórków.
Wymieszać, dodać majonez. Odstawić na 2h do lodówki.[/QUOTE]

a idz Ty gamoniu jeden!
myslalam, ze zupka chinska typu vifon :evil_lol:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...