Moli@ Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Najgorsze słowa cisną się na usta jak patrzy się na tak wyniszczonego psa, jak można..............jak długo prawo będzie obowiązywało tylko na papierze a ludzie dbający o braci mniejszych traktowani jak oszołomy/wariaci to będzie przyzwolenie społeczne na znęcanie się nad zwierzętami........poczucie bezkarności Quote
Nette Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Właściciele, starzy ludzie, byli bardzo zaskoczeni wizytą inspektora TOZ - według nich wszystko było ok. Ot, podlaska wieś... Dziękuję, Moli@, że zajrzałaś do Miłki :) Quote
Martika&Aischa Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 zaglądam z rana do ślicznotki :) tak się cieszę że sunieczka została wyrwana z tego koszmaru :( a podobno człowiek to brzmi dumnie :shake: Quote
Alla Chrzanowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Najważniejsze, że się Dziewuszka otwiera. O ludziach pisać nie będę, bo się to nie nadaje do publikacji. Podlaska wieś i psy to oddzielny temat. Natomiast Miłka (jak pisze Kuna) choć bardzo się boi, to jest wyjątkowo grzeczna i choć latami stała na łańcuchu i nie miała innego wyjścia, to teraz nie załatwia się w boksie. Cudne dziecko! Quote
buniaaga Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 I ja się witam u Miłki.Jak dobrze że dziewczyna wyrwana z tego koszmaru. poproszę o nr konta dorzucę grosik. Quote
Nette Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Witaj buniaaga :) Nr konta wysyłam - bardzo Ci dziękuję za pomoc Miłce :loveu: Quote
Nadziejka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Witaj cudna Mileczko :calus::calus: przyszlam za Allunia i Marticzka w odwedzinki do dziewczynki wyrwanej z koszmaru ...... ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou: Quote
Alla Chrzanowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 [quote name='ewa gonzales']Witaj cudna Mileczko :calus::calus: przyszlam za Allunia i Marticzka w odwedzinki do dziewczynki wyrwanej z koszmaru ...... ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou:[/QUOTE] Ewuniu! Jesteś najlepszym Aniołem tych wszystkich bid. Dziękujemy!!! Quote
Nette Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 [quote name='ewa gonzales']Witaj cudna Mileczko :calus::calus: przyszlam za Allunia i Marticzka w odwedzinki do dziewczynki wyrwanej z koszmaru ...... ciociuniu czynie bzarus malenki :bye:z wiara i nadzieja , ze już będzie tylko lepiej :iloveyou:[/QUOTE] Ewo, ogromne dzięki :) To niesamowite, że Miłka ma tylu wspaniałych Przyjaciół :loveu: Quote
Nadziejka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254238-Malenki-kramik-dla-Mileczki-wyrawnej-z-koszmaru-zapraszam-od-9-07-17-07-g22-00?p=22281794#post22281794[/URL] zapraszam sercem pozdrawiając [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc%20gify/love%281%29.gif[/IMG]zrobiłam malenki Quote
Nette Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Ewo, działasz błyskawicznie :) Dzięki za pomoc wielkie!!! Quote
Kuna Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Witam i ja :) Miłka przywitała mnie dzisiaj rano tańcem i skokami na ścianę kojca :) Sama bez smyczy wyszła na wybieg i wszystko obwąchała. Na spacerach bez zmian większych - czyli nadal na ugiętych łapkach, z nisko opuszczoną głową, ale już w szybszym tempie. Czeszemy się, bo linieje straszliwie. Będzie dobrze. Jak już będę Wam mogła pokazać szczęśliwego psa - porobię jej fotki :) Quote
Alla Chrzanowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 [quote name='Kuna']Witam i ja :) Miłka przywitała mnie dzisiaj rano tańcem i skokami na ścianę kojca :) Sama bez smyczy wyszła na wybieg i wszystko obwąchała. Na spacerach bez zmian większych - czyli nadal na ugiętych łapkach, z nisko opuszczoną głową, ale już w szybszym tempie. Czeszemy się, bo linieje straszliwie. Będzie dobrze. Jak już będę Wam mogła pokazać szczęśliwego psa - porobię jej fotki :)[/QUOTE] Fajnie, że znalazłaś czas, by bezpośrednio dać znać, co u Miłki. Dzięki wielkie Greta! Quote
Figunia Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Ewunia ściągnęła mnie do Miłki. Sunia chwyta za serce, szczególnie przez los, jaki zgotowali jej owi nieludzie... Nie mam jak pomóc, strasznie mi przykro, może w sierpniu będzie już lżej... I już się cieszę na piękną metamorfozę Miłeczki, kiedy z tak koszmarnie zaniedbanego, wychudzonego i przerażonego psiaczka zmieni się w normalną, wesołą, zadbaną suńkę... Quote
Alla Chrzanowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Witamy u Miłki! To dla nas i dla Niej bardzo ważne, że jesteś:) Quote
Nadziejka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Slijcie mi jaskoleczki num konta cioci Nette :bye::bye: Mileczko :iloveyou:cudna spokojnej nockunki i wszystkim cioteczkom Quote
Nette Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 [quote name='Figunia']Ewunia ściągnęła mnie do Miłki. Sunia chwyta za serce, szczególnie przez los, jaki zgotowali jej owi nieludzie... Nie mam jak pomóc, strasznie mi przykro, może w sierpniu będzie już lżej... I już się cieszę na piękną metamorfozę Miłeczki, kiedy z tak koszmarnie zaniedbanego, wychudzonego i przerażonego psiaczka zmieni się w normalną, wesołą, zadbaną suńkę...[/QUOTE] Dzięki, Figuniu, że zawitałaś do Miłki :) Zapraszamy częściej :) Kuno - super, że znalazłaś chwilę, żeby coś skrobnąć. Baaardzo się cieszę, że są drobne postepy :) Czesanie Miłce jest bardzo potrzebne, bo wygląda jak siedem nieszczęść. Mam nadzieje, że znosi to dobrze. Quote
Figunia Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 No przecież, że już zostanę u Miłki. Choćby tylko ściskając kciuki za jej szybki powrót do normalnego życia. Właściwie nie powrót, bo go nigdy nie miała...raczej za przestawienie się na normalny, szczęśliwy psi żywot - tak jak to być powinno! Quote
zachary Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 A może dałoby się zafundować Miłce kąpiel, pewnie pierwszą w życiu...Skóra Miłeczki odetchnęłaby świeżością,czystością od tych brudów w których musiała żyć i spać tyle lat. Jest upalnie więc nie byłoby chyba problemu... Quote
Nette Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 [quote name='zachary']A może dałoby się zafundować Miłce kąpiel, pewnie pierwszą w życiu...Skóra Miłeczki odetchnęłaby świeżością,czystością od tych brudów w których musiała żyć i spać tyle lat. Jest upalnie więc nie byłoby chyba problemu...[/QUOTE] Dobry pomysł, zasugeruję Kunie :) Do tej pory kąpiel była niewskazana z powodu zastosowania różnych środków przeciwpchelnych, m.in. Fiprexu. Po podaniu go chyba trzeba co najmniej dwa dni wstrzymać się z moczeniem psa. Ale dwa dni już minęły ;) Quote
Maryna Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Zaglądam. Oj tak,też myślę,że porządna kąpiel w ciepłej wodzie,wyjdzie dziewczynce na dobre Quote
Kuna Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 [quote name='Nette']Dobry pomysł, zasugeruję Kunie :) Do tej pory kąpiel była niewskazana z powodu zastosowania różnych środków przeciwpchelnych, m.in. Fiprexu. Po podaniu go chyba trzeba co najmniej dwa dni wstrzymać się z moczeniem psa. Ale dwa dni już minęły ;)[/QUOTE] Wyobraźcie sobie, że też dzisiaj o tym myślałam, czując smrodek podczas porannego czesania. Poczekam, jednak, jeszcze kilka dni i dam jej czas na oswojenie się. Dzisiaj Miłka zapoznała się z Liszką, Fioną, Foczką i Benjaminkiem. Była bardzo grzeczna, zainteresowana i nieco niepewna. Z CS-ami ma trochę problem, ale się nauczy :lol: Poszła też na dłuższy spacer. Do tej pory chodziłyśmy tylko do szałasu - Alla i Nette wiedzą, że to niedaleko... potem była stopka i powrót do kojca. Dzisiaj doszłyśmy aż do skrętu w las :) Nie powiem, moja psiarnia dzielnie Miłce sekundowała i po kilku próbach przekonania mnie, że powinnyśmy wracać poszła aż tam :) Quote
Nette Posted July 10, 2014 Author Posted July 10, 2014 Brawo! Fajnie czytać, że z każdym dniem Miłka robi krok ku normalności i dobremu psiemu życiu, pełnemu spacerów, dobrego jedzonka, miłości, tarzania się w trawie i... kąpieli :) Dzięki, Greto :iloveyou: Quote
Alla Chrzanowska Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Greto! Nasza "psia czarodziejko" - wielkie dzięki! Quote
Martika&Aischa Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 i z każdym dniem będzie już tylko lepiej :) tak trzymaj sunieczko kochana :* Quote
Recommended Posts