Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasza Azja nadal czeka. Czeka, bawiąc się z Redem, zaczepiając go - ponoc komicznie się razem zachowują, zwłaszcza na wybiegu.
Ale dom, to dom.
I tego właśnie Azja nie ma.:shake:

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azja miała dziś zainteresowana Panią - ale musiałam szczerze choć z bólem serca odradzić - mieszkanie w bloku, mała sunia i kot. Niestety - nie dla Azjatki. Szkoda. Szukamy dalej.

Posted

No i stało się: AZJA pojechała do domu. Wczoraj. Będzie mieszkała w domu z podwórkiem, będzie i kojec i buda, ale także dom i ogród do biegania. Nie będzie sama zamykana w mieszkaniu, stad myślę, że demolek nie będzie.
Trzymajcie kciuki, aby tym razem miała szczęście.
Ja trzymam mocno. Wierzę, że tym razem Azja trafiła na swego ludzia.

A oto ostatnie fotki Azji w schronisku:

Azja - szczęścia na nowej drodze i proszę, bądź grzeczna!!!

• 4 weeks later...
Posted

Trzymajcie kciuki i to mocno, bo suka ma tylko miesiąc czasu i może wrócic do schronu. Powtórka z rozrywki. Niestety Azja ma temperament, kopie dziury, rujnuje ogródek, rozwala śmieci. Pan się nieco denerwuje. Dał jej miesiąc czasu. Ma kojec i w kojcu jest ok, ale ona miała w kojcu być tylko awaryjnie, chwilowo, a tak miała mieć podwórko i ogród do dyspozycji.
Macie jakis pomysł. Ma miesiąc - inaczej wraca do schroniska.

Biedna Azja.
Zaraz poprosze Iwone, może coś napisze.

Posted

O choroba...
Trudno mi coś doradzić... :sad:
Za mało informacji...
Czy Państwo zapewniają jej spacery? Czy ma ruch? Zajęcie?
Uczą ją czegoś - jakieś małe szkolenie?
Może ona się po prostu nudzi?

Posted

Kurcze, nie znam dokładnie sytuacji, trudno coś radzić...
Dobijające szczerze mówiąc... ale może przez miesiąc coś się zmieni. Może to jedna przejściowe, w końcu to nie szczeniak... Biedny pies:shake: Może niech lepiej w tym kojcu siedzi, a do ogrodu tylko pod kontrolą, niż miałaby do schronu wrócić:roll:

Posted

TYlko oni nie chcą psa zamkniętego w kojcu, a chcą biegającego po ogrodzie. Poradziłam iwonie, aby zaproponowała Państwu drugiego psa, np. Reda, z którym Azja się świetnie bawiła, biegała z nim, siedzieli w jednym kojcu i dzielili budę. Ale szczerze mówiąc wątpię czy się zgodzą. Zastanawiam się czy nie podjechać do nich i nie pogadac. Myślę.

Posted

Noooo....musimy coś wymyślić, bo nam Azjatka schozofrenii dostanie.:placz:

Spróbujemy się skontaktować z ludzmi... Że wezmą Reda, to raczej wątpie. Nie mam pojęcia co tu na tą małpę wymyślić...:shake:

Posted

supergoga napisał(a):
TYlko oni nie chcą psa zamkniętego w kojcu, a chcą biegającego po ogrodzie. Poradziłam iwonie, aby zaproponowała Państwu drugiego psa, np. Reda, z którym Azja się świetnie bawiła, biegała z nim, siedzieli w jednym kojcu i dzielili budę. Ale szczerze mówiąc wątpię czy się zgodzą. Zastanawiam się czy nie podjechać do nich i nie pogadac. Myślę.

Pojedź. Koniecznie. Biedny piesek:-(.
Trudno coś radzić, jak tak mało informacji, jak dokłądnie wyglada sytuacja w tym domu. Dobrze ze choć trochę czasu dali...