Ty$ka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Fajnie ogląda się te fotki ;) Mnie pudle podobają się z charakteru, ale z wyglądu już nie za koniecznie - nie lubię mieć przy sierści dużo roboty ^^ Za to papillonek przeuroczy :loveu: Quote
lasoa Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 gratulacje ! Super zdjecia :) A gdzie kolejna wystawa ? Quote
Izabela124. Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='M&S']Wszystko przed Tobą;)[/QUOTE]To prawda :) [quote name='Kaaasia']fajne focisze ;)[/QUOTE]Dzięki :) [quote name='Ptysiak']Hej. Miłej środy ;) Świetne te foty :)[/QUOTE]Hej, hej :) [quote name='Ty$ka']Fajnie ogląda się te fotki ;) Mnie pudle podobają się z charakteru, ale z wyglądu już nie za koniecznie - nie lubię mieć przy sierści dużo roboty ^^ Za to papillonek przeuroczy :loveu:[/QUOTE]A mi podobają się z wyglądu jak i z charakteru [quote name='lasoa']gratulacje ! Super zdjecia :) A gdzie kolejna wystawa ?[/QUOTE]Dzięki :) W Nowym Dworze Mazowieckim Quote
agaciaaa Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [url]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/IMG_9455.jpg[/url] to dla mnie? :loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Zdjęć z W-wy jeszcze będzie. Ajlu ma zrobione prawie 600 fotek:) I tam jest sporo, oj, sporo Kisska:) pzdr. Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='agaciaaa'][URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/IMG_9455.jpg[/URL] to dla mnie? :loveu::loveu:[/QUOTE] Oczywiście :) [quote name='Asiaczek']Zdjęć z W-wy jeszcze będzie. Ajlu ma zrobione prawie 600 fotek:) I tam jest sporo, oj, sporo Kisska:) pzdr.[/QUOTE]To ja czekam na zdjęcia od Ani :) Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='magdabroy']Doberek :)[/QUOTE] [quote name='Kaaasia']Cześć w deszczowy czwartek :smile:[/QUOTE]Witajcie :) U nas też nie za piękna pogoda, ale na razie nie pada Quote
chita Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 :mdleje:uff ale mialam do nadrobienia.... nie moge zapisac linka ale co to to biale male na ostatniej focie? papillon?? Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='chita']:mdleje:uff ale mialam do nadrobienia.... nie moge zapisac linka ale co to to biale male na ostatniej focie? papillon??[/QUOTE] Tak, papilon :) Quote
kalyna Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='Ty$ka']Kalyna, co jak co, ale użytki mają inny charakter niż showy - rozmawiałam z właścicielami użytków i każdy mi mówił, że charakter ich podopieczny jest równie trudny co maliniaków, a showy to już inna bajka ;). Stąd opieram swoje zdanie. ;) Zresztą nikt by z miękkim ONem ćwiczył IPO czy robił z niego psa policyjnego. To znaczy są wyjątki, ale ich nie liczę, bo one są pod opieką baaaaardzo doświadczonych osób. Tak czy inaczej uważam, że ONy mają niefajne kątowanie - widziałam kilka 'na chodzie' i one omal nie szurały zadem o ziemię... Reszta to tylko z fotek i filmików, przyznaję się bez bicia - jednak większość z nich to nie była ustawiana, więc nie sądzę, że to tylko tak się wydaje podczas oglądania psów na wystawie. Co nie znaczy, że nie ma ładnych ONów wystawianych, bo są, ale ich jest bardzo mało w Polsce moim zdaniem (porównując do wszystkich ONów i psów w typie rasy). Co nie znaczy, że brałabym psa spoza ZKwP - tego nie powiedziałam :)[/QUOTE] spoko :) każdy ma swoje zdanie, jak i preferencje dotyczące swojego psa :) ja jestem zakochana w Owczarkach Niemieckich, natomiast Ty możesz kochać inną rasę ;) a mój poprzedni post nie był skierowany do Ciebie, tylko ogólnie napisałam.... Z tego co wiem, to p. Zofia jest innego zdania jeśli chodzi o charakter ONa użytka i maliny. On użytek nadaje się na pierwszego psa, ale Malina już nie...a dla mnie to ona jest autorytetem, zresztą nie tylko moim ;) a Maliny zastępują ONy w pracy, ze względu na aparat ruchu... Aaaa i w Polsce są hodowane ONy, z linii użytkowej, które pracują, może niekoniecznie w policji. No i to nie jest tylko mój wymysł, ale zdanie bardziej doświadczonych ode mnie osób ;) Nigdy nie obcowałam z psem takim, który zdobywa pierwsze miejsca na wystawie, nie wiem jak zachowuje się na normalnym terenie. Na zlocie było bardzo dużo Owczarów, które są kątowane i żaden nie zamiatał zadem ziemi. A nie wiem czy któreś były wystawiane.... ja mam eksteriera, jestem z niego bardzo zadowolona, kątowanie ma w miarę, a psychika jest dla mnie bardzo fajna :) mam tez sukę z pseudohodowli i jej charakter zostawia wiele do życzenia....choć i tak nie jest najgorszej :lol: dla mnie EOT ;) [URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/IMG_9405.jpg[/URL] on chyba chciał Ci dać buzi :loveu: właśnie zauważyłam, albo dotarło do mnie, ze Kiss nie ma jasnych plamek na ciele ;) od czego to zależy? Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='kalyna'] [URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/IMG_9405.jpg[/URL] on chyba chciał Ci dać buzi :loveu: właśnie zauważyłam, albo dotarło do mnie, ze Kiss nie ma jasnych plamek na ciele ;) od czego to zależy?[/QUOTE]Ano nie ma łatek/plamek. Wszystko to genetyka i chyba nie da się tego przewidzieć. Tak samo jak koloru nie da się przewidzieć. Szczeniak może mieć czarny a jak urośnie będzie srebrny. W grzuwkach to ruletka :) Kiss jak był mały był rudy, a teraz biały/jaśniuteńki blond Quote
kalyna Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='Izabela124.']Ano nie ma łatek/plamek. Wszystko to genetyka i chyba nie da się tego przewidzieć. Tak samo jak koloru nie da się przewidzieć. Szczeniak może mieć czarny a jak urośnie będzie srebrny. W grzuwkach to ruletka :) Kiss jak był mały był rudy, a teraz biały/jaśniuteńki blond[/QUOTE] no właśnie z tymi kolorami to widziałam.. a szkoda, bo niektóre szczeniaki mają super kolorki, a potem się wybarwiają :( masz blondaska w domu :loveu: a do jakiego wieku grzywki się wybarwiają? Quote
darii_iia Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='kalyna'] a do jakiego wieku grzywki się wybarwiają?[/QUOTE] jakoś do 2 lat. ;) Gratulacje dla Kissa. :loveu: i świetne zdjęcia. :) Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='kalyna']no właśnie z tymi kolorami to widziałam.. a szkoda, bo niektóre szczeniaki mają super kolorki, a potem się wybarwiają :( masz blondaska w domu :loveu: a do jakiego wieku grzywki się wybarwiają?[/QUOTE]Z tym wybarwianiem to zależy od danego osobnika. [quote name='darii_iia']jakoś do 2 lat. ;) Gratulacje dla Kissa. :loveu: i świetne zdjęcia. :)[/QUOTE]Dzięki :) Quote
Izabela124. Posted September 13, 2012 Author Posted September 13, 2012 [quote name='unikatowydiament']dzień dobry:) :)[/QUOTE] Dobry to on nie jest, ale witaj :) Quote
Alicja Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 dało by się na Białą Podlaską zagłosowac ?? [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesie%C5%84!/page6#post19664391[/url] Quote
BlackDream Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Super zdjęcia grzywków :loveu: Za pudlami nie przepadam. Bardzo zauroczył mnie papillonek :loveu: Quote
Ptysiak Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 W takim razie dobrej nocy skoro dzień nie był zbytnio dobry :) Quote
*anusia&ajlu* Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 [quote name='Asiaczek']Zdjęć z W-wy jeszcze będzie. Ajlu ma zrobione prawie 600 fotek:) I tam jest sporo, oj, sporo Kisska:) pzdr.[/QUOTE] ciiiii ;) [quote name='Izabela124.']Oczywiście :) To ja czekam na zdjęcia od Ani :)[/QUOTE] już je ogarnęłam, może później wstawię ;) Quote
Izabela124. Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 [quote name='Alicja']dało by się na Białą Podlaską zagłosowac ?? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień!/page6#post19664391[/URL][/QUOTE]Już głosowałam :) [quote name='BlackDream']Super zdjęcia grzywków :loveu: Za pudlami nie przepadam. Bardzo zauroczył mnie papillonek :loveu:[/QUOTE]Grzyweczki rulez :) [quote name='Ptysiak']W takim razie dobrej nocy skoro dzień nie był zbytnio dobry :)[/QUOTE]Dzięki :) [quote name='*anusia&ajlu*'] już je ogarnęłam, może później wstawię ;)[/QUOTE]Koniecznie mi na maila wyślij jak znajdziesz chwilę :) Quote
Alicja Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 [quote name='Izabela124.']Już głosowałam :) :)[/QUOTE] innych też zapraszam do głosowania na Białą Podlaską Quote
Nath Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Miłego piątku życzymy! Czekamy na coś nowego :) Quote
Recommended Posts