Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, wszystko okey ;) Sarcia do sylwka zostaje z Konradem i Fleczem w domu, bo tylko ja pracuje. Dzisiaj miała depresję z tego powodu. Jak wyszłam to cały czas leżała na dywaniku obok mojej strony łóżka. Nie reagowała na wołanie Konrada, zachęty... Nawet do miski z jedzeniem nie podeszła. Jak wróciłam (na szczęście szybko, bo około 12), to radocha do posikania ;) Wszystko dojadła i załatwiła swoje potrzeby.

Na spacerze zgubiła gdzieś adrestkę... pewnie tam gdzie się wczoraj w kupie wytarzała. Szukałam przy okazji dzisiejszego spaceru, ale nigdzie nie było. Zamówiłam jej nieśmiertelniki (jak Fleczusiowi). One są solidne, na porządnych kółeczkach, także liczę, że ich tak łatwo nie zapodzieje... i że dojdą do sylwka! Będę bardzo z nią uważać, ale nigdy nie wiadomo co może się stać, więc wolę, żeby miała adrestkę.

Posted

Ufff to sie ciesze, bo bałam sie wejść na wątek, czy Sarunia czegoś nie zmajstrowała.
Moze Sarunia nabierze przez ten okres wiecej zaufania, jak bedzie zostawała z Konradem w domu...

Posted

Nie chciałam Was stresować, ale chyba już czas Wam coś pokazać... Ale bez obaw! To nic złego! Żeby było jasne - Sarunia się słucha bardziej niż Fleczer ;) Zawsze przychodzi jak ją wołam i przede wszystkim nie ucieka i nie szuka żadnych dróg wyjścia. To filmiki sprzed kilku dni (teraz jej tak nie puszczamy z racji ewentualnych petard). Jak widać ogródek przeorany ;) Wszystkie przejścia pod płotem pozastawiane!
https://www.dropbox.com/s/46ddl2btkicvagr/20151226_112713.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/tizf9pzgirfxte6/20151226_113501.mp4?dl=0

Dzisiaj znowu została z Konradem na czas mojej pracy. Było zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Obyło się bez posikania i nawet podeszła na głaski! Swobodnie też zjadła to co jej nałożył. Cieszę się, bo w pracy już szukałam w wolnej chwili behawiorysty. Mąż jest trochę zmęczony jej strachem i wycieraniem kałuż sików. Dzisiaj był zadowolony, także to odraczamy :)

• Upvote 2
Posted

Będziemy bardzo uważać. Przed chwilą był jakiś mega huk petardowy. Psiaki oczywiście w domu... Sarunia się nie wzruszyła. Teraz wychodzimy z nimi tylko na smyczach. Niestety ten nieszczęsny nieśmiertelnik nie doszedł. Nie wiem czy poczta jutro działa, ale jeśli tak, to jest jeszcze szansa że dojdzie. A w razie czego jej przypnę zapasowy Fleczusia ;). Już trudno, że jest tam jego imię :D Ważne, że jest mój telefon ;) ...i że się tak łatwo nie zgubi w razie co.

Dzisiaj psiakom kupiłam kości z alfaspirit. Były zachwycone i zniknęły mi z oczu na jakieś 2 godziny ;) Sarunia już się pcha na kanapę bez skrupułów ;D Jak leżałam pod kocem to się wcisnęła i ogrzewała mi stópki ;) Zrobiłam fotkę telefonem męża, bo mój oczywiście padł w takim momencie... jak się dorwę to podeślę!

Posted

Będziemy bardzo uważać. Przed chwilą był jakiś mega huk petardowy. Psiaki oczywiście w domu... Sarunia się nie wzruszyła. Teraz wychodzimy z nimi tylko na smyczach. Niestety ten nieszczęsny nieśmiertelnik nie doszedł. Nie wiem czy poczta jutro działa, ale jeśli tak, to jest jeszcze szansa że dojdzie. A w razie czego jej przypnę zapasowy Fleczusia ;). Już trudno, że jest tam jego imię :D Ważne, że jest mój telefon ;) ...i że się tak łatwo nie zgubi w razie co.

Dzisiaj psiakom kupiłam kości z alfaspirit. Były zachwycone i zniknęły mi z oczu na jakieś 2 godziny ;) Sarunia już się pcha na kanapę bez skrupułów ;D Jak leżałam pod kocem to się wcisnęła i ogrzewała mi stópki ;) Zrobiłam fotkę telefonem męża, bo mój oczywiście padł w takim momencie... jak się dorwę to podeślę!

Sarunia pies kanapowy!!! Kocham takie wieści!!!

Obejrzałam filmiki kilka razy i za każdym razem się zachwycam!!!

Posted

Ale cudnie się bawią:):) Tak jak chciałaś.

Natalko, jeszcze trochę czasu i kontakty Saruni z Konradem się unormują, zobaczysz.

To co było dzisiaj to już wygląda na jakiś pozytywny przełom.

Będzie dobrze.

Widzę, że na trawniku pułapka na słonie pięknie wykopana:):)

Przetrwajcie jakoś najbliższe dni ( w kwestii petard)

Posted

Kochani Wspaniałej Zabawy i Niech Nowy Rok Przyniesie Wam Wszystko Co W Życiu Najpiękniejsze :)

Psiaki,kociaki i wszystkie inne kochane sierściuszki to będzie ciężka noc...oby udało się Wam przejść spokojnie,łagodnie w Nowy Rok

7541371500_1451576376.gif

Posted

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,DUŻO ZDROWIA I NAJLEPSZYCH DOMKÓW DLA BEZDOMNIACZKÓW! :)

1935436_868928096556108_8806619208690795

Posted

Saruśka poznała dzisiaj psiaczki mamy (Figuśkę i Czarusia). Przyszli do nas w odwiedziny. Na początku się zjeżyła i pomruczała. Z czasem wyluzowała ;)
https://www.dropbox.com/s/an1zv0bhv4k407m/20160101_130232.jpg?dl=0
Trochę obawia się Czarusia, pewnie z racji gabarytów.
Figuśka najpierw odpowiedziała szczekiem na zaczepkę, a potem było już okey :)
Poszliśmy wszyscy na wspólny spacer i później do rodziców.
https://www.dropbox.com/s/hkjlywv9zzlum6a/20160101_145923.jpg?dl=0

Sarcia po dniu pełnym wrażeń śpi jak kamień ze mną na kanapie ;)
https://www.dropbox.com/s/x9j0gwvcguf06vh/20160101_164424.jpg?dl=0

Mam kilka filmików. Jak się załadują to coś podeślę ;)