Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='magdabroy']Dobry wieczór Iza :)[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']Puuuuk, puuuuk - co u Was? :D[/QUOTE]

[quote name='unikatowydiament']wieczorne witano,mizinki ślemy:)[/QUOTE]

[quote name='agaga21']jejku, maleńkie golaski w koszulkach i bez wyglądają przesłodko! nic tylko tulić:loveu:[/QUOTE]Witajcie dziewczyny :) nas w sumie same nudy, na razie nic się nie dzieje. Niedługo wybywamy na małe wczasy :)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Dzień dobry:)

A gdzie? :cool3:[/QUOTE]Napierw do koleżanki, która mieszka koło Wysokiego Mazowiecka, później do koleżanki, która mieszka koło Ostrowi Mazowieckiej a na sam koniec do Wawy i na wystawę do Nowego Dworu Mazowieckiego :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Napierw do koleżanki, która mieszka koło Wysokiego Mazowiecka, później do koleżanki, która mieszka koło Ostrowi Mazowieckiej a na sam koniec do Wawy i na wystawę do Nowego Dworu Mazowieckiego :)[/QUOTE]
Oo to całkiem ciekawy wyjazd się zapowiada:) No i będę trzymać kciuki za wystawę;)

Posted

[quote name='Ty$ka']Cóż, za wspaniałe plany. Udanego wypadu :)[/QUOTE]

[quote name='Klaudia&Aza']Oo to całkiem ciekawy wyjazd się zapowiada:) No i będę trzymać kciuki za wystawę;)[/QUOTE]Nie wiem tylko jeszcze jak zrobić żeby wejść do autobusu z dwoma psami :lol: Muszę to rozkminić

[quote name='Gioco']Dzień dobry :hand:[/QUOTE]Witaj :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie wiem tylko jeszcze jak zrobić żeby wejść do autobusu z dwoma psami :lol: Muszę to rozkminić[/QUOTE]
A to z dwoma nie można wejść? To może jednego w transporter wsadź:)

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']A to z dwoma nie można wejść? To może jednego w transporter wsadź:)[/QUOTE]Nie wiem czy można czy nie, bo nigdy z dwoma nie jechałam autobusem

[quote name='Kaaasia']Z małymi psami to raczej nie powinnaś mieć problemów ;)[/QUOTE]Tylko tak się wydaje. Może kierowcy nie spodobać się to, że jadę z dwom psami. Ale coś wykombinuję :)

Posted

[quote name='agaciaaa']Ty to lubisz być w rozjazdach :cool3:[/QUOTE]Ucieam z domu, bo szykuje się przeproadzka i mnie ominie :D Poza tym jadę na urodziny :)

[quote name='magdabroy']Dobry wieczór :)

Ubierz Kissa w sukienkę i będzie robił za lalkę :evil_lol:[/QUOTE]Ha ha nie mam takiej małej sukienki :eviltong:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ucieam z domu, bo szykuje się przeproadzka i mnie ominie :D Poza tym jadę na urodziny :)[/QUOTE]

No tak, zamiast pomóc mamie, to Ty z domu uciekasz :cool3:

Posted

Nie wiem jak jest w PKS ale faktycznie w PKP jedna dorosła osoba może przewozić jednego psa.

Ja bym poprosiła jakiegoś miłego podróżnego, aby w razie czego powiedział, że pies jedzie z nim ;)

A kierowcy niestety są różni :shake:. Ja z moja jamniczką (wszakże, to tez nieduży, podręczny piesek ;)) też sporo jeździłam i na ogół nie było problemu. Ale właśnie w PKS trafił mi się jeden upierdliwiec :mad:. Najpierw, że nie wsiądę jak nie zobaczy aktualnego szczepienia na wściekliznę - oczywiście miałam. Jak już wsiadłam, to przypomniało mu się o kagańcu :angryy: i szczerzy do mnie zadowolony zęby, że muszę wysiąść. Na to ja wyciągam z torby kaganiec i zakładam psu :eviltong:. Kierowca był wściekły, ale nie miał już argumentów :diabloti:

Posted

[quote name='Kaaasia']A to co innego :eviltong:. Tutaj decyduje kierowca.[/QUOTE]

Nie do końca, od bardzo dawna woże psy PKSami i nigdy żaden kierowca nie zrobił mi z tego powodu problemu. W regulaminie każdej firmy jest punkt dotyczący przewozu zwierząt i jedyne co ich różni to tak naprawdę cena ;) Wiadomo, że pies musi mieć kaganiec i zaświadczenie o szczepieniach a kot musi być w kontenerku, ot i tyle :)

Posted

[quote name='Luzia']Nie do końca, od bardzo dawna woże psy PKSami i nigdy żaden kierowca nie zrobił mi z tego powodu problemu. W regulaminie każdej firmy jest punkt dotyczący przewozu zwierząt i jedyne co ich różni to tak naprawdę cena ;) Wiadomo, że pies musi mieć kaganiec i zaświadczenie o szczepieniach a kot musi być w kontenerku, ot i tyle :)[/QUOTE]
Niby tak ale jak trafi się jakiś kierowca który nie lubi zwierząt a dodatkowo pasażer go poprze to może być ciężko ;). Ja osobiście nigdy z psem pksami nie jeździłam i mam nadzieję że nie będę musiała ;). W pociągu nikt nigdy się nie czepiał, a w autobusach miejskich też różnie bywa. Widziałam jak kierowca powiedział że nie ruszy dopóki ludzie z psem nie wyjdą :angryy: