Majaa Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='pajunia']Bo DT u Majki, to chyba naprawde nie najlepszy pomysl? Choc uklon Maju w Twoim kierunku za to :loveu: , ale transport potem z Rotkiem do Szwajcarii, to by znacznie sie wydluzyl. [/quote] Właśnie napisałam to samo Pajuniu, ale cóż serce nie sługa .... ;) W ogóle nie rozumiem, o co chodzi z tym wydłużeniem się transportu ? Ale wątku nie przeczytałam dokładnie - przyznaję :oops: Quote
pajunia Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Majus, chodzi mi o to, ze wydaje mi sie transport ze Starachowic do Szwajcarii, bylby znacznie duzszy, niz z Lodzi do Szwajcarii. Ale moze sie myle ? Na mape nie patrzylam. Ale kto by go potem zawiozl ze Starachowic do tej Szwajcarii? Quote
Moriaaa Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Szpitalik odpada..pies nie będzie potrzebował hospitalizacji...ale opieki tak. Musimy mu pilnie znaleźć jakieś miejsce po operacji...tymczas..hotelik??? Wiem Maju że to nie najlepszy pomysł wieźć go do Ciebie...ale jak nic się nie znajdzie? Nie mam pomysłu:( Kto ma jakieś pomysły??? Quote
pajunia Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [QUOTE]Tollwut-Impfzeugnis Schweiz nicht älter als ein Jahr und mindestens 30 Tage vor der Abreise ausgestellt [/QUOTE] Szczepienia przeciwko wsciekliznie Szwajcaria: nie starsze niz rok, i przynajmniej 30 dni przed podroza wystawione.. Quote
bea_m Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Tak czytam i się zastanawiam. Dlaczego caly czas chcecie po operacji zawieźć go do Szwajcarii? Może lepiej poszukać mu domku w Polsce. Taniej i można monitorować jego dalsze postępy. Jego historia jest tak łapiąca za serce że na pewno ktoś zechce dać mu dom. Z początku myślałam że niemcy chcą finansować operację ale teraz to ja już nic nie rozumię :shake: Quote
Moriaaa Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 [quote name='bea_m']Tak czytam i się zastanawiam. Dlaczego caly czas chcecie po operacji zawieźć go do Szwajcarii? Może lepiej poszukać mu domku w Polsce. Taniej i można monitorować jego dalsze postępy. Jego historia jest tak łapiąca za serce że na pewno ktoś zechce dać mu dom. Z początku myślałam że niemcy chcą finansować operację ale teraz to ja już nic nie rozumię :shake:[/quote] Bea..głównie dlatego, że nie mamy możliwości utrzymania psiaka w Polsce...już teraz jest problem ze znalezeniem tymczasowego miejsca pobytu po operacji. Poprostu nie mamy gdzie go tutaj w Polsce umieścić...a zajmując się adopcjami, wiem jakie szanse mają tego tupu psiaki... Jeżeli tylko znajdzie się takie miejsce w Polsce, osobiście gpo tam zawiozę i będę przeszczęśliwa, bo rówinież chciałabym znależć mu super dom tutaj. Ale sytuacja jak narazie jest bez wyjścia, a właśnie tam ma miejsce i odpowiednią opiekę..tutaj jak do tej pory nikt go nie chce. Quote
t_kasiek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 No to szukamy domku !!! Hop na początek !!!!!!!!!! Quote
Diana S Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Chłopak na pewno będzie szczęśliwy... a i na pewno znajdzie dom.. a czy to za granicą... (tam też nim się dobrze zaopiekują)...:loveu: :loveu: Quote
Majaa Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='Moriaaa']Musimy mu pilnie znaleźć jakieś miejsce po operacji...tymczas..hotelik??? Wiem Maju że to nie najlepszy pomysł wieźć go do Ciebie...ale jak nic się nie znajdzie? Nie mam pomysłu:([/quote] Jak nic się nie znajdzie, to go przywoźcie ...... i tyle ..... [quote name='pajunia']Majus, chodzi mi o to, ze wydaje mi sie transport ze Starachowic do Szwajcarii, bylby znacznie duzszy, niz z Lodzi do Szwajcarii. Ale moze sie myle ? Na mape nie patrzylam. Ale kto by go potem zawiozl ze Starachowic do tej Szwajcarii?[/quote] 130 km jest bodajże ze Starachowic do Łodzi .... Quote
Lemoniada Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Ja zajrzałam i podnosze pięknego chłopaka :) Na tym filmie i z tą muzyką w tle to on jak Chuck Norris wygląda:lol: Quote
Izunia86 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 A jak tam nasz psiaczek , cos nowego jakies informacje ( nie chodzi mi konkretnie o leczenie , takie zyciowe ) :cool3: Quote
kasia_777 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 ale biedaczek, taka choroba mu sie przyplatala :-( Quote
Diana S Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 I co juz facet po operacji??? pisac, psac bo sie martwimy... cioteczki... hop.. hop... Quote
katya Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Rottek jest w "przytulisku", co może być u niego słychać --> smutek :( Operacji jeszcze nie było, miał mieć badania. Może w końcu po operacji jego życie odmieni się na dobre. Quote
jarekm Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Witam. W piątek byliśmy z Rottkiem na badaniach ogólnych. Osłuchowo wszystko jest raczej OK, w poniedziałek będą wyniki badań krwi. Jak tylko je dostaniemy, będziemy umawiać operację z dr Garncarzem. Sama operacja będzie dość skomplikowana i długa, więc musimy mieć pewność, że nie ma przeciwwskazań. Mam nadzieję, że uda się to zrobić już w tym tygodniu. Quote
jarekm Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Właśnie się dowiedziałem, że wyniki badań krwi już są. Okazało się, że Rottek powinien zmienić dietę, ale ogólnie wszystko jest OK i nie ma przeciwwskazań do przeprowadzenia operacji :) W poniedziałek będziemy kontaktować sie z dr Garncarzem i ustalać termin. Jednak cały czas nie wiemy, co zrobić z Rottkiem po zabiegu - nadal poszukujemy dla niego miejsca, gdzie mógłby przejść rekonwalescencję. Przez co najmniej 2 tygodnie będzie potrzebował zakraplania oczu 2 razy dziennie oraz podawania leków. Mógłby to być nawet płatny hotel dla zwierząt. [B]Jeżeli ktoś ma możliwość zaopiekowania się psiakiem po zabiegu, bardzo prosimy o pomoc![/B] Quote
Izunia86 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Czyli dobre wiesci :cool3: Ciesze sie bardzo. Jak nic nie wyjdzie z jakims DT to zawsze mozna skorzystac z pomocy ktora deklarowala Majaa. Moim zdaniem tez nie jest to bardzo daleko,wiec pomoc jak najbardziej przydatna. Quote
jola od jadzi Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Jesteśmy bardzo wdzięczni Maai za jej propozycję i jeśli nie znajdziemy domu dla Rottka gdzieś bliżej, na pewno skorzystamy. Problem jest w tym, że Rottek będzie po operacji pod kontrolą dr Garncarza, na pewno trzeba będzie psa zawozić na kontrolne badania do Wa-wy ,a to już będzie bardzo duża odległość do pokonania. Dlatego szukamy domu tymczasowego lub hotelu bliżej Łodzi. Quote
Izunia86 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 No tak :roll: Wiec szukamy tymczasu . Przynajmniej jest ta pewnosc , "co gdyby nie wyszlo " :cool1: Quote
Recommended Posts