Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najgorsze słowa cisną się na usta jak patrzy się na tak wyniszczonego psa, jak można..............jak długo prawo będzie obowiązywało tylko na papierze a ludzie dbający o braci mniejszych traktowani jak oszołomy/wariaci to będzie przyzwolenie społeczne na znęcanie się nad zwierzętami........poczucie bezkarności

Posted

Właściciele, starzy ludzie, byli bardzo zaskoczeni wizytą inspektora TOZ - według nich wszystko było ok. Ot, podlaska wieś...
Dziękuję, Moli@, że zajrzałaś do Miłki :)

Posted

Najważniejsze, że się Dziewuszka otwiera. O ludziach pisać nie będę, bo się to nie nadaje do publikacji. Podlaska wieś i psy to oddzielny temat. Natomiast Miłka (jak pisze Kuna) choć bardzo się boi, to jest wyjątkowo grzeczna i choć latami stała na łańcuchu i nie miała innego wyjścia, to teraz nie załatwia się w boksie. Cudne dziecko!

Posted

Witaj cudna Mileczko :calus::calus:
przyszlam za Allunia i Marticzka w odwedzinki do dziewczynki wyrwanej z koszmaru ......
ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou:

Posted

[quote name='ewa gonzales']Witaj cudna Mileczko :calus::calus:
przyszlam za Allunia i Marticzka w odwedzinki do dziewczynki wyrwanej z koszmaru ......
ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou:[/QUOTE]

Ewuniu! Jesteś najlepszym Aniołem tych wszystkich bid. Dziękujemy!!!

Posted

[quote name='ewa gonzales']Witaj cudna Mileczko :calus::calus:
ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou:[/QUOTE]

Ewo, ogromne dzięki :) To niesamowite, że Miłka ma tylu wspaniałych Przyjaciół :loveu:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254238-Malenki-kramik-dla-Mileczki-wyrawnej-z-koszmaru-zapraszam-od-9-07-17-07-g22-00?p=22281794#post22281794[/URL]

zapraszam sercem pozdrawiając [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc%20gify/love%281%29.gif[/IMG]zrobiłam malenki

Posted

Witam i ja :) Miłka przywitała mnie dzisiaj rano tańcem i skokami na ścianę kojca :) Sama bez smyczy wyszła na wybieg i wszystko obwąchała. Na spacerach bez zmian większych - czyli nadal na ugiętych łapkach, z nisko opuszczoną głową, ale już w szybszym tempie. Czeszemy się, bo linieje straszliwie. Będzie dobrze. Jak już będę Wam mogła pokazać szczęśliwego psa - porobię jej fotki :)

Posted

[quote name='Kuna']Witam i ja :) Miłka przywitała mnie dzisiaj rano tańcem i skokami na ścianę kojca :) Sama bez smyczy wyszła na wybieg i wszystko obwąchała. Na spacerach bez zmian większych - czyli nadal na ugiętych łapkach, z nisko opuszczoną głową, ale już w szybszym tempie. Czeszemy się, bo linieje straszliwie. Będzie dobrze. Jak już będę Wam mogła pokazać szczęśliwego psa - porobię jej fotki :)[/QUOTE]

Fajnie, że znalazłaś czas, by bezpośrednio dać znać, co u Miłki. Dzięki wielkie Greta!

Posted

Ewunia ściągnęła mnie do Miłki. Sunia chwyta za serce, szczególnie przez los, jaki zgotowali jej owi nieludzie...
Nie mam jak pomóc, strasznie mi przykro, może w sierpniu będzie już lżej...
I już się cieszę na piękną metamorfozę Miłeczki, kiedy z tak koszmarnie zaniedbanego, wychudzonego i przerażonego psiaczka zmieni się w normalną, wesołą, zadbaną suńkę...

Posted

[quote name='Figunia']Ewunia ściągnęła mnie do Miłki. Sunia chwyta za serce, szczególnie przez los, jaki zgotowali jej owi nieludzie...
Nie mam jak pomóc, strasznie mi przykro, może w sierpniu będzie już lżej...
I już się cieszę na piękną metamorfozę Miłeczki, kiedy z tak koszmarnie zaniedbanego, wychudzonego i przerażonego psiaczka zmieni się w normalną, wesołą, zadbaną suńkę...[/QUOTE]
Dzięki, Figuniu, że zawitałaś do Miłki :) Zapraszamy częściej :)
Kuno - super, że znalazłaś chwilę, żeby coś skrobnąć. Baaardzo się cieszę, że są drobne postepy :) Czesanie Miłce jest bardzo potrzebne, bo wygląda jak siedem nieszczęść. Mam nadzieje, że znosi to dobrze.

Posted

No przecież, że już zostanę u Miłki. Choćby tylko ściskając kciuki za jej szybki powrót do normalnego życia. Właściwie nie powrót, bo go nigdy nie miała...raczej za przestawienie się na normalny, szczęśliwy psi żywot - tak jak to być powinno!

Posted

A może dałoby się zafundować Miłce kąpiel, pewnie pierwszą w życiu...Skóra Miłeczki odetchnęłaby świeżością,czystością od tych brudów w których musiała żyć i spać tyle lat. Jest upalnie więc nie byłoby chyba problemu...

Posted

[quote name='zachary']A może dałoby się zafundować Miłce kąpiel, pewnie pierwszą w życiu...Skóra Miłeczki odetchnęłaby świeżością,czystością od tych brudów w których musiała żyć i spać tyle lat. Jest upalnie więc nie byłoby chyba problemu...[/QUOTE]
Dobry pomysł, zasugeruję Kunie :) Do tej pory kąpiel była niewskazana z powodu zastosowania różnych środków przeciwpchelnych, m.in. Fiprexu. Po podaniu go chyba trzeba co najmniej dwa dni wstrzymać się z moczeniem psa. Ale dwa dni już minęły ;)

Posted

[quote name='Nette']Dobry pomysł, zasugeruję Kunie :) Do tej pory kąpiel była niewskazana z powodu zastosowania różnych środków przeciwpchelnych, m.in. Fiprexu. Po podaniu go chyba trzeba co najmniej dwa dni wstrzymać się z moczeniem psa. Ale dwa dni już minęły ;)[/QUOTE]

Wyobraźcie sobie, że też dzisiaj o tym myślałam, czując smrodek podczas porannego czesania. Poczekam, jednak, jeszcze kilka dni i dam jej czas na oswojenie się. Dzisiaj Miłka zapoznała się z Liszką, Fioną, Foczką i Benjaminkiem. Była bardzo grzeczna, zainteresowana i nieco niepewna. Z CS-ami ma trochę problem, ale się nauczy :lol: Poszła też na dłuższy spacer. Do tej pory chodziłyśmy tylko do szałasu - Alla i Nette wiedzą, że to niedaleko... potem była stopka i powrót do kojca. Dzisiaj doszłyśmy aż do skrętu w las :) Nie powiem, moja psiarnia dzielnie Miłce sekundowała i po kilku próbach przekonania mnie, że powinnyśmy wracać poszła aż tam :)

Posted

Brawo! Fajnie czytać, że z każdym dniem Miłka robi krok ku normalności i dobremu psiemu życiu, pełnemu spacerów, dobrego jedzonka, miłości, tarzania się w trawie i... kąpieli :)
Dzięki, Greto :iloveyou: