Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kinga napisał(a):
Kochani, Urielowi nie trzeba już szukać domu.

nie dał sobie rady - być moze zawód, jakiego doznał u schyłku życia, spowodował, ze zgasła w nim wola życia
odszedł dziś w nocy, przypięty łańcuchem do budy na uboczu

Biedny Uriel, serducho mu poleciało.
Tak se sobie własnie myślę, ze Pytia to serce ma jak dzwon (jak mówi pani weterynarz - tętno sportowca), dlatego pewnie jeszcze żyje. Ale ona się doczekała swojego domku, a Urile go miał i stracił. Beznadzieja.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patrze na zdjecie Uriela majac przy boku Gryska i przytulajacego sie do mnie Dropa...I taki straszny zal sie czuje, ze ludzie nadal traktuja psa- ktory spedzil z nimi swoje cale zycie jak przedmiot, cos martwego, bez uczuc, bez mozliwosci cierpienia. To jest tak ch....niesprawiedliwe.

Nie umiem sobie wyobrazic co Uriel czul- jaka musiala byc rozpacz tego psa...Gryf przeciez na mnie czekal rok temu na kwarantannie- i wiedzial ze wroce po niego. Skad Uriel wiedzial...ze to naprawde ostateczne rozstanie...?

Posted

a wiecie co
a ja mam dość

dochodzę do mało budujacego wniosku, ze giniemy w powodzi tych wszystkich psich nieszczęsć
ze choćbyśmy się zarobili wszyscy na śmierć - pomozemy tylko takiej małej garsteczce
- a te ogromne ilości mądrych, ufnych, wiernych psów - będą ponosiły konsekwencje głupoty ludzkiej i okrucieństwa

...i choć dobrze wiem, ze tak nie powinno sie myślec - ze trzeba trzymać się tych, których los udało nam sie wygrać - to czasem nie sposób nie myśleć o tych, którym się nie pomogło i którym się nie pomoze :shake:

Posted

dopiero dzisiaj tu weszłam... :placz::placz::placz: Urielku
[*] :placz:
czy ludzie którzy go oddali już sie o tym dowiedzieli? ktoś ich poinformował...?? :angryy:

Kinga, czasami każdem ręce opadają ale nie możemy się poddawać.

Posted

kinga napisał(a):
a wiecie co
a ja mam dość

dochodzę do mało budujacego wniosku, ze giniemy w powodzi tych wszystkich psich nieszczęsć
ze choćbyśmy się zarobili wszyscy na śmierć - pomozemy tylko takiej małej garsteczce
- a te ogromne ilości mądrych, ufnych, wiernych psów - będą ponosiły konsekwencje głupoty ludzkiej i okrucieństwa

...i choć dobrze wiem, ze tak nie powinno sie myślec - ze trzeba trzymać się tych, których los udało nam sie wygrać - to czasem nie sposób nie myśleć o tych, którym się nie pomogło i którym się nie pomoze :shake:

Kingus- ale ta garstka ma nareszcie godne, psie zycie. I to one udowadniaja ze warto. Sama zreszta wiesz najlepiej.

Bezsilnosc jest najabrdziej bolesna.
Uriel juz nie cierpi. Ale dzieki niemu i jego historii wiele osob dostaje nowego ''kopa'' do dzialania. Bo on udowadnia ze te psiaki nie moga dlugo czekac. Niektore z nich nawet paru dni.

Mozliwe ze Uriel nawet trafiajac do Tymczasu czy nowego domku i tak by odszedl. Taka jest psia wiernosc.I to jest dowod ze pies nie jest rzecza. To one wybieraja nas nie my je, i tak jak po odejsciu najukochanszego/najukochanszej my cierpimy- one cierpia rowniez.

Uriel byl psem ktory pokazal ze jest wierny do konca.Odrzucony odszedl cichutko.

Posted

[quote name='kinga']Katcherine - dziękuję
Kinga to ja Tobie, Tanitce i wielu innym osobom Dziekuje ze robicie tyle na tej pierwszej linii frontu.

Ja bylam w schronisku w zyciu 3 razy. Nie umiem tam byc. Za malo chyba siebie znam zeby wywalczyc w sobie to kazdorazowe powiedzenie- nie....nie mam dosc miejsca itd...Nie w sercu- ale takiego cholernie prozaicznego. A przeciez dla tych psiakow nawet ta chwila pieszczoty, sekunda spaceru to ich skarb, nadzieja, ufnosc i wiara- ze jest ktos dla kogo SA.

Nikt nigdy nie mowil ze milosc jest madra. Uriel kochal- i wiedzial ze ci ktorych kocha odeszli. I odszedl.Takich psiakow jak on jest niewiele. Wiernych az do smierci i ...po.One nie chca nikogo innego.

Ci ludzie nie wiedza co stracili. Ot taka prawda.

My wiemy.